Какво всъщност искат жените | webcafe.bg
Webcafe

Какво всъщност искат жените

Lifecafe, по Salon
19.12.2014, 18:29 (обновена 22.12.2014, 08:13)
тя и той

Жените обикновено знаят как да стигнат до оргазъм и могат да усетят кога мъжът прави нещо, видяно в порнофилм

Сексистката ни култура налага много форми на вредна социализация, но малко от нещата, които ни биват налагани отвън, се усвояват така добре, както уроците към момичетата още от люлката да лелеят крехкото мъжко его, не само с ласкателства, но и с дълбоко нежелание да се изричат истини, които биха накарали мъжете да се почувстват неудобно или несъвършени. И няма място, където това да важи с по-голяма сила от леглото.

Много жени, които се чувстват нахакани в ежедневието си, между чаршафите се боят да заявят "Моля те, направи това" или "Не прави това" от страх да се конфронтират с мъж, който ще е шокиран, разстроен или разочарован, а това задейства във всички нас вграденият още от ранна възраст бутон с надпис "провалих се като жена".

Да, знаем, че е време да преодолеем това. Знаем, че трябва да говорим открито и да си носим последиците, и че мъжете, на които това не им понася, са некадърни любовници, които така или иначе би трябвало да разкараме. Не е като да не опитваме. Женската половина на човешката раса хаби неоправдано много време и пари в опити да се отучи от пасивността и да я замени с доза открито говорене.

Междувременно обаче има много неща, които жените мислят за секса и които си остават неизказани, но мъжете все пак би трябвало така или иначе да знаят.

Можем да се усетим кога правите нещо, защото сте го гледали в порнофилм

Сексът в порното се прави с мисълта кое изглежда добре пред камера, а не кое е приятно за участниците в него - особено за жените. Всъщност много неща, които изглеждат добре в порното, реално ни пречат да изпитваме удоволствие в реалния секс. Примерно в порното единствените части на телата на актьорите, които се докосват, са гениталиите им, така че камерата да има пълна видимост отвсякъде към случващото се. В реалния живот, сексът е по-скоро изживяване за цялото тяло, и досегът само на гениталиите изглежда дистанциран, студен и наподобяващ мастурбация.

Естествено, ясно е, че мъжете знаят това и повечето от тях биха отрекли, че правят нещо, защото е изглеждало добре в порното, а не защото им се е сторило добро хрумване в момента. Така че жените предпочитат да не подхващат темата, когато мъжете правят неща, които изглеждат по-добре в порното, отколкото се усещат на живо. Но когато правят нещо, за което се усеща, че е видяно в порно и не допринася за реалното удоволствие, жените си го отбелязват и често се надяват мъжете да го направят и просто да спрат, така че да се премине към занимания, които да са по-приятни и забавни.

Важността на издръжливостта е твърде преувеличена

Не че разпространените шегички за хората, свършващи с два тласъка, са напълно лишени от основание. Жените обичат да правят секс и повечето от тях могат да посочат поне едно-две изживявания, при които мъжът е изпитал оргазъм в мига, в който ги е докоснал, претърколил се е и е заспал още докато са се чудили дали това е всичко, което ще се случи. Но само защото жените биха предпочели актът да трае малко повече от 60 секунди, не означава, че по-дългият секс е винаги по-добър.

Ако се гордеете с това, че може да ръгате в продължение на час, без да свършите, има голяма вероятност партньорката ви да лежи под вас и да се чуди как да ви каже, по дяволите, че би предпочела да сте приключили преди около 40 минути, но се бои да каже нещо, защото не иска да слага прът в колелата на вашите стремежи към рекордна издръжливост.

Способностите на вагината да продължава да се овлажнява сама са ограничени, което прави маратонския секс по-скоро задължение, отколкото удоволствие.

Всъщност ние знаем как да стигнем до оргазъм

Опитвате ли едно, после друго, и установявате, че нищо не върши работа, за да стигне тя "до върха"? Много вероятно е тя всъщност да знае какво точно е необходимо да се случи, защото е имала предостатъчно практика с мастурбацията, но да се бои да го каже, защото пътят й към оргазъма е бил възприеман от други мъже или културата като цяло като неморален или дори лишаващ партньора от мъжественост.

Тя може примерно да се опасява, че употребата на вибратор в леглото ще ви накара да се почувствате недостатъчно мъж, или че ако трябва да й правите френска любов продължително време, ще ви е скучно. Така че тя няма да си поиска, нито дори да ви попита. Ако подозирате, че ситуацията е такава, заслужава си вие да подхванете темата.

Не го правете обаче по време на секс, когато страхът от критика е много по-голям. Ако обсъждате нещо подобно, докато си седите на дивана и гледате поредното музикално реалити, има доста по-голям шанс дискусията да мине по-безболезнено.

"Стигането до върха" понякога изисква повече усилия, отколкото си заслужава

Това важи само за малък брой жени, да, но когато запитахме в Twitter жените какво те не споделят с мъжете, онези, които казаха това, бяха най-емоционално реагиращите участници. За жените, които имат проблеми с изпитването на оргазъм, сексът може да бъде приятен и забавен, но често не е - и не толкова заради липсата им на оргазъм, колкото заради опасенията, че ще разочароват партньорите си. Така че те избягват секса, защото не желаят да издържат на безкрайни опити да бъде предизвикан оргазъм, който така или иначе няма да се случи, но все пак обичат да мастурбират, дори и ако обикновено не могат да изпитат оргазъм.

