10 начина да изневерим, без да прелюбодействаме | webcafe.bg
Webcafe

10 начина да изневерим, без да прелюбодействаме

webcafeLifecafe
31.05.2015, 10:41 (обновена 06.06.2015, 09:24)
целувка

Снимка: © Getty Images

Част от изпитанието да бъдете верни, е поддържането на редовна и пълноценна сексуална връзка с вашата по-добра половинка. Честият отказ от интимни отношения поражда тъга и подозрение у другия.

Изневярата е мътно, кално и разтегливо понятие. Обичайно, дефиницията за изневяра варира между целувка с друг човек от противоположния пол до секс с друг човек от противоположния пол/същия пол/непознат/колега/животно/извънземно.

Макар че всяка двойка влюбени сама определя рамките на своята вярност, Гари и Джой Лундберг алармират за опасностите, които се крият във връзките подобно на свирепи айсберги под тихата повърхност на океана.

Той е семеен терапевт, тя - писателка, а двамата са женени от дълги години.

Според семейство Лундберг, дори когато изневярата изобщо не се хваща в честотата на вашия любовен радар, вие сте дълбоко влюбени в половинката си и никога не бихте погледнали встрани, трябва да бъдете бдителни за някои знаци за потенциално прегрешение.

Знаели ли сте, че чатенето с хора от другия пол е латентна изневяра? Сега ще разберете.

Отклонението от здравата любов обикновено пропълзява под прага на вратата, маскирайки се умело като безобидна забава или невинен флирт. Според Лундберг, всички, които държат да запазят пълноценна и устойчива връзка, трябва да бъдат нащрек за следните десет предупредителни симптома:

1. Флиртуване

По правило флиртът е нещо приятно, небрежно и укрепващо самочувствието. „Обичам да флиртувам, защото това не значи нищо за мен, просто ми е приятно да се чувствам ухажван/а" е най-честата рационализация на почитателите на безобидната свалка. Лундберг, обаче, ни съветват да бягаме от далеч от флиртовете.

Те са опасни и могат да има непредвидими последици. Встъпилите в брачен съюз не би следвало да попадат в този модел на поведение извън семейството. Докато премятането на коса, закачливата усмивка и симпатичното намигане могат да бъдат просто дружелюбна закачка за вас, отсрещната страна може да ги възприеме като покана за секс или дори връзка. Невинните флиртове са най-честите подводни камъни в бистрия поток на успешния брак.

2. Споделяне на интимни мисли с противоположния пол

Когато споделяте проблемите си с някого от другия пол, вие се поставяте в уязвима позиция. На пръв поглед, това може да ви изглежда безобидно - в крайна сметка всеки има нужда от рамо, на което да помрънка.

Ако имате проблем обаче, най-адекватното поведение би било да го споделите с вашия партньор. Ако това не ви устройва (да кажем, защото партньорът е част от проблема), доверете се на роднина, близък приятел или терапевт. Не и на някого, който може да приеме изливането на духовната ви помия за покана към интимност.

3. Прекарване на време насаме с някого от противоположния пол

Нещо, което изглежда като невинен обяд с колега/колежка, може съвсем спокойно да бъде зачислено към групата на алтернативните изневери. Какво като си кажете „Хей, ние сме възрастни хора, няма какво да се случи".

Повярвайте, винаги има какво да се случи. В крайна сметка, всички сме просто хора. Вместо да се мотаете по кръчмите с доброжелателните си колеги, приберете се и сгответе на съпруга / съпругата си чили кон карне.

4. Негативно говорене по отношение на партньора ви

Ако сте верни приятели и съпруги/съпрузи, словесното плюене по вашето „мило" изобщо няма да присъства в поведенческия ви репертоар. Човекът, с когото живеете, би трябвало да бъде най-близкият ви приятел и е последният човек, когото може да си позволите да „храните".

Ако има нещо, което засяга отношенията ви, обсъдете го с него, не с другите хора.

Изключение тук правят случаите на домашно насилие. Ако сте жертва на такова, говорете с близък приятел, терапевт или с полицията. (Това, че оставя банята мокра след къпане, не се брои за домашно насилие).

5. Редовен чат с човек от другия пол

Ако си мислите, че чатенето с някой е абсолютно безобидно, помислете пак. Така е, може да започне по този начин, но крачката между среднощните чатове и страстните прегръдки в среднощни улички, не е великанска.

Някои от вас смятат, че е редно да поддържат скайп връзка с бивши гаджета? Бъдете сигурни, че половинката ви не е на това мнение.

