Сваляте ли чужди мъже | webcafe.bg
Webcafe

Сваляте ли чужди мъже

Вили Милева
08.01.2012, 11:08 (обновена 10.01.2012, 11:14)
Жена

"Не пожелавай жената на ближния си. Значи, мъжете са общи"

Случайно погледът ми засече подобно заглавие в известен български форум. Любопитно започнах да чета женските мнения и се хванах за главата. Знаех, че жените хич ни няма на моменти и да, известно ми беше, че действителността е направо страшна в днешни дни, но искрено се отвратих.

Всяко второ мнение или яростно отричаше подобни действия, или оправдателно казваше "само флирт, нищо повече". Една "дама" отявлено се похвали с геройското си дело "аз вече разведох двама", докато друга развиваше аргумента - "харесам ли го - гори".

Може би едно от най-приятните хумористични мнения беше "в Библията е казано "не пожелавай жената на ближния си"... за мъжете нищо няма - значи са общи". Отговорът на една от участничките в дискусията бе: "Моят си е само мой, чуждите са общи".

Не мога да скрия факта, че имаше и такива, които казваха, че намират всичко у партньорите си и нямат желание да се занимават дори с флирт извън връзката си. А други просто твърдяха, че не могат да бъдат "втората/другата жена". Или Вариант 2: "Употребявам и връщам, нали е само секс/забавление- нищо повече".

Четейки всички тези редове, сякаш някой изпразваше пълнител на АК-47 върху очевидно остарелите ми ценности. И не ме разбирайте погрешно, само на 20 години съм - би трябвало да съм точно като въпросните "дами".

Може би все още имам заложени твърде много идеалистични нагласи, но никога не съм си позволявала да погледна обвързан мъж, дори да има само приятелка, а да не е семеен. Истина е, че за да има флирт, са нужни двама, но и искрено ме отвращават обвързани мъже, на които им шарят очите за нещо чуждо.

Сякаш консуматорското общество налага тази нагласа и върху връзките. "Докато съм физически до теб, съм с теб... няма ли те, съм необвързан". Не казвам, че третото лице винаги има вина, но се питам - ако една жена се уважава достатъчно, как може да си позволи да отдели дори час време на мъж, който няма отговорност към себе си, към жена си/приятелката си и към връзката им?

И колко мъж трябва да е такъв субект, за да си позволи такава "мъжка постъпка"? Откога думите "в добро и зло, докато смъртта ни раздели" се приравниха до малкия шрифт в рекламите, на който никой не обръща внимание или просто се прави, че не забелязва? Доскоро изразите "мъжка дума" и "мъжка постъпка" означаваха много.

Разбирам, че в дългогодишна връзка е възможно да има едно-две случайни нощни кръшкания и те наистина да не означават нищо... Но ежедневните "флиртове" са ми наистина чужди. Нима хората са с толкова ниско самочувствие, че да се нуждаят от това?

Мъжът да се почувства, че още го бива и някоя "яка мацка" е готова да му "върже", а другата жена да хвърчи, че, видиш ли, "той е женен/обвързан, но е склонен да тегли една дълга на жена си, с която е от 5-10 години, за няколко часа в моята компания, само защото умииира да е с мен... колко ли съм добра значи".

Не зная за "дамите" от въпросния форум, но аз лично не се притеснявам и не ми прави впечатление, когато необвързан мъж ме загледа, но когато зная, че някой е обвързан - изпитвам огромно неудобство и смущение. И винаги, когато обвързан мъж е проявявал интерес към мен, на минутата ми призлява и не мога да понасям съответния индивид, дума да не става да се почувствам поласкана.

Пък и много внимавам поведението ми при разговори с обвързани господа да е в границите на благоприличието и да ни дава повод за други помисли.

И отново за "дамите" от форума. Направи ми огромно впечатление, че това не бяха само млади момичета, но и жени на средна възраст, които без срам и грам чувство за морал и себеуважение разказваха как не им "пука" дали обектът на техните желания е обвързан.

Да не забравяме и не рядко срещаната ситуация, в която такава нахална "госпожица/лелка" се навърта ехидно около незаинтересован обвързан младеж/господин и създава не малко разправии, драми и интриги.

Да, сексът продава... да, всеки свободно парадира със сексуалността си. Но къде отидоха семейните ценности, моралът, отговорността, доверието, вярата в любовта? Защо дупките в самочувствието на едни трябва да бъде "запълвани" от флиртове и забежки, когато сам за себе си говори фактът, че са желани и достойни, щом някой е пожелал да сподели живота си с тях? А други егоистично "използват" разни мъже.

Сексуална революция, феминизъм... но кога така масово жената се превърна в хищна и развратна?
Истинската жена е умна и умерена. Тя знае цената си и отхвърля всеки опит на недостоен индивид да се доближи до нея и да оскверни същността й, да почерни деня й. Истинската жена не гони, не преследва. Тя не "използва" мъжете нито като сексуални обекти, нито като източник на финансова облага.

Истинската жена е силна и се стреми към самостоятелност. Тя е лоялна и цени контактите си. Тя е вярна на себе си, а от там и на партньора си. Истинската жена те пленява с увереност, която не се нуждае от излишни ласкателства. Тя привлича вниманието и го знае, умее да води сложни диспути и да не отстъпва по разум на събеседниците си.

Една истинска жена е съпруга и майка, любовница и изповедник. Тя е сила и вяра. Истинската жена търси сигурност и уют в семейството и мъж, който да й ги осигури, но също така и мъж, който да е предизвикателство за нея - интелектуално и духовно, мъж, който да й предлага интрига и авантюра, мъж, който може да познае всяка нейна различна визия - домакинята, съпругата, майката, мръсницата, любовницата, дамата, професионалистката, кариеристката... и да обикне разнообразието на всяка една от тях.

Това е жената за мен. Тази от романите, тази, която са възпявали в песни и оди. Тази, която е оставила отпечатъка си в световната история.

Може би съм наивна, може би животът още не ме е "очукал". Но питам, трябва ли да съм наивна, за да вярвам в семейните ценности и изграждането на ценностна система, така както поколения наред преди мен? И твърде високо мнение ли имам за това какво е истинската жена?

А може би просто не съм за този век.

Oще: брак  връзка  жена  жени  изневяра  любов  мнения  мъж  мъже  обвързан  партньори  съпруга  флирт  форум 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.11.2010, 16:42

248 Iivaylo Kirov | 21.09.201520:45

Много комплекси гонят българина ... и много от тях успяват да го хванат Много щастлив
Ако не ходите на млади години - ще ходите на стари дуел
Ако не оценяваш човека до себе си и не го цениш - все някога ще се намери някой който да го оцени ... въпрос на време ангелче
Ако не знаете какво търсите в партньора си - няма как да оцените това което той ви дава глупчо
Ако не се чувствате обичан и желан - рано или късно ще потърсите това което ви липсва ДА! ДА! ДА! ДА! ДА! ДА! ДА! ДА!
АКО не чувствате самотен рев , ненужен алкохолик , необичан ядосан , незабелязан бой , неоценен не разбирам и всички други НЕ-та ... правите неща които са нелогични и неприемливи за хората . При всеки се изразява по различен начин ... при някой - като свалят чужди мъже muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.02.2012, 15:02

247 semora | 10.02.201215:07

Адмирации!!! Аз съмна 24 и мисля по същия начин. Четейки статията, на моменти се чудих как сякаш автора е прочел мислите ми. Браво.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 21:17

246 AtlantidA | 25.01.201223:43

Към автора:
Силно се надявам да запазиш убежденията си и в по-зряла възраст!Написаното от теб е точно, като на 20 годишно момиче.Изчакай да се обвържеш и създадеш семейство, тогава съветвай, чрез преживяното, каква трябва да е жената.Вярна или невярна.Обикновено една обвързана жена и един обвързан мъж имат сходни потребности, за това флиртуват.Освен това изневярата, става предимно в главата.Секса е естественото продължение на нещата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 15:57

245 Диян Янков | 25.01.201222:52

"Разбирам, че в дългогодишна връзка е възможно да има едно-две случайни нощни кръшкания и те наистина да не означават нищо... Но ежедневните "флиртове" са ми наистина чужди. Нима хората са с толкова ниско самочувствие, че да се нуждаят от това?"

не е до ниското самочувствие !
причината е в завишените количества тестостерон ..
той ни кара да действаме .. дори да е грешно !
хормоналния пик предизвиква емоционален глад .
егото огладнява .. и трябва да се нахрани , това е ..
а то пък се храни с емоции ..

Omnia? | 13.01.2012 21:30

"Изневерите са пряко свързани с IQ. Колкото по-интелигентен е някой, толкова по-малко изневерява. През годините, прекарани в един от най-престижните университети в САЩ, срещнах най-лоялните приятели и партньори. И до ден днешен една от най-яките двойки, които познавам, е от там. И двамата са с MBA, собствен бизнес, страхотно дете и пътуват много. Само казвам; )"


не споделям мнението ви !
човек най общо е изграден от дефицити !
природата .. както знаете предполагам .. не търпи празнини ..
тези дефицити са празнини .. те с времето не изчезват , а стават още по големи и крещящи на всичкото отгоре ..
тоест от дефицитчета .. се превръщат в дефицитища .
след което .. незнайно как,
но по някое време ..
си ставаме най важни ..
и решаваме , че трябва да си угодим..
въпреки , че ако си угодим ..
друг .. при това любим на нас човек ..
ще страда .
егоисти сме ..
такава ни е природата .
а не че кюто ни е ниско и не съзнаваме ,
че това което ще направим .. може да е грешка .
това са осъзнати грешки .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.01.2012, 14:03

244 Тролчо Тролев | 23.01.201214:15

Авторката ела да ти ударя една патка и да спреш да се жалваш Палав Даже не съм и прочел статията
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.05.2011, 19:25

243 Omnia? | 13.01.201221:30

И последно - ако се притеснявате от изневери, да ви дам жокер.

Изневерите са пряко свързани с IQ. Колкото по-интелигентен е някой, толкова по-малко изневерява. През годините, прекарани в един от най-престижните университети в САЩ, срещнах най-лоялните приятели и партньори. И до ден днешен една от най-яките двойки, които познавам, е от там. И двамата са с MBA, собствен бизнес, страхотно дете и пътуват много. Само казвам; )
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.05.2011, 19:25

242 Omnia? | 13.01.201221:22

Поздравления, daowin. Много добре казано.

-----
"Досега не съм виждал свиня да яде ни бисери, ни ябълки.
Свинете ядат лайна.
Ако ти се струва, че свиня е захапала бисер, погледни 'бисера' от друг ъгъл."
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 29.05.2011, 19:25

241 Omnia? | 13.01.201221:20

Към авторката:

Първо и най-важно - за какъв форум става дума и до каква степен хората в него представляват добра статистическа извадка? Ако си говорим за разни тийн проблем, космополитъни или не знам какви подобни, четеш на грешното място.

Хората с ценности, образование, високи цели и добра кариера нямат време и не се занимавам с глупости. Те градят семейства, за да израстват - кариерно, духовно и интелектуално. Тях няма да ги срещнеш да пишат по форуми, нито да споделят мнения за това как си живеят живота. Погледни го така - идиотът ще изврещи високо "вижте к'ъв съм пич", докато истинският пич ще го погледне подигравателно и ще си продължи по пътя (защото и знае къде отива).

Второ - не им се връзвай на големите ебачи/ки. Като ебат толкова много, откъде имат време да пишат, хаха. Кучетата, дето най-много лаят, не хапят, нали знаеш; )

Та така.. Ценните хора не се набиват на очи, трябва да знаеш как да ги търсиш. Смени си средата (и форума) и няма да има нужда да мислиш, че си старомодна. Може би смени и държавата. Възможности много.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.01.2012, 21:19

240 Лилит | 12.01.201223:47

съм такава
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.01.2012, 21:19

239 Лилит | 12.01.201223:46

"Гадният характер привлича слабите хора."

Хиляда процента е вярно! ДА!

Имам такива приятелки, да. И аз напълно тотално такава.
Но знаеш ли, точно те са най-добрите ми приятелки. Никога не са ме предавали. Чувствителни са, не са нарциси. Не издържат да са дълго скарани или да не простят.

Добре че ги има. Ако бяха само силните ми приятелки, щях да познавам много малко от чудото живот.
Лека
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани