Къде свършва женското приятелство | webcafe.bg
Webcafe

Къде свършва женското приятелство

Ина Ивано
12.11.2010, 12:05 (обновена 14.11.2010, 09:24)
кари брадшоу

Колко от нас имат поне една, да не говорим за три такива приятелки, като момичетата от филма?

Повечето хора смятат, че "Сексът и градът" е филм повече за секса, отколкото за града. За мен това е филм за женското приятелство. Колко от нас имат поне една, да не говорим за три такива приятелки, като момичетaта от филма?

Не можем да се доверим на приятелката си за миг, камо ли да й споделяме нещо "по-така" от личния ни живот. Или пък го правим, а после съжаляваме, защото го е казала на друга, след което твоята "малка тайна" (че обичаш да те връзват, например) се е оказала пикантна историйка, която се подвизава из коридорите на офиса, пред блока, във Facebook, и си "плува на воля" от уста на уста.

Кога започваме да се съмняваме, че тази, която наричаме "приятелка", всъщност е една "порта", която предпочита да изпъква в случайна компания като споделя неща за други хора, вместо да запази подробностите за едно Добро клюкарстване между приятелки?!

Как да преценим вероятността, че може да се окажем "гола душа" пред нея: уязвима, заради споделеното. Унижена, заради отвореното лично пространство. И най-вече с едно такова "специфично усещане", че си толкова наивна - до глупост, затова, че си я допуснала в живота си.

Коя може да ни стане приятелка? Не е задължително да е по-грозна от теб, та цялото мъжко царство да се "реди на твоята опашка". Пък било и само заради това, че си си измила косата. Само да е "Най-добрата ми приятелка".

Не е задължително да е по-глупава от теб, та и цялото женско царство "да предпочита твоята компания". Пък било и само заради това, че си си измила устата. Само да е "Най-добрата ми приятелка".

Достатъчно е някоя да се изпусне колко не харесва досадния (и според теб) колега и...  Ооо, колко сте еднакви, дори и само в своята непоносимост. Неусетно сте се заговорили за чанти на "Графа", за обувки на "Витошка", за хубави намаления в Мола. И така вие сте станали "истински приятелки".

Често се чувате по телефона, често обсъждате колегите, подкрепяте се и обичате... - това е едно женско приятелство. Такова "Приятелство с Чанти" не може да има между мъже.

В приятелите си разпознаваме себе си. Както е при влюбването, само без да си представяш субекта гол, защото си го виждала и виждала... все пак една жена не обича да се къпе сама.

С Вики се запознах на работа. И, познайте, имахме еднаква непоносимост към колега. За негово нещастие - той беше влюбен в мен. За наше щастие - ние се "намерихме", поради неговите лични характеристики: "най-досадното, мърморещо и подло същество в офиса". Дори имаше наглостта да ми предложи брак.

Виктория пък се оказа "най-доброто" същество, което познавам. За него, как му беше името???, се ожени тя.

Ето моето недоумение и личен опит: докато Досадникът ме харесваше и ревнуваше, мечтаеше и бленуваше, направи работата ми дотолкова непоносима, че аз напуснах. Оставих една приятелка на фронта там. Тя се бореше и заради мен. И както става в Сървайвър - взеха, че се залюбиха.

Следва малко логическо уравнение за живота дотук: В отношението "Приятелката - Аз" - Той беше излишен. Тъй като Той харесваше мен - Тя беше излишна. Резултатът: "Аз станах излишна", ненадейно и безвъзвратно.

Не ме беше яд за него, та, аз не помня името му.  Яд ме беше на нея, че не сподели с мен... Че той има апартамент в София. И е "добра партия" (най-якият израз в пуерториканските сериали) за нея. Абе, можеше да не се крие, да не ми мънка, да не ми е тоооолкова заета. По дяволите, нима приятелството свършва след брака?

Защо мъжете имат приятели от години, а ние гледаме сериали за приятелки, които никога няма да имаме, а някои от нас да бъдат?

Е, да, бях поканена на сватбата. Не, не като кума. Но имах покана. И не отидох, защото Вики беше станала чужд, далечен за мен човек, сякаш не я познавах или не съм я познавала.

Накрая завършвам оптимистично - има скарани момичета заради тоалетна хартия, неизмита чаша, неизпрани чаршафи, сметки - неплатени, битовизми разни. Ние с Вики поне заради "тайна любов" се скарахме. Или по-скоро "скрит" план за брак, който прозира при всички момичета от провинцията, особено от по-малките населени места. Всъщност личното щастие може да е важно И когато имаш приятели.

Мечтая си, като споделям, да нямам онова "специфично чувство", че се прецаквам здраво. Че запълвам празно пространство от време, докато "се бракуват". А съм една от онези симпатяги във филма в началото, с която може да си говориш просто за секс... или пък за чанти.

Oще: брак  жени  приятелство  секс 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.11.2010, 20:40

25 Miss Ivano | 15.08.201121:57

Леле Мале, на теб не мога да не отговоря Плези се - да. Отегчен

А, разказчето е... - не питай Усмивка, бих го определила наивистично, ама такива неща са вълнували, съдбЪ... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

24 lele male | 15.08.201117:44

Мис Иваноооо таз статия твоя ли е? Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

23 lele male | 15.08.201116:28

Само да добавя още - Не камикадзе ами сичките членове на Ал кайда и другите им там терористични организации са като чиста сълза пред злобата на жената!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

22 lele male | 15.08.201116:22

Приятелка имам само една, а тя е женена за приятелят ми от мъжки пол Смее се Та.. Няма нищо по гадно от женското лицемерие... А лицемерната "доброта" ме отблъсква повече от откровенната злоба.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2011, 20:43

21 Бобо | 13.08.201119:39

1.До 13 , Да имаш птиятел значи да бъдеш приятел, Aezakmi!
2.До 3 , харесва ми това което казваш, Кристалона!
3. И понеже ме е хванал мързела ще си помогна с два римски цитата за приятелството:
А)Amicitia nisi in bonis (inter bonos) esse non potest - Дружба може да има само между добри хора!
Б) Приятелят е половината ни душа-Аmicus animae dimidium!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.07.2011, 11:13

20 Schizofrenina Shiz | 13.08.201116:38

Приятелство няма в идеалният му чист вид. Хората грешът. Някой прощаватдруги - Не. Всеки приема нещата различно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

19 YOLE | 13.08.201114:55

Приятелството е приказка с неочакван край . Always !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.04.2011, 13:15

18 sake | 13.08.201113:59

Роуане,мисля че няма да е лошо да предложиш брак на Мис Ивано,ще си
споделяте,ще си пишете,естествено ако тя покрие "теста"по твоите нормативи,както и ти нейните.Би било прекрасно,не мислиш ли,
точно сега и трябва приятелка,чувства се наранена,точно като теб. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.04.2011, 13:15

17 sake | 13.08.201113:50

Mис Ивано,аз пък не разбрах къде е проблемът?! не разбирам Колегата,който за теб
е излишен се жени за твоята приятека.Е, и какво от това,"търкулнало се гърнето,намерило си похлупак".Нали за теб "ТОЙ"не е представлявал
интерес, а приятелката ти е намерила нещо в него.Поканили са те на сватба,
не те е игнорирала приятелката ти.Разбира се,че след брака разпределението
на времето се променя.Ти си "Мис",ами бъди си.
Ако съжаляваш за нещо пропуснато,то е безвъзвратно загубено,аз не виждам
причина да не си останете приятелки.При мъжете е същата картина.
Трябваше да отидеш на сватбата.Как очакваш те да дойдат на твоята,няма
вечно да си "Мис". Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

16 Mile Manolov | 13.08.201112:10

Незнам каде свършва ма какъв цирк е.... ^^
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани