Webcafe

Три деца, четири котки и един дом

webcafeAd блок
02.10.2016, 09:31 (обновена 04.10.2016, 09:37)
Икеа Инеке и Гидо

Запознайте се с Инеке и Гидо Висер и тяхната рецепта за щастлив и уютен дом

Инеке Висер и съпругът й Гидо имат три деца и четири котки. Живеят в Хилверсюм, малко градче недалеч от живописния Амстердам. Инеке е отраснала в централна на Холандия, далеч от шума на големия град. Среща Гидо, докато работи като интериорен дизайнер в телевизионно предаване.

Днес Инке има собствен бизнес - изработва плетени мебели, а три пъти седмично работи и като дегустатор. Тайната на радостта, която излъчва, е в един неин особен навик - да похапва чипс в девет часа сутринта.

Гидо е дърводелец и водопроводчик. По къщата им си личи, че е голям майстор.

От колко време живеете тук?

Инеке: Близо 20 години. Когато се нанесохме, беше ужасно депресиращо, мрачно и миризливо, но това беше всичко, което можехме да си позволим. Спомням си как се чудех, боже, как да направя това място приятно за живеене? Изхвърлихме всичко. По едно време даже спяхме на пода, гледайки небето. Сменяха покривите на целия квартал. Вечер си лягахме и гледахме звездите.

Гидо: Решихме, че е по-добре да направим много от нещата сами. Не съм перфекционист. Затова стените просто са измазани, без шпакловка. Пространството между симпатично неравните ни стени ми харесва много. Всъщност нашият дом отразява нашите характери.

Какво си представяте, когато чуете думата „дом"?

Инеке: Уют и топлина. Моето семейство, определено. Работя много, но съм преди всичко майка. Обичам да се занимавам с децата

Гидо: Домът е семейството, също един вид почивка- когато си кажеш: най-после съм си вкъщи.

Какво прави дома ви специален за вас?

Гидо: Това, че направихме почти всичко сами.

Инеке: Спокойната атмосфера. Не е нужно да бъде подредено или перфектно. Да запалиш камината, да си сипеш чаша вино и да сготвиш огромни количества храна - това означава домът за нас.

Кога започнахте да виждате дома си като важна част от живота?

Инеке: В Амстердам, мисля. Купих си къща и за първи път усетих, че тя ме прави щастлива.

По време на студентските ми години домът беше просто една стая, където готвиш, ядеш и спиш. В първата къща имаше камина и градина. По това време започнах да посещавам търгове и да колекционирам. За първи път полагах усилия да направя мястото, където живея свой дом.

Oще: ikea  гидо висер  дом  икеа  инеке висер  каталог на икеа  комфорт  обзаведане  уют  щастлив дом 


Още от Ikea