Ти си по-грозен от мен - а аз съм по-умна от теб | webcafe.bg
Webcafe

Ти си по-грозен от мен - а аз съм по-умна от теб

Виктория Миланова
21.03.2011, 10:16 (обновена 04.10.2011, 20:53)
Browse

Снимка: © Getty Images

И аз пиша, за всяко твое парче ще трябва да изслушаш мое литературно четене - казах накрая отчаяно. Бях сигурна, че това ще го откаже. Беше толкова нервен и тревожен, че не можеше да изслуша дори да му прочета статуса си в Twitter...

Имам един приятел, абсолютен лузър. Изпитвам чисто човешка жал към него и се правя чат-пат на благотворително дружество, като го храня, поя и му купувам цигари.

Печели с това, че е много добър по душа, изключително правилно възпитан, казва „моля" и„благодаря", състрадава, не е агресивен и има перфектен вкус за дрехи, пиърсинг и татуси.

Аз съм нещо като 14 хиляди пъти по-умна и успяла от него, знам, че не сме равни и аз нищо не получавам от общуването си с него, но ме забавлява начинът, по който търси съветите ми, слуша ме с интерес и - както доскоро ми се струваше - ме уважава.

Обажда ми се преди известно време, за да ми каже, че ще ми дойде на гости с един негов приятел, самозван рапър и MC, за когото много ми е разказвал, но никога не съм виждала.

- Имаш ли нещо против?

- Не, разбира се - казах аз, като си направих сметка, че имам достатъчно пари, да купя бира на двама лузъри и с нетърпение очаквах момента, в който ще мога да ги залея с прозренията си, те ще цъкат с език, ще ми се възхищават и ще ме величаят колко съм прозорлива и свръхинтелигентна. Може и да е защото им плащам пиенето, но какво ми пука.

Малко четки по самочувствието никога не са излишни, независимо как са получени. А и аз наистина съм прозорлива и свърхинтелигентна и след като педалчетата, които заплашвам, не смеят да ми го кажат, за да не им спадне пишката, аз съм готова да купя няколко бири, за да го чуя от невинни лузърски устенца.

Вечерта тръгна добре, докато не стана въпрос за психиатъра на MC-то. Тук аз се притесних. Той се появи на прага ми с насинено око и след час, прекаран с него, бях сигурна, че ециклофреник. А и той на час и петнайсет минути след пристигането си го потвърди.

Пие усмъртяващи лекарства от ранното си тийнейджърство, които преглъща с алкохол. Знае много добре, че биполярността му се задълбочава от марихуаната, но не само я пуши, ами и я продава. Около свръхелитната гимназия, която е завършил.

Тук на мен ми светна червената лампичка и се опитах да си намеря повод да го изгоня. Той си дойде бързичко. MC-то стана неспокойно, започна да се разхожда и да предпочитатерасата ми за пребиваване. Повече с надежда, отколкото с уплаха, започнах да си представям как се мята от нея и се стоварва на плочите 5 етажа по-долу. Но той не скачаше.

Е, аз съм кучка, ама чак да го бутна през терасата си, за да не ми замърсява атмосферата? Може някой ден и да стана способна на това, но засега не съм.

МС-то се опита на няколко пъти да ми предложи да си пусне парчетата, които е качил винтернет, като жадно гледаше лаптопа ми, скатан на дивана зад мен, но аз бързо парирах тези желания с разкази какво се случва, когато пишещи хора решат да си демонстрират творчеството. Освен това му казах, че никой не може да пипа компютъра ми. Вагината ми давам да я пипат, но компютъра - никога!

- Копеле, и аз пиша, за всяко твое парче ще трябва да изслушаш мое литературно четене - казах накрая отчаяно.

Бях сигурна, че това ще го откаже. И така се случи. Беше толкова нервен и тревожен, че не можеше да изслуша дори да му прочета статуса си в Twitter.

Дотук става ясно, че аз се чувствам в пълен контрол. Смятам, че тези два лузъра са някаквисмешковци, които аз владея като кукловод - марионетките си. И тогава стана интересно.

- Честно да ти кажа - започна свръхтревожното МС - очаквах да си Годзила. - Защото моят приятел, който ме доведе тук, ми каза, че Господ едно дава, а друго взима. Но смятам, че не е прав, ти всъщност освен, че си най-интелигентната жена, която съм виждал, си идоста привлекателна.

Тук аз щях да си глътна фаса.

- Значи ти ме смяташ за грозна? - обърнах се аз към моя приятел. Той бе забил поглед в земята и не смееше да ме погледне в очите.

МС-то, захранвано от лудостта си, съвсем превъртя и обяви, че си тръгва, защото ако не го направи веднага, ще набие моя приятел, че ме е представил предварително като Годзила.

- Пичове, вие сте около 14 хиляди пъти по-грозни от мен и около 14 хиляди пъти по не ставате за ебане! Да не говорим, че не можете да ми давате тези оценки, защото нито съм си помисляла някога, че искам да ви чукам, нито имате право да ме обсъждате по този начин поради ужасно по-ниската си житейска позиция! Да не забравяме чия бира пием в момента - успях да кажа само аз.

Те, между другото, насериозно тръгнаха да се бият и аз видях в това повод да изтикам циклофреничното МС от дома си. Лузърският ми приятел остана, за да му нашокам репата. Защото видях докъде води демократичността ми.

Винаги съм смятала, че човек не бива да се гнуси от хората, които не са му на нивото. Заразена съм със Селинджър и неговия герой Сиймор Глас. Сиймор казва, че трябва да обичаш Дебелата дама, защото тя е Христос.

И аз безпрекословно и безусловно обичам всички Дебели дами, които не могат да си завържат обувките. Не ги коментирам дали стават да ебане, не им давам съвети как да станат сексуално привлекателни, просто ги обичам. Това е причината горните два лузъра да се озоват в дома ми. По нормалната логика тях дори не биха ги пуснали да се снимат с мен.

Просто са попаднали на човек със странно зен-усещане за демокрацията на общуването. Накрая излиза, че моят зен се превежда в техния лузърски свят така - не мога да я контролирам, тя ме потиска с ума си, ооо, чудесно, ще я нарека грозна Годзила и ще й кажа, че умът й е компенсация за ужасния й вид и да се надяваме, че така ще постигна емоционален контрол над нея. Който ще се реализира в повече безплатни бири за мен.

Слава богу, че съм достатъчно голяма и стабилна и всеки опит за емоционално издевателство над мен ми е само забавен. Какъв контрол? Никакъв. Мислиш си, че си овладял целия си кръг, манипулираш го, той ти се кланя и прави всичко, което го накараш. Но в един миг се оказва, че живееш в Япония, в близост до атомната централа Фукушима ипредният приятен контрол вече няма никакво значение в края на март 2011 година.

През няколко години се хвърлям в една от двете крайности. Първата: ще общувам с всички, те ме захранват с идеи и ми дават познание, не бива да се надувам, всеки трябва да бъде уверяван, че е ценен и може да постигне това, което и аз.

Втората: животът е кратък, ще общувам само с хора на моето ниво, на всички тъпанари, които ако аз не съм отворена към тях, обикновено при опитите им да се сближат с мен инякой от моята среда им излиза надпис „Достъп отказан", ще им натискам брутално главата в кенефа, ще им удавя агресивната простотия, ще изгоня този вирус от живота си.

Как да постигна златното сечение между двете? И Селинджър, и Сиймор Глас не знаят. Сиймор заради това си пръсна мозъка.

Аз съм оптимист и животолюбец. Нямам никакво намерение да си пръскам черепа, ако Дебелата дама се окаже гаднярка и тръгне да ме преценява субективно ставам ли за ебане. Просто търся универсално хапче да откажа хората от контрол. Аз съм пуснала централното кормило отдавна. Не го искам.

Щото ей я къде е Фукушима. Няма и денонощие път със самолет. Не искам да се окажа неподготвена за нея, защото съм сигурна, че все някой път ще ми се случи в живота. Дори да не се случи, живея така, че да съм готова за Фукушима.

Да съм готова за Апокалипсиса. А това значи - пълен отказ от контрол.

Oще: годзила  жена  лузър  самочувствие 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.05.2011, 12:17

85 Empty flower | 09.05.201109:50

Бенджамин, защо не си сложиш снимка на Брад Пит? Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.04.2011, 10:23

84 Benjamin Bell | 04.04.201110:25

Tazi statia niama absolutno nikakav smisal, kakto vsi4ko na tozi sait!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 13:40

83 Хейтър | 30.03.201115:38

Аз пък съм убеден в едно, тука има 2-3 драскача и може би някой псевдопсихолог, който ги насочва към теми от типа "Да разлаем кучетата", дразнещи егото на комплексирания и стъпкан българин. И какво следва, коментари, коментари .. респективно, популярност на сайта. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.03.2011, 21:51

82 Samosval | 29.03.201122:04

Не мога да си представя два пъти по-тъп човек от теб, пък какво остава за 14000. 10^14000 не щеш ли? Най-веселото е, че тази статия си я мислила, редактирала, препрочитала и пак е излязла това. Един вид е върха на интелектуалните ти способности. Е, за теб може и да не е толкова весело, но пък за околните...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.12.2010, 21:00

81 Mariana Murtazova | 27.03.201123:48

Браво! Прекрасна статия! Браво!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 03:03

80 baba | 27.03.201119:43

Еееее... статията си е супер. Я колко готин хумор има в коментарите! Голяма веселба се е получила с тези черешки. Например:

За мен всички са еднакви, буквално в главата ми е съвършен комунизъм.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.08.2010, 23:22

79 Qna Neicheva | 24.03.201111:59

Само не разбрах защо, като се смяташ за хубава, се засягаш от това, че някой ти е казал, че си грозна? Това че някой не те харесва, не е постоянна величина. Жабата за един е принцеса за друг Усмивка
Иначе, като цяло статията не ми хареса. Не съм привърженик на тезата, изказана в статията. Ще му купувам бири и ще си чеша егото на негов груб. Егати унижението. По- ще ме удовлетвори, ако някой по-умен от мен ми каже, че съм умна Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.11.2010, 09:33

78 nakadetaka | 23.03.201119:52

А според мен,миличка си поредната лицемерка, лепяща етикети, която няма с кой да общува и си повдига самочувствието, купувайки бири...чак ми стана тъпо,че има такива жени, докато четях тая глупост....статиите тука са все така малоумни и все така нищо не казващи....припомних си защо спрях да влизам/
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.03.2011, 09:06

77 Мечо | 23.03.201109:53

Nikola Aslanov бъркаш. Ето я нашата Победителка Виктория. Наистина е Годзила.

http://www.prikachi.com/images/227/3124227g.jpg
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.07.2010, 16:16

76 No | 22.03.201120:56

Дребнаво... Тъжно е грамотна жена с известно самочувствие да посвещава времето си на подобни мисли...

Комуникирайте с всякакви хора и престанете да се сравнявате с тях!!! Ако обаче с цел да ги плените, станете прекалено мили с адски задръстени типове, нищо чудно скоро да си въобразят, че сте тъпи или грозни... просто защото никой друг не общува с тях. Трудно е да приемеш, че има хора, които не заслужават твоето внимание, но понякога се налага
   

оценка

+0 -0