Разстоянието между компютрите невинаги съответства на разстоянието между копнежите. Внимавайте и с размяната на снимки по интернет - особено ако хората на тях не са прилично облечени.

6. Обличане по начин, целящ да привлече вниманието на някой друг, освен на партньора Ви

Ако се обличате с идеята, че тази риза ще подчертава гърдите ви (важи и за двата пола) и това може да доведе до комплимент от страна на познат или непознат другополец, незабавно преосмислете мотивите си. Опитите да привлечете нечие внимание с предизвикателно облекло (или с широка шарена роба, ако е вниманието на хипар), е на една боя разстояние от фактическата изневяра.

7. Писане на интимни и лични бележки или писма до някого

Ако пишете поздравителна картичка или изпращате писмо до отдавна забравена леля в Щатите, направете го от името на вас и вашия партньор. Всъщност, постъпвайте така, когато отправяте и други поздравления и покани в писмен вид. По този начин, няма да оставите никакво място за недоразумения.

Ако пишете до мъж (и сте жена)/жена (и сте мъж) само и единствено от ваше име, внимавайте! Движите се по ръба!

8. Вяло или никакво откликване на сексуалните нужди на вашия партньор

Част от изпитанието да бъдете верни, е поддържането на редовна и пълноценна сексуална връзка с вашата по-добра половинка. Честият отказ от интимни отношения поражда тъга и подозрение у другия.

Дори когато първоначалната мощна тръпка е отминала и желанието за секс не се случва във всяка градинка, парк, автобус, лифт и чужда вана, физическата интимност все още е нещо като стожер на връзката ви. Не го пренебрегвайте! Дори когато пералнята свърши внезапно и ви извика с дружелюбното си бибиткане, не свършвайте внезапно и вие.

9. Поставяне на родителите пред партньора

Вашият любим винаги трябва да бъде човек номер едно в живота ви. Приоритет номер едно. Персона Number one.

Дори в случаите, когато получите страхотна новина като неочаквано повишение, награда Пулицър или трета бременност, не тичайте към телефона да се обадите на родителите си. Окажете на партньора си честта да бъде първият човек, който научава важните неща, които ви се случват.

10. Поставяне на децата пред партньора

Децата имат значение, факт. Те са много важни хора в живота ви, но не са по-важни от вашия любим. Освен това, децата израстват по-здрави психически, когато майка им и баща им се обичат един друг, отколкото когато и двамата твърде много обичат децата.

Никога не забравяйте как са се стичали дните ви преди появата на децата. Все пак, може да не знаем кое е първо - яйцето или кокошката, но със сигурност знаем,че петелът е бил там още в самото начало.

Oще: брак  двойки  изкушение  изневяра  мъже и жени  секс  семейство 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.06.2016, 07:17

16 Shamana | 22.06.201607:22

Само аз ли не съм съгласен с последната точка ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.03.2011, 21:13

15 Aida_v | 04.06.201500:36

Без да знам нещо за авторите,тонът на статията е доста императивен и това някак разваля впечатлението от верните неща в нея.А иначе научих нова дума - "другополец"... Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 30.03.2011, 21:13

14 Aida_v | 04.06.201500:35

Без да знам нещо за авторите,тонът на статията е доста императивен и това някак разваля впечатлението от верните неща в нея.А иначе научих нова дума - "другополец"... Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.03.2011, 21:13

13 Aida_v | 04.06.201500:35

Без да знам нещо за авторите,тонът на статията е доста императивен и това някак разваля впечатлението от верните неща в нея.А иначе научих нова дума - "другополец"... Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

12 deowin | 02.06.201500:22

>"Причината" за какво

Уау.. ти дори не можеш да разбереш собствените си изречения и, конкретно, кога това, което си изрекъл, е импликация, в случая грешна.
Доста си специален.
Придържай се към обидите, те поне май не ти преставляват сериозна трудност.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

11 Mako | 01.06.201523:18

deowin | 01.06.201523:02

Не разбирам защо упорстваш, след като е повече от ясно, че нямаш елементарна култура на водене на диалог - напълно се изчерпваш с лични обиди и купища логически грешки.
..............................................
Свинчо, ще ти разкрия една особено тайна тайна: трудно се води диалог с прасе....
Особено когато прасето влита в "диалога" с реплика, която е изцяло посветена на оплюването на опонента, а след като получи задължителния дезодорант - комически заявява, че мнението на другия се изчерпвало с "лични обиди". + "купища логически грешки" без да се посочи нито една на език, различен от този на вилнееща свиня...
Какъв "диалог" с тебе, бе, Свинчо? Та ти в този форум ставаш само за мезе Смее се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

10 Mako | 01.06.201523:10

deowin | 01.06.201523:02
>Понеже очевидно няма какво да кажеш за мормоните и техния специфичен морал, предпочел си да коментираш коментара ми.