Така че когато водите разговора, обясняващ, че няма да получите панически пристъп, ако тя започне да говори по-открито за потребностите си, заявете ясно, че няма също така да я упреквате, ако счита, че оргазмите не е задължително да са гвозеят на програмата всеки път, в който тя прави секс.

Много жени не имитират оргазъм. Но почти всички стават по-гласовити, когато го изпитват, защото знаят, че това ви харесва. Това не е лъжа, а поукрасяване, и би било чудесно, ако и мъжете отвръщаха на това със същото. Сексът не е време за мъжествен стоицизъм. Малко вербална признателност под формата на стонове и пъшкания водят до прекрасна двустранна комуникация без думи.

Телата ни са много чувствителни, когато сме възбудени, така че по-добре да бъдете прекалено внимателни, отколкото ненужно груби

Когато събирахме материал за този текст, това беше вероятно най-обсъжданата тема, с коментари като "Все пак това е клитор, не асансьорен бутон." Извиването и щипането на зърната също не е на особена почит, а една жена отбеляза, че не всяка дама е почитател на секса с пръсти, който често е доста груб и донякъде безсмислен.

Мъжете, които скачат на половите ви органи с уста, се радват на признание за ентусиазма си, но не толкова за техниката си. Като цяло усещането у представителките на нежния пол е, че може да се оказва и по-голям натиск от необходимото, но шокът за тялото, ако прекалите, често действа отблъскващо.

Естествено, всяка жена е различна и дори когато се отнася за толкова общи правила, ще откриете различни мнения и несъгласни. Комуникацията между партньорите е идеалното решение. Може да установите, че проявата на търпение и разбиране ще ги улесни да станат по-открити с течение на времето. За да насърчите комуникацията, не правете гримаси и не се дръжте така, сякаш егото ви е наранено, когато жените се заставят да говорят по тези деликатни теми. Вероятно изначално им е било нужно да съберат доста смелост, за да го сторят.

Oще: жени  мъже  оргазъм  секс  сексуален акт  сексуалност  френска любов 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2016, 12:53

9 Isabelle | 07.07.201612:58

Съжалявам, че има толкова нещастни, малоумни и по никакъв начин не изпитващи нужда да допуснат каквато и да било нова информация в мозъците си хора. Говоря за хората, написали коментарите. Колкото до статията - прекрасна е. Продължавайте да пишете! :)
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 08.01.2013, 14:20

8 Илияна Т. | 22.12.201412:02

ми като не ви интересува, ще повторя - ставайте гейове и ходете да ви пецкат : ))))))
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

7 niemen | 22.12.201411:53

Забелязвам една любопитна тенденция: С наближаването на края на годината количеството писания за секс, оргазъм, цуни-муни и други благини нараства главоломно. Това ме кара да си мисля, че за някои хора сексът е толкова често събитие, колкото коледните празници, да речем.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 22.12.2014, 01:14

6 h3b | 22.12.201401:36

quote:"Когато събирахме материал за този текст, това беше вероятно най-обсъжданата тема, с коментари като "Все пак това е клитор, не асансьорен бутон."

Ето един бутон "Публикуване", на ансьор, които движейки се между редовете заседна на определени етажи:
чуди се как да ви каже
и слага прът в колелата на вашите стремежи към рекорден мъжествен стоицизъм и Способност на вагината да продължава да се овлажнява и стигна
"до върха"?
като получава панически пристъп заради уроците към момичетата още от люлката да лелеят крехкото мъжко его, не само с ласкателства, но и с дълбоко нежелание да се изричат истини, които биха накарали мъжете да се почувстват неудобно или несъвършени или просто да нямат талант и разбиране Що е това изкуство и как се прави? и
гвозеят на програмата всеки път, при
конфронтиране с мъж, който е шокиран, разстроен или разочарован, а това задейства друг бутон с надпис "провалих се като мъж що не ми става".

Сексизъм каквото и да означава наподобява на лат. Sextant което е просто съзвездие също и инструмент за навигация за неориентираните,които очевидно има и бутони както е подсказано
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 30.01.2011, 20:35

5 Копче | 20.12.201419:27

Аз искам дупе като на мацката от снимката и да изритам много злобно брадясалия тъпак от леглото Намига
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 06.04.2014, 22:35

4 тъп | 20.12.201418:42

Милиардната статия що е то оргазъм. Предлагам работна хипотеза: Оргазъм НЕ Е много неща, но е това което авторът НЕ Е изпитал снощи. Много щастлив
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

3 Шамито | 20.12.201415:20

А бе всички ли са откачили?Секса се прави от двама /друго е перверзия и не съм против ако задоволява нечии потребности/.Ако има засечка от бърз финал човек който обича партньора си ще го успокои и прошепне колко го обича и след 10 мин. е готов за нов акт.Един съвет към мъжете ако видите презрителна физиономия от жена в тази ситуация просто я пратете на улицата да получи това от което се нуждае а Вие продължете да търсите своя партньор който ако имате някакъв проблем ще Ви разбере и ще Ви помогне да бъдете щастлив.За тези които не са съгласни с мен ще го установят когато станат на 70 и бъдат с разума си.
Желая всекиму минимум 70.Благодаря.
   

оценка

+6 -1

Регистриран на: 16.09.2010, 13:12

2 sarfios | 20.12.201412:01

Какво искат жените? Кой го интересува?
   

оценка

+4 -3

Регистриран на: 09.08.2013, 12:40

1 PetarP | 20.12.201411:42

А кога ще напишете статия какво искат мъжете?
   

оценка

+4 -1