Татуировката прави жените лесни | webcafe.bg
Webcafe

Татуировката прави жените лесни

Lifecafe, по Pacific Standard
12.06.2013, 17:10 (обновена 28.11.2014, 19:58)
татуировки по книги

Дали татуировките наистина сигнализират за по-голяма достъпност в сексуален аспект?

Изпраща ли татуировката ви послание за самите вас? Ако сте привлекателна жена, то това очевидно е така. Учените дори успяха да го формулират съвсем конкретно. И то гласи: "Лесна съм!"

Изводът идва от поредното ново проучване - този път от Франция, което открива, че мъжете са по-склонни да флиртуват с жени на плажа, ако те имат татуирана пеперудка на дупето или поне на кръста.

Мъжете в това изследване не смятат, че жените стават по-привлекателни с бори арт, но за сметка на това вярват, че той увеличава шансовете те да отвърнат на романтичните им инициативи.

"Стереотипът на достъпността", свързан с татуировките, може би не е съвсем точен, пише Никола Геген от университета в Южен Бретан, Франция, в публикуваното в изданието Archives of Sexual Behavior проучване.

Практиката доказва, че самотните дами на плажа биват по-ожесточено ухажвани, ако имат татуировки

Геген описва два експеримента, проведени по плажовете на южна Франция (ех, да можеха всички експерименти да се провеждат там...). При първия 11 млади жени на възраст от около 20 години, чийто външен вид бил предварително оценен като "над средните стандарти", направили по 20 посещения на плажа.

Облечена в бански от две части, всяка жена чела книга, припичайки се по корем. Сътрудник от мъжки пол я наблюдавал директно в непосредствена близост до нея, а всеки път, щом някой непознат мъж я доближавал, тя му казвала, че очаква гаджето си. В този момент сътрудникът се появявал услужливо на "сцената", за да изиграе отредената му роля.

През половината от тези слънчеви бани жените носели временни татуировки с пеперудка на кръста. За всяко посещение на плажа, сътрудникът от мъжки пол отбелязвал колко време минава, преди някой мъж да заговори жената. Ежедневните експерименти приключвали след един час, ако никой не доближавал жената през това време.

Резултатите: "Значително по-голям брой мъже осъществяват контакт с жените, ако те имат татуировка," докладва Геген. Освен това, контактът обикновено се осъществява в далеч по-малки времеви интервали.

За да открие какво мотивира мъжете да се държат по този начин, френският професор върнал 11-те си доброволки и сътрудниците им на плажа. Този път обаче мъжете-сътрудници интервюирали случайни плажуващи, посочвайки жените с временни татуировки, с въпроси за мнението им за тези дами.

Мненията за външния вид на жените и тяхната привлекателност си оставали непроменени, независимо от наличието на татуировка

Въпреки това, мъжете били склонни да вярват, че вероятността да си уредят среща с татуираните жени, след което да правят секс с тях на тази първа среща, е много по-голяма.

Предишни изследвания представят доказателства, че тези инстинкти у мъжете са напълно оправдани. Полско проучване, публикувано миналата година, открива, че хората с пиърсинг и татуировки "са правили секс за първи път на по-ранна възраст и са по-сексуално активни". Друго изследване на Геген пък твърди, че студентите с татуировки и/или пиърсинг също съобщават за „по-ранни сексуални изживявания в сравнение с "неопетнените" им от мастило колеги".

Въпрос от типа "яйцето или кокошката"

Дали татуировките наистина сигнализират за по-голяма достъпност в сексуален аспект? Или пък татуираните жени като цяло биват сваляни по-често, което от своя страна увеличава шансовете им да бъдат по-сексуално активни? Това предстои да бъде проучено, както и влиянието от наличието на повече от една татуировка.

При всички обстоятелства жените трябва да имат предвид, че татуировките действително отправят послания, които се интерпретират по един точно определен начин от необвързаните мъже. За вас това може би е просто пеперудка, но за мъжете тя означава и възможност.

Oще: жени  запознанства  мъже  секс  татуировки 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.06.2013, 17:15

2 Usual Suspect | 13.06.201317:16

Волен Сидеров спасява магаре,жертва на верижна катастрофа на атомагистрала "Тракия".Снимки(18+): http://bit.ly/195QJtJ
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 18.11.2010, 17:38

1 Gergana Mitanova | 13.06.201312:52

По-нелепо нещо не бях чела от години...
   

оценка

+2 -1

Най-коментирани