Най-големият воайор в света | webcafe.bg
Webcafe

Най-големият воайор в света

webcafeLifecafe, по The New Yorker
08.04.2016, 12:17 (обновена 09.04.2016, 16:13)

1 от 3 снимки Назад Напред

Мотел

Снимка: © Getty Images

Джералд Фус е щастливо женен, баща на две деца и бивш собственик на малък мотел с 21 стаи край Денвър, Колорадо. Така човекът си изкарва прехраната в продължение на десетилетия, но не само. Мотелът е просто прикритие. Това е историята на най-големия воайор в историята. Фус тайно е наблюдавал как стотици от неговите гости правят секс, а освен това е водил подробен дневник за повечето от тях.

Чрез дупки в банята или в тавана, които в последствие е замаскирал с ламели или с вентилаторни решетки, американецът си осигурил перфектна гледка към всичко, което се случвало в стаите. Никога не е бил разкрит, нито се е издал.

В дневника си Фус описвал реплики, физически характеристики, възраст, поведение, откъде са дошли и накъде отиват гостите, броят на оргазмите им. Семейни двойки, влюбени битници, пътуващи от щат на щат, бизнесмени и техните горещи секретарки, съпруги с по-млади любовници, хомосексуални двойки, тройки, групов секс...

Това е същинска база данни и вероятно е най-голямото любителско изследване за секса в САЩ.

Единствената, която знаела, е неговата съпруга Дона. „Таванът беше продължение на нашата спалня. Понякога тя ми носеше сандвич, ако беше много скучно. Понякога правехме секс на тавана, ако беше много възбуждащо. Тя е една отдадена съпруга на воайор, рядко оставаше с мен да гледа", коментира той.

След толкова много години обаче, Фус сам поискал да излезе от анонимност.

В началото на 1980-та година той потърсил американски журналист, който работил върху подробна книга за секса в САЩ. Гай Телас получил писмо без име и подпис. Подателят имал много важна информация, с която да допринесе за книгата. Отначало журналистът приема воайора като човек, на когото не може да се има доверие, защото грубо нарушава правото на лична неприкосновеност.

Следва около 30-годишна кореспонденция, която наскоро доведе до появата на нова книга от Телас под заглавие „Мотелът на воайора", която подробно разказва историята на Фус.

Воайорите обикновено се мотивират от очакването - може да прекарат няколко часа, за да зърнат нещо, което им действа възбуждащо. При Фус всичко това идва наготово. Той не смята, че вреди на някого. Интересувал се не само от сексуалните отношения между хората, но и от начина, по който си говорят и се държат един с друг. Непрекъснато се е страхувал да не го разкрият и да не отиде в затвора.

И така в продължение на 29 години

Телас посещава мотела от лично любопитство и се среща със скандалния собственик, който изглежда напълно нормално - здравеняк с кестеняви очи, тениска и кожено яке. Отсяда в стая, който няма как да се наблюдава, поне според уверенията на домакина.

В мотела има общо 9 такива стаи, които се дават на възрастни хора и семейства с малки деца. Останалите по традиция се преценяват при регистрация и се прави нещо като воайорска програма. Не било нужно той да стои зад рецепцията, защото таванът също бил оборудван със сигнален звънец.

Собственикът изисква Телас да подпише декларация, че няма да разкрива нито неговото име, нито това на мотела, нито местоположението, докато не получи писмено разрешение.

Той израства във фермата на родителите си, които определя като работливи и чистосърдечни хора. В тяхното провинциално американско - германско семейство сексът е абсолютно табу. Джералд така и не вижда дори най-малък намек за секс между родителите му, а колкото повече расте, толкова по-силен става интересът му към темата.

На 9-годишна възраст започнал да шпионира ненавършилата 30 години негова леля Кейтрин, която живеела в съседство.

Тя имала навик да се разхождала гола в спалнята посред нощ, без да спуска завесите. Това продължило около 8 години. Джералд ставал свидетел как прави тя секс със съпруга си, буди се от неговото пиянство посред нощ, реше косата си и т.н.

Първият му контакт с момичета бил чак при обучението във Военноморските сили. След като се върнал от военната служба, Джералд се запознал с медицинската сестра Дона и скоро двамата се оженили. Още преди това той имал навик да излиза „воайорски екскурзии" по тъмно, а Дона нямала нищо против. Тя се съгласила и да продадат къщата си, за да купят едноетажния Мanor House Motel.

Джералд го избира заради високото таванско помещение, което щяло да сбъдне всичките му воайорски мечти

Не всичко обаче върви по мед и масло. През 1977-ма година Фус става свидетел на убийство, но никога не съобщава в полицията. При друг случай пусна наркотиците на дилър в тоалетната.

В крайна сметка Фус продава мотела, защото вече иска да го приемат като изследовател и социален анализатор, а не като перверзник. Казва се, че е заситил. Към днешна дата не се притеснява дали ще бъде разследват от полицията, защото „аз съм само една празна душа".

Мотелът също го няма. Новите собственици решили да го съборят.

Oще: воайор  воайор в хотел  мотел  секс в хотел  сексуални мании  секс шпиони  шпиониране на хора които правят секс 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.