Епизод от романтичен филм | webcafe.bg
Webcafe

Епизод от романтичен филм

Тея Дия
05.08.2010, 11:45 (обновена 05.08.2010, 12:03)
секс

Романтиката, както я разбират някои, е голяма работа...

Все още има хора, които предлагат брак с пръстен в чаша шампанско. И все още има хора, които намират това за оригинално и впечатляващо. Разбира се, някои от нас, връстниците на Дързост и красота, още помним как в далечното лето господне 1987-мо Ридж предложи на Брук (за първи път) по същия трогателен начин.

Не казвам, че е лошо. Просто, ако си решил да изкопираш този престар романтичен жест, увери се преди това, че мацката ти: първо - не е гледала нито една сапунка през живота си, второ - има чувство за хумор, и трето - познава те от достатъчно дълго време, за да не ти се разсърди фатално.

Романтиката леко е мутирала в нещо, което, разказано на приятелки над чаша вино, е повод за див смях.

Ето аз, например, някъде до 18-тата си година живеех с мисълта, че съм безнадаждна романтичка. От пети клас се скъсвах да чета любовни романи и бях убедена, че секс се прави само с човек, когото обичаш.

Илюзиите ми се разбиха окончателно, когато веднъж във вихъра на страстта, дето се вика, казах на гаджето си, че го обичам. Едва не прихнах. Това със сигурност е най-тъпото нещо, което съм чувала от себе си и още по-сигурно е, че е най-тъпото нещо, което можеш да кажеш на човек, който току-що ти е събул бикините.

Моментално заключих, че сексът няма нищо, ама абсолютно нищо общо с романтиката и че последната, поне за мен, трябва да бъде сериозно озаптена, да се държи под ключ и да се пуска, само когато обстоятелствата не предполагат разсъбличане.  Т.е има си моменти за обяснения в любов и интензивно пърхане с мигли, има си моменти и за... други интензивни неща.

От този момент всички романтични изненади, които са се запечатали в съзнанието ми, са били тотално лишени от сексуално инуендо.  При мен романтиката действа, когато се цели в страстите ми, не в страстта ми.  Някои жени умират за листенца от рози по леглото, други -за красиви природни гледки, лунни разходки и чести лирични отклонения.  Затова съм убедена, че за всеки романтичен жест си има хора, които да го оценят. Това е и най-трудното :  да откриеш какво ще разтопи човека до теб без да те сметне за лигла/ьо.  

Днес  хората, струва ми се, не наричат романтиката романтика. В английския език публичната проява на емоции е кодирана в сложното PDA, по същия начин, по който зашифроват венерическите болести. Никъде не се споменава думата с Р, освен в Море от любов, което се следи предимно от хора, които са изгубили надежда да ги огрее отново или все още чакат да ги огрее. А тези, които по презумпция би трябвало да са действащите лица в любовен аспект, си запушват ушите, очите, устите и всичко останало при мисълта за романтика, защото не е куул, не е попкултурно, не е яко. Дори бедния Св. Валентин е брутално заклеймен от моето поколение като пълен нещастник.

Романтиката вече се предпочита в един по-обран, по-онлайн, по-пестелив начин.  Ами така де, какво можем да кажем за свят, в който някои жени се засягат, когато някой им отвори вратата, а за някои мъже най-романтичният жест е да заведеш мацка в Totally Romantic.

Всъщност, ако може да бъде обобщена някаква формула, тя би била, че романтиката се случва, когато и двамата партньори са изненадани от момента - единият, че е надживял предразсъдъците си и е готов да се разкрие, а другият - че е поставен на пиедестал, макар и за кратко.

Всичко това не значи, че няма романтика, само тя по-рядко се нарича така. Не може да я няма, защото принципно идва като заместител на ежедневното, като негов антидот, а е ясно, че за всички си има различен лек за скуката.  

Скромното ми мнение е, че и в наши дни има достатъчно романтика и тя си е същата, само хората са различни.

Преди 2 седмици ми предложиха брак по начин, който аз намирам за интимен, други ще нарекат тривиален, трети - вълнуващ, а сигурно някои ще го окачествят като чиста романтика. Леко ме върна в любовните романи и ми стана точно толкова сладко, колкото трябва. Без да накъртва.

Разбира се, че казах да.

После минахме към неромантичната част.

Oще: жени  романтика 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.08.2010, 08:18

7 Art Pepper | 13.08.201009:23

Романтика? След доста опити да разбера що е то, стигнах до извода че романтиката е като избор на гащи: зависи от социалният статут, образование, потекло и най-важното: естетически възгледи нарични вкус. Дали ще си избереш червена прашка на златни раета, вълнени кюлоти или широки боксерки с дребно каре стил лондонски пенсионер зависи от теб. Така е и с романтиката - някои неща които са безкрайно романтични за мен, за друг ще е безобразно потъпкване на всички норми на поведение на едно средно българско семейство пиещо ракия докато гледа "Шоуто на Слави" и боцка домати в малка панелена кухня, купени в мазегина до входа им в краен квартал.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.04.2010, 15:03

6 to6ominator | 05.08.201016:42

Романтика няма. Това е един начин на неуки хора да си обяснят резултатите от някакви химични реакции с феромини на противоположния (ини на същия) пол. Това е положението. Който го осъзнае, ще престане с фалшивите илюзии за любов (която трае толкова време, колкото траят химичните реакции) и ще започне да гледа реално на нещата и ще ги нарича с истинските имена. Секса го правим, щото искаме да ни е гот, а не щото обичаме някого. Вие и майка си обичате, ама не искате да правите секс с нея (повечето, поне). И кво следва от това: любовта не е достатъчно условие. Можете ли да правите секс с някого, когото не обичате? Да. => любовта дори не е и необходимо условие. Ето затва в Библията хората са писали да се прави секс само със законна жена. Ми то зарази: сифилис, срамни въшки, гонорея, хламидии, трихомоноза... Ако всеки почне да се плющи със всеки, накрая всички ще имат всички болести, а тфа не е добре за оцеляването на общността. Затова са написали такова ограничение.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2010, 19:21

5 Alice | 05.08.201016:01

Прекрасен материал! романтиката е в това да ти купят четка за зъби, за да имаш своя, когато преспиваш - отвреме навреме при някого, а не в тъпите клишета от филмите...Да приберем старите дантели в сандъците на бабите! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.08.2010, 15:12

4 porcupine | 05.08.201015:15

"Всъщност, ако може да бъде обобщена някаква формула, тя би била, че романтиката се случва, когато и двамата партньори са изненадани от момента - единият, че е надживял предразсъдъците си и е готов да се разкрие, а другият - че е поставен на пиедестал, макар и за кратко."

велика жена си ти...Не знаеш само колко мъжки сърца спряха за около 0.32000 сек. когато прочетоха последните изречения...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.07.2010, 15:31

3 assface | 05.08.201015:14

Най-характерното за романтиката е че се въди САМО ОКОЛО РОМАНТИЦИТЕ, а най-характерното за тях (и явно не и за мен Усмивка ) е че НИКОГА НЕ Я АНАЛИЗИРАТ - ТЕ НЯМАТ НУЖДА . . . Така че ние които ги наблюдаваме с интерес, дето се вика - живи здрави Усмивка)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2010, 19:10

2 GohoBG | 05.08.201014:52

много читав материал.
появява се въпросът, а защо е така...
явно така трябва,
а ако някой е недоволен, да се сърди първо на себе си Намига Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.06.2010, 14:46

1 strahil | 05.08.201012:30

Тъкмо помислих, че съм намерил сродна душа и те са Ви взели, ех.

Честито!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани