Броим ли флирта за изневяра? | webcafe.bg
Webcafe

Броим ли флирта за изневяра?

webcafeLifecafe, по The Independent
28.10.2016, 11:15 (обновена 31.10.2016, 12:26)
флирт

Все пак с улесняването на комуникацията в интернет, флиртуването, редом с всички други форми на общуване, също се улеснява.

Да засечеш поглед с някого, да продължиш да го гледаш в очите и да му се усмихнеш - това брои ли се за флирт? Ами да обмените няколко комплимента, докато въртиш закачливо кичур коса?

И ако приемем, че флиртуването е тип поведение, което предполага, че си сексуално привлечен от някого, дали можем да го броим за изневяра?

Това е въпрос, който все повече хора по света си задават през последните години, според Google. Дебатът се пренася и в социалните мрежи.

Все пак с улесняването на комуникацията в интернет, флиртуването, редом с всички други форми на общуване, също се улеснява.

За някои хора шегите и закачките с трети лица, когато си в сериозна връзка, е нещо категорично неправилно. Ако си обвързан, би трябвало да не поглеждаш встрани.

За други пък флиртуването е здравословно и нормално, стига да се случва в някакви допустими граници.

Оказва се , че отговорът много лесно може да се открие, ако се подходи по правилния начин, казва Денис Ноулс, брачен консултант.

"Никога не бих казала категорично, че флиртуването е изневяра" - започва Ноулс. "Само когато започне да нанася вреди в отношенията, извършва се умишлено с тази цел, или пък се криеш, че го правиш - тогава се случва предателството и това може да е много болезнено." - коментира тя пред The Independent.

"Ако си говорите и се закачете с някого, който както вас е наясно, че това е просто безобидно забавление и партньорът ви е наясно с това, можете просто да се насладите на случващото се. Но ако флиртувате и не сте сигурни къде да сложите границата, а вашата половинка има проблем с поведението ви, но въпреки това продължавате, това може да е истински проблем."

Ето как флиртуването и начинът, по който то се приема, може да се разглежда като индикатор за състоянието на връзката.

"Ако се опитвате да скриете нещо, има елемент на предателство" - казва Ноулс.

В случай, че сте притеснени или разстроени от явното флиртуване на своя партньор с друг човек, не бива веднага да нападате и обвинявате, а по-скоро е добре да подходиде към ситуацията с "любопитство", без да бъдете агресивни.

"Налага ли ви се да си врете носа непрекъснато в това какво прави вашата половинка? Ако да, то значи има някакъв проблем в комуникацията ви, иначе бихте били наясно с всичко, което се случва и няма да душите наоколо разтревожено.

Прекарвате ли твърде много време разделени? Какво е нещото, което не можете да обсъдите с партньора си очи в очи, щом ви се налага да гадаете какво се случва с него и може би да му ровите в телефона?

Есенцията на всичко е в това да говорите всеки път, когато не се чувстват ОК спрямо някаква ситуация в отношенията с вашия човек." - завършва Ноулс.

Oще: брак  връзки  изневяра  любов  отношения  секс  флирт  флиртуване  шеги и закачки 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.