Разкажи ни за София: Георги Гоцин | webcafe.bg
Webcafe

Разкажи ни за София: Георги Гоцин

5347688Антония Антонова
16.09.2016, 09:34 (обновена 25.09.2016, 18:49)
Георги Гоцин

"Надявам се да има повече шанс за младите хора в България, да има смисъл/причини да останат, защото сме като златна мина - много потенциал и талант има" - Георги Гоцин.

Около празника 17 септември - деня на нашата скъпа столица София, решихме да направим една кратка поредица от блиц интервюта с дейни и приятни градски хора, които да разкажат за своята София.

Защото знаем, че градът - това са хората. И защото празникът на София е празник на мъдростта, вярата, надеждата и любовта.

Георги Гоцин е актьор. Освен от театралната сцена, в последно време той е добре познат на публиката и от участието си във филма на Ивайло Христов "Каръци", който е българското предложение за номинациите на 89-ите награди "Оскар" за чуждоезичен филм.

Ако си свикнал да прекарваш вечерите си навън в центъра на града, сигурно си го срещал, докато се придвижва с бодра крачка в района около Народен театър "Иван Вазов", ул. "Г.С Раковски" и градинката на Кристал.

Ето какво ни разказа той за своята София:

София е...

Градът, копеле.

Кое е любимото ти място в София и защо?

Любимото ми място е района между "Графа", "Евлоги и Христо Георгиеви" и Борисовата градина включително. Намирам спокойствие там, когато искам да остана сам със себе си. В този район отраснах и когато мина изплуват много спомени, миризми, хора, свързани с детството ми, което аз свързвам със свободата и въображението, а те са ми необходими в живота и професията.

В какво вярваш?

Вярвам, че изкуството трябва да провокира хората и тяхната фантазията, а не просто да ги забавлява - естествено, че трябва да има забавление, това е ясно, но без то да провокира смислено зрителя, се превръща в сеир. Какво ли не... Любовта, Бог, хората (дори и в жената:)).

На какво се надяваш?

Надявам се да има повече шанс за младите хора в България, да има смисъл/причини да останат, защото сме като златна мина - много потенциал и талант има.

Какво обичаш?

Да се излагам... Добре, че с времето започна по-малко да ми пука. Хората обичам, а също и да ги наблюдавам, да се опитвам да ги разгадая/разбера.

Как представяш София на приятелите ти чужденци?

"Итс вери кул, ю шуд кам!" Като град с приятен нощен и културен живот, пълен с интересни млади хора, които(когато е хубаво времето) се събират в приятни градинки/паркове.

Кое е клишето за София, което искаш да разбиеш?

Че е враждебен град, с враждебни и изнервени хора, ама чакай малко... Ако тръгна да го разбивам сега - ще ме обявите за враждебен...

Какво откриваш само в София?

Единственото място, което чувствам като моят си град.

Oще: 17 септември  георги гоцин  град  градски хора  ден на софия  празник на столицата  театрална сцена  театър 


Още от Градът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани