Рим - любов по италиански завинаги | webcafe.bg
Webcafe

Рим - любов по италиански завинаги

webcafeИва Михайлова
12.11.2018, 11:35 (обновена 13.11.2018, 18:40)
площад испания, рим

Снимка: © Instagram

Вечният град те кара да се влюбиш в него

Има много мегаполиси и европейски столици, които заслужават да им отделите време и пари. Но Рим определено е мястото, което те кара да се влюбиш в него.

Неслучайно градът е бил столица на световна империя, а и днес се отличава с неповторима атмосфера, в която античното и модерното се преплитат, а в допълнение идва италианската гостоприемност, изразяваща се в невероятни кулинарни изкушения, мода и приветливи хора.

Милиони туристи избират Рим за своя дестинация всяка година. Той е Вечният град, в който винаги се връщаш с удоволствие.

И ако Лондон и Париж са лица на модерните времена, приличащи повече на леко префърцунени дами, налагащи усещането за величие спрямо обикновения посетител, то Рим е на нивото на туриста, слязъл от самолета с желание да прекара един незабравим италиански уикенд.

Вечният град определено заслужава много време, за да го опознаете. Истината е, че и двадесет години няма да ви стигнат, за да разгледате всички забележителности на Рим, дори и да се посветите само на това.

И все пак, откъде да започнете...

Заложете на Колизеума - непреходният символ на Вечния град, арената, на която гладиаторите са проливали кръвта си, за да се насладят римляните на "хляб и зрелища". Първото ви посещение трябва да включва и ходене до площад "Испания" и Фонтана ди Треви, където да хвърлите дребна монета, за да се върнете отново във Вечния град, този път за по-дълго.

Не пропускайте площад "Навона" и папа Франциск, който се показва на прозореца си на площад "Свети Петър" всяка неделя.

Но, за да бъдат вашите римски дни наистина незабравими, имате нужда от Mastercard®. Благодарение на тяхната кампания Pricеless cities, може да опитате няколко много специални преживявания през добавената стойност на притежателите на тези карти. Предлагаме ви пет от тях, препоръчани от истински римляни.

Фонтаните разказват

Римските фонтани са особена част от историята на Вечния град, освен невероятни произведения на изкуството, в тях се крият страхотни истории. Може да ги научите, ако се запишете на специален тур в центъра на Рим.

Опитният екскурзовод ще ви потопи в легендите, митовете и вицовете, които се носят около фонтаните, също както пенливата прозрачна вода, която не спира ромоленето си. Цената на тура е 15 евро.

Пълен релакс във Фиумичино

Фиумичино е не само летището на Рим, а място на брега на морето, където се намират едни от най-добрите ресторанти, особено ако обичате риба и морски дарове. Предлагаме ви невероятно преживяване в комплекса Nautilus Marina във Фиумичино, който започва със спа и Рейки сеанс - специална японска техника за възстановяване на здравето. Оставили грижите и стреса, посетителите отиват в съседния рeсторант Tino, който предлага авторска кухня на известния шеф Даниеле Узаи.

Заведението е с невероятна гледка към река Тибър. Ресторантът е отворен само вечер, като предлага невероятни възможности за дегустация на морски дарове и риба, съчетавайки италианската традиция с най-новите кулинарни тенденции. Всичко това в компанията на незабравимото италианско вино. Цената за спа процедура и вечеря е 200 евро.

На опера

Излишно е да ви казвам, че Италия е родината на операта, но на 15 ноември в Teatro dell'Opera в Рим ще се играе световноизвестната „Тоска", под диригенството на Стефано Ранцани. Нашето предложение е да надникнете зад кулисите, водени от истински театрален познавач.

В Римската опера може да видите оригиналните декори на "Тоска", които известният художник Адолфо Хохенщайн създава за премиерата, състояла се на 14 януари 1900 година в присъствието на Джакомо Пучини. Вечерта в операта ще ви струва 100 евро.

Галерия "Барберини"

Не пропускайте да изживеете една невероятна вечер с бароковия чар на дворецa Барберини. Този архитектурен шедьовър отваря вратите си, за да ви предложи дегустация на отбрани вина, местни специалитети и музикални изпълнения. Една прелюдия към невероятния празник на сетивата, който преживяват посетителите, съзерцаващи известния стенопис "Триумф на Божието провидение" на Пиетро да Кортона.

Входът е 30 евро на човек.

Тестачо - уличното изкуство на Рим

Тестачо и Остиенсе са два от най-артистичните и младежки квартали на Рим. Стенните рисунки (murales) там са впечатляващи и променят изцяло облика на града.

Под вещото ръководство на опитен водач, ще откриете места, познати само на местните хора. И не на последно място ще опитате специалитетите от пазара на Тестачо, известен като любимо място на почитателите на street food. Обиколката се предлага за 15 евро на човек.

След всичко това, няма как да не сте заобичали Рим. Вечният град наистина крие приятни изненади за всеки вкус. Затова на въпроса коя е следващата ти дестинация, моят отговор е само един: Винаги Рим!Advertisement