Webcafe

Бездомните

Lifecafe
02.12.2013, 20:41 (обновена 03.12.2013, 10:26)

1 от 13 снимки Назад Напред

lee jeffries

Спяща бездомница вдъхновява твореца, а след това намира стотици "модели"...

Роденият в Манчестър Лий Джефрис е като всеки англичанин - фен на футбола. Започва своята кариера като спортен фотограф. Случайна среща с бездомна жена в Лондон през 2008 г. променя на 180 градуса курса на неговата кариера.

Спящата бездомница го впечетлява и той решава да я снима. Тя го забелязва и изразява високо своето недоволство. Той споделя, че в този момент е понечил да си тръгне, но нещо го е спряло и останал да разговаря с нея. Това е началото на блестящите му черно-бели фотографии.

Лий започва обиколки из Европа и САЩ в търсене на своите бездомни модели. Искрено вярва, че портретите му са толкова сполучливи, защото разговаря и се опитва да опознае хората преди да ги заснеме. Това, което първоначално го привлича във всеки един от тях, са очите и емоцията, която изразяват.

Днес, пет години след онази съдбоносна среща той е член на Photographic Museum of Humanity и представя първата си самостоятелна изложба в Рим, Италия.

Самоукият фотограф признава: "Колкото и да ми се иска аз не мога да променя живота на тези хора. Нямам вълшебна пръчка, с която да ги реабилитирам. Това, което мога да направя обаче е да се опитам привлека общественото внимание към техния живот и да събера средства, за да се подобри макар и малко битието им."

Изложбата в Museo di Roma ще се проведе от 19 октомври до 12 януари. А вие още сега можете да се насладите на хипнотичните му портрети.

Oще: бездомни  лий джефрис  снимки  фотография 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.