Случаят "Бившата" | webcafe.bg
Webcafe

Случаят "Бившата"

Ели Мели
18.04.2012, 10:34 (обновена 19.04.2012, 15:26)
жена, огледало

Снимка: © deviantart.com

Всяка от нас е била или ще бъде бивша! Всяка от нас е имала или ще има история с бившата на настоящия си!Казват, че една връзка най-често се дефинира от друга връзка и за съжаление много често това е връзката, която си създаваме с бившата му. Или която той продължава да поддържа с нея. 
Бившата винаги е имала няколко роли. И потърсих мнение в анкетата в блога, за да видя в коя от тях най-често я виждате вие.

Най-много гласове (над 38%) събра отговорът "призрак". Трябва да си призная, че и аз бих гласувала така, защото вярвам, че миналото може да ни преследва само тогава, когато му позволим самите ние. Без да осъзнаваме често сами вдъхваме живот на тези призраци и ги допускаме да обсебят мислите ни, захранвайки ги със собствената си несигурност и съмнения.

Оглеждайки се за нея, опитвайки се да открием какво е оставила след себе си, дори понякога стараейки се да научим повече за това какъв човек е била. Измъчваме се и пишем в главата си сценарии, които нямат нищо общо с действителността, рискувайки заради бившата му самите ние да се преврърнем в бивши, проваляйки връзката си с безпочвени скандали и излишно напрежение. А всичко, което трябва да направим е да оставим призрака да си тръгне...

19% от отговорилите в анкетата мислят, че бившата е конкуренция. Може и да е, но най-голямото ти предимство пред нея е, че в момента той заспива и се събужда с теб, прави плановете си за бъдещето с теб, целува теб.

Да, може би понякога се сеща за нея, праща й смс-и за рождените дни или Коледа, но това само показва, че си срещнала достатъчно достоен човек, който е намерил сили да се раздели с предишната си връзка и да запази нормални отношения след това. И какво, ако тя е по-умна, по-красива, по-слаба или по-успяла от теб? Може и да има всичко това, но няма него. Така че не може и да става дума за конкуренция в една вече спечелена битка.

За мен не, но за много други 16-те процента за отговора "приятел" може да се окажат изненадващи в класацията. Вероятно са натрупани от мъжете, които четат блога и са гласували в анкетата, но съм убедена, че има и жени, които като моя близка приятелка имат тактиката да стават доста близки с бившите на гаджетата си.

Замислих се, че това не е съвсем лишено от логика, защото ако приемем, че мъжете имат типаж, то най-вероятно ти и бившата доста си приличате, имате общи интереси и със сигурност бързо ще намерите общи теми за разговор.

Така че стъпката към това да станете близки приятелки е очаквана и понякога доста приятно изненадваща. Примери около мен за такива истории не липсват, а и често продължават доста по-дълго отколкото тези на въпросните момичета с мъжа.

Фаталните 13% сте дали на отговора "забранена тема". Тук вярвам, че заслугата е почти изцяло на мъжете, защото не познавам жена, която с удоволствие и мазохистично любопитство да не разрови тези ex files. Виж, мъжете често се чувстват като в минно поле, когато на втората или третата (на първата си е направо самоубийство) среща се изправят пред въпроса "И разкажи ми сега нещо за нея?".

С най-малко, само 11%, на последно място сред отговорите в анкетата, остава определението "враг"! Тук предполагам, че са гласували жените, които са попадали в неприятната ситуация, в която бившата не се е примирила с ролята си на такава и обсебващо и нетактично се опитва да се намесва в настоящата връзка на бившата си половинка.

Вярно е, че всеки трябва да се бори за любовта си, но мачът е свършил с последния съдийски сигнал в края на връзката ви. Ако не си успяла да се пребориш тогава, сърди се само на себе си, преживей го и просто продължи напред!

Мога да кажа само едно на бившите на мъжете в живота ми, както и на настоящите на бившите ми - момичета, не се филмирайте! Аз съм прекалено умна, за да участвам в интриги, планове за отмъщения или други подобни тийнейджърски изпълнения.

Когато обичам един мъж, най-важното за мен е той да е щастлив. И ако сега той е с мен - не ме е страх от вас, защото знам, че той е избрал да бъде така. А ако вече не е и е с друга - тя няма от какво да се притеснява - докато той иска да е с нея, аз няма и не мога да направя нищо, за да ги разделя.

Поне докато не разбера, че не е щастлив с нея...

Oще: бивша  връзка  жена  мъж  приятелка 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.03.2016, 11:35

12 deaf | 03.02.201811:16

cavalec,

как ще обясниш тогава,че всяко човешко лице е уникално и се различава от всяко друго,включително и тези на близнаците се различават? М? Много щастлив
Фактът е следният - всички си приличаме в нещо,но и всеки притежава някаква своя си уникална отлика от всички други. (Между другото,това се отнася и за всички неща в света. Например всяка вода има свое уникално съдържание,което се различава от всички други води и е като неин пръстов отпечатък. (В "От местопрестъплението" откриха престъпника по "пръстовият отпечатък" на една вода.))

Цитирам те:

"Ние не сме това,което си мислим,а това което правим."

