Руските класици са най-добрите секс учители | webcafe.bg
Webcafe

Руските класици са най-добрите секс учители

Lifecafe, по Guardian
19.09.2013, 15:54 (обновена 28.11.2014, 19:33)
ана каренина

Може да научите толкова много от Анна Каренина

Руската класическа литература е най-добрият начин за сексуално образование на младите хора. Практичният прочит на книгите е на руския омбудсман за детските права Павел Ащаков, опонирайки на идеята за въвеждане на часове по секс и здраве в училище.

Забравете кондомите, хапчетата и хламидията. Имате Чехов, Толстой и Гогол. На практика това казва Ащаков. Вземете пример от Анна Каренина - млада жена, впримчена в брак без любов и страстна афера.

„Аз съм против идеята за каквото и да е сексуално образование в училище. Недопустимо е да се разрешават неща, които само ще навредят на децата", обяви той в телевизионно интервю.

Въпреки че е една от държавите с най-бързи темпове на разпространение на ХИВ/СПИН, Русия не въвежда часове, които да предпазят подрастващите от опасните полови болести. Това се дължи на Руската православна църква и на консервативните настроения в обществото.

Ащаков, който докладва директно на президента Владимир Путин, сега се опитва да прокара законова забрана на сексуалното образование в училищата.

„Най-доброто подобно нещо съществува в руската литература. Всичко е написано там - за любовта и отношенията между половете. Училищата трябва да възпитават децата в целомъдрие и семейните ценности", коментира той.

Това не е първият опит на Москва да „предпази" младите поколения. Те послужиха като един от аргументите за приемане на т.нар. гей забрана. Ащаков е виден застъпник и на забраната да се осиновяват руски сираци от американски граждани.

На обратното мнение са неправителствени организации. „Всичките ни проучвания показват, че на 17-годишна възраст 90% от подрастващите са полово активни. Сега правителството иска да им отнеме правото да бъдат информирани за сексуалния си избор", контрира Таня Евлампиева.

Ащаков обаче твърди, че в днешния свят децата могат да открият извън училище цялата информация, която ги интересува. Не става дума просто за сексуалния акт, несъгласна е Евлампиева. Тя твърди, че децата имат нужда да разговарят за секса, за избора на партньор, за възможността да кажат „Не".

Oще: деца  лев толстой  литература  образование  русия  руска литература  секс  спин  училище 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.