И мъжете симулират | webcafe.bg
Webcafe

И мъжете симулират

Lifecafe
04.08.2012, 18:59 (обновена 06.08.2012, 15:36)
любов, секс

Снимка: © deviantart.com

Една трета от мъжете послъгват за оргазмите си

Онлайн анкета, проведена от уебсайта AskMen.com изследва сексуалните навици на 50 000 души и открива някои изненадващи резултати за мъжкото съсловие.

Макар че една трета от жените споделят, че никога не им се е налагало да симулират оргазъм, 1/4 от тях пък го правят абсолютно всеки път по време на секс.

Ала в това проучване има и един неочакван обрат

Шокиращото откритие от него е, че цяла една трета от анкетираните мъже също послъгват за оргазмите си. И не само веднъж или дваж, а точно толкова често, колкото и представителките на женския пол. И това всъщност е и нещо много позитивно.

Защо ли? Защото то прехвърля част от сексуалната отговорност, която мъжете понасят изцяло от твърде много време насам.

Най-накрая, след години изпълнени със сериали като "Сексът и градът", които твърдят, че задължението на мъжа е да достави сексуално удоволствие на жената (и никога обратното, защото това би било сексистко), и мъжете са склонни да си признаят, че понякога момичетата също не се представят блестящо.

Браво на тях

В крайна сметка живеем в епохата на еротичната грамотност, където няма извинение за хората, които не допринасят за сексуалното удоволствие на своя партньор.

Времето за това откритие едва ли би могло да бъде по-подходящо. Да, то може и да е озадачило някои жени, ала като се има предвид, че в момента половината хора по света четат "Петдесет нюанса на сивото", посланието е съвсем своевременно.

Предимно защото концепцията за симулирането не е нищо ново. Всъщност това е една от най-добре пазените мъжки тайни в продължение на години.

Попитах няколко мои приятели-мъже за това и те си признаха без бой - когато сексът не е толкова приятен за тях, колкото за партньорката им, те учтиво симулират. И според мен в това няма нищо лошо.


Точно както ние се стараем всеки път, сега и жените е крайно време да започнат да го правят


Имайки предвид, че в спалнята не трябва да има място за самодоволство и чувство на превъзходство, това може би е крачка в правилната посока. 

Другата положителна страна е, че това откритие директно се противопоставя на мита, че мъжете са благодарни за всяко женско докосване по всяко време. Според повечето хора мъжката сексуалност е повърхностна и проста. Послание, което е твърде опасно и за двата пола.

От създаването на противозачатъчните насам, жените са научени, че могат - и трябва - да получават оргазми, защото мъжете така или иначе ги изпитват твърде лесно. Очевидно е обаче, че от гореспоменатата статистика, това не е вярно. Особено когато истинският сексуален орган на мъжете - мозъкът - е постоянно захранван с посланието, че или трябва да се справим по-добре, или ще си понесем унижението. Това е обидно.

Освен това не е единствено наша отговорност, а споделена

Ето че сега, благодарение на това проучване, жените ще спрат да си лежат спокойно и да предполагат, че липсата на удоволствие не е споделена. Според десетките хиляди респонденти, дали своето мнение в тази анкета, всъщност това е точно така.

40 на сто от мъжете са едва "горе-долу доволни" от своя сексуален живот и споделят, че определено има какво да се желае, а други 22% разкриват, че въобще нямат сексуален живот. Което е доста тъжно.

Следователно, в днешната епоха на прекаленото споделяне, вероятно мъжете би трябвало да говорят по-често за това, което искат, за да се уверят, че ще го получат - точно както жените са насърчавани да правят същото.

Сексуалната революция със сигурност стартира промяна в начина, по който мъжете и жените правят секс. Благодарение на това последно откритие, цикълът може би ще се затвори.

Oще: жени  мъже  оргазми  оргазъм  партньор  секс  удоволствие 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 15:57

3 Диян Янков | 06.08.201210:44

1veselavesela | 05.08.201210:43

то пък да си казваш е голямата работа ..
сякаш нещо се променя ..

туй навиците са голяма работа ..

за мъжа жената е като платното за художника ..
той твори върху нея ..

въпроса е , някой друг да не е оцапал пейзажа
предварително много и непоправимо Смее се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

2 Божидар Гюлмезов | 05.08.201216:27

и мъжете са склонни да си признаят, че понякога момичетата също не се представят блестящо.
-----------------------
Е няква кат ти легне по гръб и вика "аре действай" докато тя си мисли какво ще прави утре - закво ми е такава? Сякаш само аз изпитвам удоволствие от секса, а те го правят насила, и само за нашето добруване...


Един приятел това ми вика тези дни - повече с мързеливи отпуснати жени никога. Като иска нещо - ще се движи и тя.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.04.2011, 05:03

1 veselavesela | 05.08.201210:43

"Благодарение на това последно откритие, цикълът може би ще се затвори".
За да се отвори един нов цикъл, този на мъжкото главоболие Смее се

Къде ги пък тези срамежливи мъже, дето не си казват, какво им харесва?!
   

оценка

+1 -0