Webcafe

Домът е там, където детето в теб може да се прояви

webcafeLifecafe
20.09.2016, 08:19 (обновена 21.09.2016, 13:47)
ана чан

Ана Чан и приключенският живот на три континента

Знаем, че домът е нещо, което създаваш, а не нещо, което си купуваш. Важно е не мястото, а дейностите, които се случват там. Някои биха казали: „Обзавеждането е просто обзавеждане; домът е там, където е сърцето." Наясно сме, че домът, каквото и да означава тази дума за вас, играе важна роля в живота ви. Затова обзавеждането не е просто обзавеждане. То прави живота ни по-лесен и ни позволява да направим дома си по-уникален.

Но нашата реалност се променя непрекъснато: животът ни е все по-динамичен, а светът сякаш става все по-малък.

Запитахме се: Какво прави дома дом?

Можете да намерите точния отговор в новия каталог на ИКЕА. Той прилича малко на лайфстайл списание и включва 13 истински и любопитни истории. Посланието е „Живей по свой вкус", а съдържанието е вдъхновено от желанията и мечтите на истинските хора и предлага идеи и продукти, създадени, за да направят живота по-лесен.

Вижте първия герой от каталога на ИКЕА. Скоро ще ви представим и новата съвместна рубрика на Webcafe с големия магазин, в която ще ви срещнем със седем българи - интересни градски хора, за които домът и кухнята са специално място.

 

Ана Чан е родена в Хонконг, но е гражданин на света. Тя прекарва детството си в Нова Зеландия, а днес живее в Копенхаген, където работи в стартъп компания за конвертиране на размерите на дрехите.

В центъра на града, 21 предприемчиви иноватори споделят четири апартамента. В тях те провеждат съвместни вечерни партита, филмови прожекции или просто обсъждат деня, бизнеса, любовта.

Ана се среща с Дания за първи път благодарение на университетско състезание. Следват няколко години, прекарани в пътувания насам-натам, през които работи като финансов анализатор.

Накрая се мести в Копенхаген и основава стартъп компания, която конвертира размерите на дрехи за онлайн магазини съобразно международните стандарти.

В Дания Ана се чувства много добре, но все пак тя е дигитален номад, тоест в идеалния случай има не един, а три дома. Вижте защо.

Какво означава домът за теб?

Домът е там, където е сърцето ти. За мен това означава семейството, а с годините - и приятелите. Най-дълго считах Нова Зеландия за свой дом, но това се промени, когато родителите ми се върнаха в Хонконг. Копенхаген също е мой дом, хората с които живея, са не просто приятели, а моето семейство. Станахме си много близки, знам, че мога да разчитам на тях.

Какво прави дома дом?

Когато детето в мен може да се прояви. Мисля, че когато се чувстваш комфортно с хората около теб, тогава едно място става дом.

Промениха ли технологиите представата ти за дом?

Определено! Веднъж или два пъти седмично провеждам видео разговори със семейство ми. С брат ми си пишем всеки ден. Това ме кара да се чувствам по-близо до тях. Технологиите промениха всичко. Не знам дали без тях щях да пътувам толкова много.

Ако можеш да вземеш пет неща със себе си, какво би избрала?

Контактите, които изградих тук, оранжевият цвят, защото това е цветът на нашето споделено пространство, енергията на хората и балансът, който имам между работата и личния ми живот.

Въпреки че развиваме собствен бизнес, всички си имаме живот извън работата. Северните страни са наистина добри в това. И накрая, моят приятел!

Oще: ikea  ана чан  апартамент  дания  икеа  какво прави дома дом  каталог на икеа  копенхаген  мебели  новият каталог на икеа  обзавеждане  стартъп  хоконг 


Още от Ikea

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.