Webcafe

Колко отпадъци събираме за 7 дни?

Lifecafe, по Bored Panda
11.07.2014, 11:26 (обновена 11.07.2014, 11:47)

1 от 12 снимки Назад Напред

7 дни смет

Шокиращите кадри на Грег Сегал насочват вниманието към глобалното замърсяване

Всички сме наясно с проблема за глобалното замърсяване, но надали всеки от нас лично осъзнава колко боклук произвежда дневно.

Фотографът Грег Сегал прави шокираща фотосесия, в която снима домакинства, легнали сред отпадъците от собствените си кошчета за боклук, събирани в раките на 7 дни (галерия).

Участниците в неговия проект "7 дни смет" позират излегнати върху зелени площи, за да покажат, че отпадъците, който изхвърляме ежедневно, засягат природата директно.

"Надявам се, че гледайки фотографиите, хората ще осъзнаят, че голяма част от боклука, който създават, е излишен" - казва Сегал.

Колкото и шокиращ да ви изглежда проекът, той не е самоцелен. Калифорниецът е подбрал моделите си сред хора от различни прослойки. Целта е посланието му за по-чист свят да достигне до възможно най-широка публика.

Oще: галерии  галерия  екология  отпадъци  природа  снимки  фотографии 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

1 Borracho | 11.07.201416:23

Тези всичките са направо икономични, в сравнение с мен. Аз генерирам това количество боклук за не повече от 4 дена! А мога и още!
   

оценка

+0 -0