Webcafe

Историята в цвят

Lifecafe, по demilked.com
19.09.2014, 12:47 (обновена 19.09.2014, 14:07)

1 от 20 снимки Назад Напред

Цветни снимки

Повечето от най-известните снимки на легендарната актриса Мерилин Монро са заснети в черно бяло. Вдясно: съвременния цветен вариант на снимката

За съвременните деца "черно-бяла снимка" е просто функция на смартфона, която рядко използват. Същото важи и за функцията "сепия".

Не е лошо съвременното поколение да знае, че само допреди няколко десетилетия огромната част от снимките бяха основно в тази "монохромна" комбинация.

Черно белите снимки съдържат огромна информация за човешкото минало. Благодарение на съвременните технологии обаче, вече е възможно да бъдат възстановени с голяма достоверност (къде творчески, къде обосновано чрез исторически знания) цветовете на снимките, каквито са били в момента на заснемането.

Как изглеждат историческите черно-бели снимки, ако ги оцветим - вижте галерията, създадена от ентусиасти от цял свят, които са споделили своите версии в социалната мрежа Reddit.

Oще: галерии  галерия  история  снимки  холивуд  цветни снимки 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.