Webcafe

"Мисия Кухня": Съвети как да изберем най-правилната

Webcafe
13.04.2018, 10:10 (обновена 16.04.2018, 15:39)

1 от 4 снимки Назад Напред

Кухня ИКЕА

И как да го направим перфектно - не само за нея

Ако попитате един мъж кое е най-важното място за него у дома, вероятно това ще бъде диванът в хола, ако попитате дете - стаята му с играчки, а ако попитате жена, отговорът ще бъде ясен и категоричен - кухнята. Освен, разбира се, в случаите, когато мъжът не е този, който обича да готви, които, да си признаем - в днешно време никак не са малко. И все пак - кухнята още си остава женско царство.

В нея се забърква една от най-важните рецепти за семейно щастие - храната. Защото да не забравяме, че любовта не само на мъжа минава през стомаха. А най-хубавата храна се готви там, където на човек му е удобно и уютно.

Затова се впускаме в „Мисия кухня" - ще открием кои са най-важните фактори, с които трябва да се съобразите, когато си избирате нова кухня.


На първо място е важно да си дадете сметка, че изборът на кухня не е като избора на свещи или възглавнички - това е дългосрочна инвестиция, която правите значително по-рядко, затова когато дойде моментът за нова кухня, ключов фактор в избора ви трябва да е тя да е точно по вашия вкус, да е практична и комфортна. А за някои да е и дългоочаквана сбъдна мечта.

Спомнете си за онзи широк и дълъг бял кухненски плот, за дървените шкафове с червени акценти и автоматично отваряне, за бурканчетата за подправки с магнит, за цветните плочки и кухненския остров. Виждали сте ги в списанията и по телевизията, но само сте си мечтали за тях.

Докато един ден...

Докато един ден не сте разбрали, че всеки може да има мечтаната кухня от ИКЕА. Включително и вие.

ИКЕА е компания, известна със способността си да създава изключително добри продукти, които се предлагат на учудващо добри цени. Същевременно компанията се стреми да предлага стабилни и практични кухни, в които с удоволствие бихте прекарвали години наред и които ви дават свободата да водите по-устойчив начин на живот.

На фокус в портфолиото на ИКЕА за кухненско оборудване е системата METOD - едно съчетание между практичност, функционалност и стил. Вариациите на тази система могат да паснат на най-различни вкусове и нужди, но за да не бъдем голословни, ще дадем няколко аргумента защо следващата ви кухня трябва да бъде кухня от ИКЕА.

Организирате мястото в кухнята си сами според възможностите си

Да, когато купувате кухнята като едно цяло, това често се оказва проблем, защото трябва да направите компромис за някои от нейните компоненти, които не ви допадат. В случая това не се налага, тъй като ИКЕА ви дава възможност да персонализирате кухнята според своите предпочитания и финансови възможности. Можете да организирате пространството и мястото за съхранение по най-подходящия за вас начин. А какво по-хубаво от това сами да изберете какво да присъства във вашата кухня?

25 години безплатна гаранция

Децата ви могат да пораснат в кухня от ИКЕА. Буквално. При закупуването на кухня METOD, компанията предлага 25 години безплатна гаранция. Както и да го погледнем, няма по-добър начин от този ИКЕА да засвидетелстват качеството на кухненската си система.

Безплатен монтаж

В момента в ИКЕА има и специална промоция, която ви дава възможност да получите безплатен монтаж на своята кухня METOD, стига нейната стойност да надминава 500 лв.

Става все по-хубаво, нали? За десерт остава да си поръчате кухня от ИКЕА само в няколко стъпки.

Вдъхновете се

Дори да имате в главата си кухнята мечта, можете да ѝ придадете още нови елементи, като разгледате и се вдъхновите от кухните, които ИКЕА предлага. Наши лични фаворити са кухнята SÄVEDAL, която има традиционен скандинавски дизайн, както и кухнята VEDDINGE/UDDEVALLA, която е просторна и подходяща за цялото семейство.

Най-важното обаче е да разберете за себе си какво означава идеалната кухня за вас - дали е с много или малко шкафове, на какъв плот ви е най-удобно да готвите, каква подредба искате да имат вещите ви. Когато си отговорите на този въпрос, изборът на правилната кухня се превръща в детска игра.

Измерете

Ако вече сте направили своя избор, а след 34355 спора дъщеря ви, която е в тийнейдцърска възраст и обича електриково жълто, се е съгласила шкафовете да са черни, идва ред на малко по-скучната работа - измерването, което от скучно, може да се превърне в изнервящо занимание, ако не го свършите като хората. А вие не искате това!

Измерването не е сложно, но трябва да е прецизно, защото проектът на кухнята ви ще бъде изготвен въз основа на взетите от вас размери. Ако все пак се съмнявате във възможностите си за лекарска прецизност, в ИКЕА може да заявите тази услуга, която да свали бремето от вас и да ви остави време за по-приятните занимания свързани с проектирането.

Проектирайте

Къде да сложите хладилника? Колко чекмеджета ви трябват? Как да разположите шкафовете така, че да не си удряте главата във вратичките всеки път, когато ги отваряте? Има доста неща, за които трябва да помислите. Освен кухни, ИКЕА предлага и програма за проектиране, която може да ви помогне да подредите своята кухня на лист и да придадете форма на идеите си. Все пак, не пропускайте да си запишете час за консултация със специалист, с който да съставите или проверите вече изготвения проект! Можете да го направите и онлайн в сайта на ИКЕА.

Купете

Финалната и най-важна стъпка - след като сте готови, проектът е разработен, финализиран и разписан - трябва да получите час за закупуване. Тази допълнителна стъпка е с цел сигурното изпълнение и изписване на всеки един компонент от често пъти сложните кухненски проекти. А ако желаете - може да заявите доставката на вашата кухня и до дома си.

Voala! Вашата кухня мечта е купена! Посрещнете я с усмивка и рецепта за нещо наистина вкусно.

*Услугата за монтаж е достъпна за всяка точка в България и детайли може да намерите в сайта на ИКЕА.

Oще: ikea  metod  избор на кухня  как да поръчаме кухня от икеа  кухненска система metod  кухненско оборудване  кухня от икеа  поръчка от икеа 


Още от Ikea