Webcafe

Най-мрачните и откачени фенски теории за любими филми

webcafeLifecafe
15.08.2018, 16:29 (обновена 15.08.2018, 17:12)

1 от 11 снимки Назад Напред

Кевин Макалистър и Джигсоу

Снимка: © Youtube

Кевин Макалистър от "Сам вкъщи" се превръща в Джигсоу от "Убийствен пъзел"

Не сте ли се замисляли и вие, че малкият Кевин се радва твърде много на капаните, които залага за двамата глупави крадци. Някои почитатели на по-конспиративните теории смятат, че именно той е убиецът маниак Джигсоу от "Убийствен пъзел". И двамата споделят страст към хитроумни и садистични капани. Теорията гласи, че малкият Кевин така и не може да се откъсне от насилието като път, вероятно прекарва малко време в затвора, след което си сменя името на Джон Креймър и започва да задоволява извратената си потребност да измъчва хора. Проблем тук е времевата рамка, тъй като Кевин е на 8 през 90-те, а едва няколко години по-късно виждаме около 60-годишния Креймър като и двата филма се предполага, че се развиват в наши дни. Но поне звучи интересно и занимателно. А и е любимата фенска теория на самия Маколи Кълкин.

Филмите са универсално забавление за всякакви хора. Освен това обаче те предоставят на онези, които са по-творчески настроени, възможността да стъпят върху нечия готова идея и да създадат още истории, сюжетни линии и дори цели неразказани истории на героите от конкретния филм.

Точно така - фенското творчество е неминуема част от популярността на филми, книги, сериали, видеоигри и въобще всичко с история за разказване.

Интернет направи това възможно и в момента има стотици и дори хиляди форуми, посветени на това.

А от цялото фенско творчество, най-забавни са различните теории. Те понякога разглеждат различни възможни истории, скрити вътре в самия сюжет, а понякога отиват много отвъд това, изграждайки връзки с други филми и давайки съвсем нови тълкувания на иначе дребни факти, които нормалният зрител така и не е забелязал.

Съответно някои от тези фенски теории са доста, доста мрачни и представят съвсем различни възможни обяснения от това, което авторите на филмите представят на зрителите си.

В галерията можете да видите някои от най-откачените и най-мрачни фенски теории, които обикалят из интернет.

Някои от тях звучат налудничаво, но други те карат съвсем сериозно да се замислиш.

Oще: батман  брилянтин  депресия  джигсоу  доналд дък  жокера  звездни рейнджъри  играта на играчките 3  кевин макалистър  колите  криминале  мрачни фенски теории  питър пан  сам в къщи  теории  титаник  убийствен пъзел  уили уонка  фенове  фенски теории  чарли и шоколадовата фабрика 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 17.08.201810:50

"Доналд Дък всъщност може да страда от посттравматичен стрес от времето, когато се е бил през Втората Световна война."

Не може. Доналд Дък се появява в средата на 30-те години и отива на война чак след нападението над Пърл Харбър. Докато другите теории са построени малко или много логично, то тази издъхва още в началото.
   

оценка

+0 -0