Изобщо не следва, че това е причината
..................................................................

"Причината" за какво, логико нагрухващи?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

9 Mako | 01.06.201523:08

Xaoc | 01.06.201515:37
Като гледам тук е "Искрено и лично", та да питам и аз нещо - ако след 10г. брак вече не изпитвате нищо към половинката си, а от друга страна виждате, че тя е по-влюбена отвсякога във вас и това е най-голямото и единственото щастие в живота й, какво бихте направили? Бихте ли наранили толкова много човек, който ви е правил щастлив години наред или бихте си замълчали и лъгали само и само този човек да бъде щастлив?
..........................................................
Два варианта:
1. Ако си истинско парче атеист - сменяш досадницата така, както се сменя тригодишна кола - без сантименти и без оглед на загубите. Новото си е ново / докато е ново!/, каквото и да твърдят бедни и завистливи роднини и познати!
2. Ако си вярващ / от истинските/ - значи трябва да си убеден, че връзката ти с човека до теб не е само за "кеф". Тя е и изпитание. А както е редно при изпитанията - доказваш се в трудностите, страданията, не в кефовете. Доколкото страданието в името на ближния е ценност в християнството, религиозните хора приемат това положение повече или по-малко философски. Така понякога успяват да дочакат онези моменти, когато усещането за близост с досадния доскоро партньор внезапно и много силно пак ги връхлита. Някои наричат тези моменти "Целувката на Бога". Тези, които са го изпитвали, твърдят, че било велико преживяване.Познавам хора, които Господ целува поне веднъж на три месеца. Това е страхотно, лошото е, че в периода между целувките им се налага да се наливат сериозно, иначе нямало издържане чакането /Господ не бил фен на редовната точност/...
3. Има и междинни варианти - вярващи се държат като атеисти, атеисти страдат от скрупули като религиозни. Обяснението е просто - първите ползват Църквата като застрахователен агент, а вторите още не са разбрали, че са вярващи...
Те така!
Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

8 deowin | 01.06.201523:02

>Понеже очевидно няма какво да кажеш за мормоните и техния специфичен морал, предпочел си да коментираш коментара ми.

Изобщо не следва, че това е причината. Поредната тривиална логическа грешка.

Не разбирам защо упорстваш, след като е повече от ясно, че нямаш елементарна култура на водене на диалог - напълно се изчерпваш с лични обиди и купища логически грешки. Писания като твоите изглеждат значително по-уместно написани в кафяво на стената на градски кенеф. Защо напоследък мнозина сте решили, че е редно да превърнете интернет в точно това - защото ви е естествената среда за изява?
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

7 Mako | 01.06.201522:47

deowin | 01.06.201518:43
>двамата полезносъветващи ... са мормони

Което няма никакво отношение към правотата на това, което казват.
А твоят коментар е....

...................................................

Понеже очевидно няма какво да кажеш за мормоните и техния специфичен морал, предпочел си да коментираш коментара ми. Аз пък няма какво да коментирам в твоя - не обичам свинско.
Що се отнася до статията, ще уточня:
1. Да се пропусне фактът, че авторите са / освен споменатите им граждански специалности/ и мормони, е тотален гаф. Не защото мормоните са изначално неправи, а защото мормонския начин на мислене е много особен.
2. Веднага да посоча една очевидна особеност на мормотекста, на който се наслаждаваме: привидно той е насочен към партньорите в човешките интимни двойки въобще, но всъщност съветите изцяло са към жените. Мъжете ги няма. Това е така, защото в мормонската култура те са "големите босове" - могат да имат много жени, да правят различни неща с тях, но жените им задължително са моногамни и сляпо отдадени на съпрузите си...
3. Разбира се - всеки е свободен да пропагандира убежденията си. Но не и като прикрива истинските си идеи. А мормоните по традиция са фенове на задкулисността, когато общуваш с тях, непрекъснато изпиваш усещане, че пипаш мазни охлюви. Не знам дали са прави, или не в това си поведение. Но на мен и хората с моето мислене подобно човешко поведение не ми харесва и нямам никакъв проблем да споделя това свое аргументирано нехаресване.
................................

Та така, Грухчо Намига
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани