Webcafe

"Вълшебен конкурс" на ИКЕА превръща детските рисунки в плюшени играчки

Webcafe
14.11.2018, 17:45 (обновена 14.11.2018, 17:57)

1 от 2 снимки Назад Напред

Играчките на ИКЕА от колекцията SAGOSKATT

Снимка: © ИКЕА

Всички приходи от играчките SAGOSKATT, произведени по детски рисунки, се даряват за благотворителност

Вече пета година ИКЕА своя "Вълшебен конкурс" за деца до 12-годишна възраст. В него те могат да нарисуват свой въображаем герой, а той може да оживее в плюшена играчка от колекцията SAGOSKATT.

Създадените по проекти на деца играчки имат своята специална мисия, а именно - да помагат на деца. Приходите от продажбите им се даряват на проекти на УНИЦЕФ за деца в България, за да се осигури възможност на повече деца да играят и да се развиват.

Срокът за участие в конкурса е до 18 ноември, като детската рисунка трябва да бъде качена на специалната платформа за играта.

Общо 15 вълшебни произведения на български деца ще имат възможността да участват във финалния подбор на журито в Швеция за 6 плюшени играчки от веселата колекция.

Тази година в колекцията SAGOSKATT, която вече е в продажба, ще откриете розов еднорог, акула в цветовете на дъгата, хитро синьо чудовище, таралеж-динозавър и тюленче на точки, което си играе с малка рибка.

„Вълшебен конкурс 5“ и колекцията SAGOSKATT са част от кампанията на ИКЕА "Да играем! Важно е за всички нас", която извежда на преден план ролята на играта.

Компанията задава и на всичките си потребители и въпроса "Какво е играта за вас?".

С вяра, че чрез игра човек се учи, независимо от това на каква възраст е, ИКЕА представя своя мини помощник "Игрите и ние".

В него можете да откриете лесни и интересни съвети за игра, като следвате следната система: абсолютна спонтанност, липса на всякаква структура и потапяне напълно във въображаемия свят на децата.

Ето и няколко интересни идеи как да организирате забавни игри за цялото семейство.

Превърнете кухнята си в зала за рок концерт, като се възползвате от всички тенджери и бъркалки, с които разполагате, за да ги превърнете в шумни барабани, които озвучават цялата къща.

А можете да организирате състезание за най-смешна физиономия или най-забавна походка. Няма по-сигурен начин да изградите връзка с децата си от това да готвите заедно.

Затова пригответе с децата си лесни рецепти, като например курабийки във всякакви форми, които децата ви могат да измислят. Оставете се на въображението си и не забравяйте да се забавлявате, като по този начин помагате и на детето си да развива творческото си мислене.

Възможностите са толкова много - просто не забравяйте детското в себе си и винаги търсете начин да разпуснете и да творите!

Oще: ikea  sagoskatt  благотворителност  детски играчки  игра  играчки  игри  игрите и ние  икеа 


Още от Ikea

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани