Webcafe

ИКЕА подкрепя правото на децата да играят

Webcafe
30.11.2016, 09:41 (обновена 01.12.2016, 07:35)
98776454

Ако купиш играчка от ИКЕА до Коледа, помагаш на децата по света и у нас да се развиват чрез игра.

Средства от всяка продадена играчка в ИКЕА до Коледа ще отиват за проекти в България и по света в защита на основното право на децата да играят и да се развиват чрез игра.

В рамките на мащабната инициатива "Време е за игра, време е за добри дела!" ИКЕА България ще дари 1 лев за проекти на УНИЦЕФ в България под формата на мебели и оборудване.

Фондация ИКЕА ще направи дарение на стойност 1 евро, за да подпомогне правото на децата да играят и да се развиват в някои от най-уязвимите общности по света.

Кампанията ще подкрепи проекти в България и по целия свят, свързани с детското развитие и образование, равно участие, спорт, и разбира се, игрите.

„Играта е от изключителна важност. Не само за децата, но и за възрастните! Тя освобождава креативността ни и ни помага да се учим и развиваме. В партньорство с УНИЦЕФ, кампанията „Време е за игра, време е за добри дела!" ще помогнем на хиляди български деца да се развиват чрез игра." споделя Йоана Цонева, маркетинг мениджър на ИКЕА България по повод старта на инициативата у нас.

Милиони деца са в миграция, което ги прави уязвими спрямо дискриминация, насилие, злоупотреби и експлоатация, посочва проучване за детската игра на Фондация ИКЕА.

То разкрива също, че най-често децата с увреждания са изключени от игри и образователни занимания.

Много деца по света не разполагат със защитени пространства за игра. Войните и природните бедствия принуждават повече деца от всякога да напускат своите домове и предприемат трудни и опасни пътувания.

Много други пропускат шанса да играят, заради бедност и предразсъдъци.

Децата са тези, които страдат най-много в кризисни ситуации и ние сме ангажирани да защитим техните права и повишим обществената чувствителност по тези въпроси", заяви Пер Хегенес, изпълнителен директор на Фондацията на ИКЕА.

„Време е за игра, време е за добри дела!" стъпва на успеха на предишните кампании на ИКЕА в подкрепа на ранното детско развитие, акумулирали 118,8 милиона евро от 2003 г. насам.

През последните три години, благодарение на инициативата у нас, бяха събрани общо 110 610 лева.

Те осигуриха оборудване за новооткритите центрове за уязвими деца и семейства, подкрепени от УНИЦЕФ, в Котел, Сливен, София, Монтана и Шумен.

Taзи година кампанията стартира с фокус върху играта и много по-голям мащаб - с повече продукти и партньори от когато и да било.

Oсвен УНИЦЕФ, партньор на Фондация ИКЕА в кампанията са и Save the Children, като тази година към тях се присъединяват Room to Read, чиято мисия е повишаване на грамотността.

Участие взимат и War Child, които осигуряват безопасна среда за деца, засегнати от конфликта в Сирия; Special Olympics, които работят за интеграция на деца с умствени увреждания чрез спортни активности и Handicap International, които предоставят възможности за ранно детско развитие на деца с увреждания.

Oще: ikea  unicef  време за добри дела  време за игра  дарения  детско развитие  икеа  йоана цонева  коледа  пер хегенс  равно участие  уницеф  фондация икеа 


Още от Ikea

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.