Добре,но как да различим ТИПИЧНОТО,което прави даден човек? Защото само то характеризира човека. На някой може да не му се вярва,но типичните действия на човека са много редки. В повечето случаи той просто РЕАГИРА на някакво чуждо действие. Например,в началото на 90-те години Виктор Орбан е бил близък приятел със Сорос,който му е бил и ментор. Но днес Орбан мрази и ненавижда Сорос. Искам да кажа,че само този,който е познавал отблизо Орбан и неговите ТИПИЧНИ действия би могъл в началото на 90-те години да предугади как ще свърши приятелството му със Сорос.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.04.2017, 13:35

11 cavalec | 03.02.201800:49

ABCD и той или тя - друг аптал- всеки бил различен и уникален.
Нека да позная. Или си пишлеме, което не знае къде се намира или си твърде голям с неоправдано самочувствие егоцентрик, който счита себе си за неповторим или нещо повече, и че хората трябва специално да го опознаят, за да си позволят да го категоризират. Поредната най-голяма глупост, която съм чел.
Не сме нито толкова различни, нито толкова чак сложно устроени, за да сме толкова уникални един от друг при положение, че сме продукт на един и същи геном.
Накратко уникални и различни са само субективните възприятия, ограничения, искривени призми, заблуди и намерения. Това как някой се възприема и това какъв е в действителност са две абсолютно различни неща. Житейският път на всички ни е един и същ за нещастие, просто всеки се сблъсква в различно време и място със съответните премеждия и събития, както и възприятеието ни за тях изкривено през призмата ни, с която осигуряваме конфортната си зона(илюзии и самозаблуди).
Да правите нещо и да имате намерение за нещо са две различни неща. Едното е куха самооценка без покритие и действия, които да я отстоят. Ние сме не това, което си мислим, а това, което правим.
От тази гледна точка общият знаменател е много подходящо нещо за случая, а фактът, че някой се е подразнил на това само по себе си означава , че са го настъпили по мазола и неговата еднаквост и хомогенност , която не му изнася. Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.04.2017, 13:35

10 cavalec | 03.02.201800:35

Лъжи, лъжи, глупости и пак лъжи, особено в заключението, което категорично не е вярно и всяка разумна познаваща себе си природата си жена знае, че не нищо повече от блъф и комплекс за малоценност в противен случай тази статия нямаше да съществува.
Преди всичко не съм срещал индивид от женски пол, който да не е празноглав. Има нещо вътре, но най-вероятно са бръмбари, две маймуни и едно йо-йо или просто поредния коварен план с кого да завържете интрига. Точно така!
Мирът и спокойствието обезпокояват жените. Те търсят всевъзможен начин да се сдърпат за каквото и да е независимо дали има причина затова. Колкото по спокоен обичлив и миролюбив е един мъж, толкова повече умувате как да нарушите спойствието му и да се заядете с него, защото всъщност обичате да се сърдите, а за Вас жени скадналите са терапия. Вие сте енергийни вампири по природа. Чувствете се по-добре и по-щастливи, когато знаете, че на мъжа Ви му е по-зле. Това дори не е анкетно изследване или класация, а просто ФАКТ! Не се тръскайто инатливо като магарета да го отречете, а го потвърдете!. И действително ако има Бог, дори той не би Ви повярвал, че за Вас е важното да обичате мъжа си и да се чувства добре. Това е вашата егоистично егоцентрична "привилегия" по рождение. Мъжа е ощетен и няма право на тези благини. Не оправдавайте с обич или любов единственото си желание и смисъл на живота Ви да опитомите мъжа. Оставате верни и обичате истински само онези, които не сте успяли да опитомите и които не са избрали Вас за майката на децата му. Но може да поспорим дали това наистина е любов или болка, омраза и гняв от факта, че не сте били достатъчно и това Ви гризе и зяжда отвтъре.
Матриархата се възражда.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 19.04.2011, 14:19

9 ABCD | 24.04.201215:07

До коментар 1:
Според мен най-баналното нещо в тея форуми е "не слагайте всички под един знаменател, не обобщавайте, всеки човек е различен и т.н.". За да се сложи коментар ли се пуска този пост, за да се разграничиш от другите, за да се заядеш с автора ... не знам. Някои неща са общи за всички хора, всички са ги преживели и ако не сте трябва да се замислите върху себе си, а не върху този, който слага обобщенията. Да не използвам и аз клишета като "изключението потвърждава правилото".
Другото което много обичам е поправянето на правописни и пунктуационни грешки, тук слава богу засега не го намирам.

По темата - ако бившата го е скъсала, то тя е заплаха.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 26.02.2012, 13:02

8 imperiall | 21.04.201219:44

Подобни статии нямаше да съществуват, ако когато се приключваше нещо наистина се приключва. Твърде много хора не знаят какво искат/правят. Приятелството си е приятелство.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.11.2010, 09:33

7 nakadetaka | 19.04.201218:33

Леле Мале, обикновенно като кажеш нещо такова и те вземат, че се появат Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

6 lele male | 19.04.201212:52

@Реалист, не вярвах, че ще го кажа, но наистина Хорвин ми липсва... Объркан Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.12.2011, 22:36

5 Реалист | 19.04.201211:28

@ леле мале
Ами дано се появи и Хорвин, че поне на нейните бръщолевеници винаги има супер забавни и яки коментари Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

4 lele male | 18.04.201216:49

Ели Мели се появиии... време е и Ховрин да возкресе...
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 21.03.2012, 09:59

3 post deluvian | 18.04.201215:18

познавам подобна жена, била е хубавица и много харесвана жена, но всичките си мъже е прогонила с нестихващи истерични ревности, безкрайни разпити за бивши приятелки, подозрения, дебнене, обвинения кой накъде бил погледнал, изобщо супер тормоз, ся е сама на 70 години, и все другите са и виновни
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани