Игра на щастие и нещастие | webcafe.bg
Webcafe

Игра на щастие и нещастие

Михаела Христева
02.11.2010, 10:48 (обновена 02.11.2010, 12:34)
любов

А колко по-просто би било, ако си можел да помислиш преди да пратиш тези 100 SMS-а... Да, но вечно щеше да се чудиш нали...

"Животът е толкова сложен" - това e поредната изтъркана фраза, която всеки човек попаднал в
нелепа ситуация, употребява за собствено или чуждо успокоение и си мисли, че по този начин залъгва някого...

Моля ви... не е ли в това смисъла на всичко?! Да излезеш от обикновенното ежедневие и да откриеш, преодолявайки безброй недостъпни върхове, че животът е такъв какъвто сам си поставиш за цел, че трябва да е.

Да вземем за пример любовта... Това чувство, за което безброй поети и писатели са изписали безброй безсмислени глупости.

Факт е, че е прекрасно да си влюбен, да мислиш за човека, който кара пеперудките да изглеждат по цветни, небето по-синьо, а звездите по-ярки...

Но има и още един доказан факт - човек, воден от глупостта си да се влюби, се превръща в затворник в собствения си филм...

Филм по чужд сценарий... филм, в който всички прилики с действителността са случайни, филм без край.

И ако смисълът на живота на всеки човек се крепи на това, че единственото, което трябва да направи е да се влюби, за да е щастлив, то има и обратното твърдение, което идва като последствие... ставаш нещастен.

Кръговрат...  развновесие на вселената... знам ли... Знам само, че имам толкова рани от тази прехвалена любов, че ми се счупи иглата и ми свърши конеца да шия и да събирам остатъците от себе си!

И докато всички малки момиченца тайно си мечтаят като пораснат да бъдат принцеси, аз тайничко се надявам да не се превърнат в кралици на драмата след време... точно както стана с мен... точно както стана и с теб нали?!

Сега имам нужда да съм себе си, имам нужда да споделя, имам нужда някой да ме попита - „Хей, как си?" и аз да имам сили да се усмихна и да му кажа. Изтърканите реплики като "Добре съм!" и "Всичко ще се оправи след време!", вече нямат сила...

Писна ми да играя главната роля и едновременно да съм публика!

Какво става с живота ти, доволна ли си от това, което току-що му каза?

ДА! И хиляди пъти „да". Аз не се срамувам, че обичам, не се срамувам да го кажа и не съжалявам!

И макар да си мислиш, че това заприлича на поредната трагична история за несподелена любов, ти жестоко се заблуждаваш... защото това е поредната трагична история на живота, който сам си си избрал, защото всичко е "много сложно"!

А колко по-просто би било, ако си можел да помислиш преди да пратиш тези 100 SMS-а...
Да, но вечно щеше да се чудиш нали...

А искам да те попитам нещо... сега какво правиш - същото! Ха, смей се сега на глупаците, които са влюбени.... Не ти е до смях нали, защото ти и това нямаш!

Но бъди спокоен - не си виновен ти и твоите постъпки. За всичко е виновен животът, който е толкова сложен... до днес!

Защото в минутите, в които си чел тези мои размисли, ти си разбрал, че не си сам в този ребус... всички сме така... Аз съм щастлива от факта, че те накарах да се усмихнеш...

Не се ли смееш? Жалко, явно не ме бива да разбулвам мистерии... спри да четеш и забрави всичко, което съм написала! И дори и от любопитство не поглеждай как свършва!

Този път се хвана... няма край, всичко се повтаря и ще продължава да се повтаря.

Това е животът - игра, в която правилата не са ясни... Губещите са много, а желаещите - кой знае?! Ще се включиш ли и ти?

Oще: любов  нещастие  щастие 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.11.2010, 22:32

7 Desislava Anignostova | 13.12.201015:45

Да се влюбиш или не - ами, сори, но не зависи от теб, мила. На всички ни се иска да можем да имаме контрол над това дали и в кой да се влюбим, но не става това на практика. Ако някой, който към момента не е влюбен и това продължава от доста време, си мисли, че е постигнал така желания контрол над любовта, за да се предпази от неминуемото нараняване и раздяла след нея, то, според мен, се заблуждава - любовта ни връхлита ненадейно, неосъзнато в началото, но веднъж дошла, няма отърване току-така и ... ще си страдаме, това е, но си струва, заради хубавите блажени мигове на заслепение, които, междупрочим, може да траят с години! На кой му пука, че са били не особено реални, щом като в нашата глава са си били абсолютно реални, носещи ни щастие - какво повече може да иска човек от любовта, от живота дори.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

6 Pavur Pezev | 21.11.201011:08

Борбата с хормоните е безмилостно жестока и най- често победата е в полза на хормоните.Следват безсмислени словоизлияния от тоя род...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.11.2010, 17:40

5 Zhana Viel | 02.11.201017:43

Хаха, нищо ново не каза. Поредния изблик на графомания.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.10.2010, 16:10

4 thaddeus | 02.11.201017:31

Хареса ми, може би защото съм го преживял вече...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 12:44

3 Лични финанси | 02.11.201016:32

Аз пък НИЩО не разбрах от тоя материал Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.10.2010, 10:22

2 Kristalona | 02.11.201012:19

"да се не превърнат "...wtf?!?!?!?!!!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

1 fALLEN | 02.11.201011:26

и на мен ми се иска да можех да връщам времето назад...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани