Webcafe

12 образа на филмови проститутки

лебовскиFilmcafe, по Variety
24.03.2015, 14:12 (обновена 27.03.2015, 14:34)

1 от 12 снимки Назад Напред

хубава жена

Снимка: © gettyimages.com

"Хубава жена" (Pretty Woman, 1990)

В началото този филм е планиран като сериозна драма с фокус върху проституцията, но след това сценарият е сменен, за да се получи захаросана романтична комедия. Според слуховете, една след друга Мег Райнън, Дарил Хана, Мери Стийнбъргън и Моли Рингуалд отказват ролята на Вивиан. Това води до намирането на никому неизвестната до този момент Джулия Робъртс. Въпреки, че описанието на проституцията в този филм е нереалистично, химията между двамата герои, както и приказната история, създават от "Хубава жена" истински феномен по гледаемост

Кой не знае, кой не е чувал за "Хубава жена"? На 23 март култовата лента навърши 25 години от холивудската си премиера.

Освен, че възроди модата на позабравените през 80-те романтични комедии, филмът доказа, че кино обсесията към най-древната професия никога няма да престане.

От Глория Суонсън, играеща блудница в глухонемия филм "Сади Томпсън" ("Sadie Thompson") от 1928-ма, чак до Саша Грей като елитна компаньонка в лентата на Стивън Содърбърг "Игра на гаджета" (The Girlfriend Experience, 20009), проститутките винаги са били опора и вдъхновение на киносценариите.

Но за разлика от студенокръвното момиче на повикване, изиграно от Джейн Фонда в "Клут" (Klute, 1971) или психопатката, изиграна от Пам Гриър във "Форт Апаче, Бронкс" (Fort Apache, the Bronx, 1981), ролята на Джулия Робъртс в "Хубава жена" е на добросърдечна жена, с голямо сърце.

Нека, в чест на 25-годишнината от премиерата на филма, видим в галерията 11 работещи момичета и едно момче, които са незабравими в ролите си на проститутки/компаньонки/жиголо.

Oще: герои  героини  заглавия  кино  курва  лека жена  образ  проститутка  фелини  филм  филми  филмови заглавия  филмови сценарии  холивуд 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 25.03.201509:46

На снимка 12 Мая Рудолф с тази червена тениска, секси талия, и глуповато изражения ме кара да вия като вълк срещу луната, а лигите ми да текат върху клавиатурата. Много щастлив Направо ми идва да зарежа чиновническото си бюро, и да се впусна в авнтюра, докато намеря госпожица Мая Рудолф, и се оженя за нея!
   

оценка

+0 -0