Чувстваме се застрашени не от вашата растяща мощ, а от нашата все по-изразена слабост | webcafe.bg
Webcafe

Не че ви мразим

Мариан Добрев
11.07.2011, 16:12 (обновена 13.07.2011, 13:32)
Жена

Вижте, момичета, чувстваме се застрашени не от вашата растяща мощ, а от нашата все по-изразена слабост

Не че ви мразим.

Социалните психолози и хората, занимаващи се с масовата култура, изтъкват ежегодното увеличение на популярността на порнографията с груб секс и мизогенистичен характер и най-често твърдят, че колкото повече власт набират жените, толкова повече мъжете се чувстват застрашени и затова омразата им към жените расте.

Не е точно така. Не омраза изпитваме към вас, а обида, възмущение, чувство за несправедливост. Възмущаваме се, защото твърдите, че искате да се отнасяме към вас като с мъже, а после ни обвинявате, че се държим така с вас, само защото сте жени.

Възмущаваме се, защото твърдите, че искате да бъдем на първо място приятели с вас преди да мислим за нещо друго, т.е. искате да се отнасяме към вас така, както НИЕ бихме се отнасяли помежду си. Но всъщност имате предвид, че искате да се отнасяме към вас така, както ВИЕ се отнасяте помежду си.

Възмущаваме се, защото твърдите, че искате честност и равнопоставеност, а всъщност искате нечестност и неравнопоставеност, тъй като не желаете безскрупулните мъже да ви подчиняват така, както биха подчинили по-слабите мъже.

Разберете - нараства възмущението, не омразата! Защото все по-често и по-често ви чуваме да казвате: "Видяхте ли? Нали ви казвахме, че сме равни! Нали ви казвахме, че, ако правилата са еднакви, можем да успеем във вашия свят."

Първо - не съществува "ваш" или "наш" свят. Второ - всъщност вие успявахте в "нашия" свят не защото започнахме да се отнасяме към вас като с равни, а защото приехме различни правила за вас.

Проблемът не е в това какво се е случило, а в това какво се твърди, че се е случило. Все пак с удоволствие ви даваме преднина на асоциации, видеоигрите и във флирта, нали?!!?

Дори нямаме нищо против да загубим точка, стига играта да продължава. И това не е защото ви мразим - точно обратното!

И НЕ(!), проблемът не е в неравенството - проблемът е, че вие казвате: "Ние сме като вас, силни сме като вас, само че сега престанете да се напъвате толкова и намалете темпото!" Точно заради това ви уважаваме все по-малко и по-малко с вековете и се възмущаваме все повече и повече.

Защото точно такива чувства бихме изпитвали към мъжете, които се държат като вас, т. нар. "п..тки" - а нали искате да се отнасяме към вас като с мъже?

"Защо тогава се примирявате?" - ще попитате. Причината е същата, поради която толкова много от нас се примиряват с факта, че трябва да ви питат за разрешение преди да излязат с приятелите си; същата, поради която се примиряваме, когато ни кажете, че не искате вече да ходим сами по дискотеки и стриптийз клубове; същата, поради която се примиряваме и жертваме толкова много неща.

И това не е омраза - точно обратното! Защото, макар че не сте толкова силни, колкото нас, вие можете да ни правите слаби.

И по тази причина порнографските медии, специално насочени към мъжете, набират все по-голяма популярност с тяхната грубост и "неуважително" отношение към вас. Защото колкото по-дълго си държим езика зад зъбите, толкова повече искаме да покажем на нас самите, че, в крайна сметка, ние командваме.

Ние не искаме да спираме развитието ви и  да ви ограничим, а да прикрием своята отстъпчивост и угодничество. Чувстваме се застрашени не от вашата растяща мощ, а от нашата все по-изразена слабост.

Явно вие победихте в една неизяснена битка. Вие, момичета, сте победилите и никой вече не иска да остарява само с вас. Всеки от нас желае да среща вашите погледи на всеки две минути, за да забравя наивността и уязвимостта си и да си мисли, че той е силният.

И, колкото и да не ни се иска да си признаем, чакаме с нетърпение заснемането на порнофилм, в който актьорите се чукат с думите "обичам те", а не "хвърли ми се в устата" и "идва ли ти, кучко".

Струва ни се, че в живота все пак такива неща се случват, защото всъщност повечето от нас са сексуално обсебени романтици, които се крият зад извратеността си, алкохола и светлините на дискотеките.

Но не ви мразим - точно обратното!

Oще: жени  мощ  мъже  омраза  порнография  права  сила 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.02.2011, 20:53

94 jojo | 09.09.201119:17

ДО Villi_Chili - Истината боли...Нали загубенячке Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.08.2011, 15:15

93 vili_chili | 01.08.201115:24

"всъщност вие успявахте в "нашия" свят не защото започнахме да се отнасяме към вас като с равни, а защото приехме различни правила за вас."

Пич, след това изречение, единственият адекватен коментар,който мога да ти дам е - Fuck You ! Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.07.2011, 20:58

92 АНАСТАСИЯ ТЕРЗИЕВА | 19.07.201123:38

Не смятам че вярата е признак на нисък интелект - най-малкото, защото статистически и според науката повечето от най- великите умове на човечеството и над 78% от населението на Земята вярват в БОГ, с каквото и име да го наричат.
Освен това атеизмът е от същия разред както и религията- ирационално необосновано приемане , само че че няма Бог.
Няма достатъчно доказателства нито за едното нито за другото.- установил го е още Хегел, ако не се лъжа. наскоро пък папата призна че теорията на Дарвин не противоречи на Библията.
Толкова е просто да се каже НЕ ЗНАМ. - Това не е в пряк контакт със света, който е достъпен за мен.

Не смятам от друга страна и че религията е подходяща за да си вдъхваш с нищо незаслужено чувство за превъзходство "по право" - това противоречи на човечността.
С какаво мъжете са по- човечни от жените- с това че 80% от всички престъпленията и практически всички престъпления срещу мира и човечеството са извършени от мъжа?!? - това също е статистика.
Според Библията човекът, не мъжът е създаден по божие подобие. Човешкия вид. Това че самите човеци по непонятни за мен причини отъждествяват двете не доказва нищо и това идва от самите хора. Божествено е смирението - не виждам нищо смирено в това някой да твърди че е по-божествен на основание пола си. Това си е най-обикновена дискриминация, същата която е приемала че стария завет есамо за юдеите, същата която самия Христос е оборил- казвайки че всеки има право ... Която дискриминация оправдано дразни.
Разговорът тръгна вече съвсем настрани от темата и смятам да спра дотук.
Приятно ми беше да си побъбрим.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.06.2011, 14:02

91 electricneoncolor | 18.07.201110:30

explorer само това че вярваш че има Бог и той ни е създал през 21 век говори достатъчно зле за умствените ти възможности, така че не знам що за човек трябва да си, за да опитваш да поддържаш рационален разговор с такъв като теб. Хора като теб не трябва да се взимат на сериозно а да се разглеждат като инвалиди.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.03.2011, 09:26

90 explorer | 18.07.201109:58

Тезата е очевадна според мен и вероятно затова на мнозина им убягва (или просто не им изнася). Мъжествеността на мъжа произтича от Бога, по чието подобие е създаден, а не от свойствата на материала. Тя не зависи в толкова голяма степен от възпитанието на жената: майка и партньор на по-късен етап, както предполага споменатото по-долу схващане.
Разбира се това е развито в останалите книги от Библията и вероятно кулминира в образа, който Бог избра да приеме.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.07.2011, 20:58

89 АНАСТАСИЯ ТЕРЗИЕВА | 16.07.201123:22

Към: Еxplorer:
Като мъж за тебе е характерно да демонстираш превъзходство, считайки за достатъчно просто да отречеш казаното по същество, но без да изложиш тезата си и да я мотивираш. Това са леко йезуитски мерки за сигурност: няма теза, няма доводи в нейна защита - няма как да се изложат контрааргументи...
Може ли да чуем каква е същността, която съм пропуснала, ако е възможно ис някакави аргументи, въпреки че има мъже които считат че са прави, само на това основание Смее се Палав
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.05.2011, 12:29

88 alfietta | 16.07.201102:57

хаха, explorer, опасен си Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.03.2011, 09:26

87 explorer | 15.07.201121:06

Към Анастасия Терзиева:
Като жена за теб е характерно да обърнеш внимание на детайлите и да пропуснеш същността...но само Господ е съвършен ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.05.2011, 08:10

86 Хахо | 15.07.201108:50

Не че и аз ви мразя, но апелирам за малко повече практичност в писането, за да разбере читателят какво е искал да каже авторът. Смее се Много сложни души сте това, мъжете, бе! Мрън-мрън, искам- не искам, жертва съм-господар съм... Е как да разчита една жена на такъв?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

85 Mile Manolov | 15.07.201103:09

Анастасия у наше село се ползва "транспонирана" за състоянието кога се събудим събота сутрин. Не можах да го впишем никак в контекста. Метафората сакаш да и обърнеш редове и колони... леле как я мразим първата математика ^^
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани