Армия на "леките жени" | webcafe.bg
Webcafe

Армия на "леките жени"

Lifecafe , По Daily Mail
30.11.2011, 15:44 (обновена 28.11.2014, 20:00)
Проститутка

Снимка: © Getty Images

"Проблемът се появява тогава, когато единственото ти желание е да бъдеш желана."

Осем часа е, а ноемврийската вечер е смразяваща - но заради оскъдното облекло на момичетата по улиците на Манчестър бихте си помислили, че се намирате в Коста Брава, а термометърът сочи минимум 40 градуса.

Тук полите на жените са толкова къси и деколтетата им - толкова дълбоки, че само сантиметри тънък плат ги предпазват от поразяващия зимен студ.

Само изкуственият тен успява да прикрие колко е настръхнала кожата им, докато тракат несигурно с 12-сантиметровите си "курвенски токове", придържайки се взаимно подръка, за да балансират по-лесно.

Днес е 18-ят рожден ден на Хана Лоусън и тя е излязла с пет свои приятелки, след като е прекарала цели три часа в подготовка. Съчетано с леопардови боти до глезена, нейното облекло придава изцяло ново значение на термина "къса черна рокля".

Докато тя и приятелките й, които са облечени в подобен "стил", се редят на опашка пред клуба, единствено настръхналата кожа по краката им предполага, че температурата е 6 градуса. Но Хана заявява, че мръзненето си струва, защото късите поли им дават едно изключително важно качество: "самочувствие".

"Мъжкото внимание е нещо хубаво. Тогава знаеш, че изглеждаш добре", обяснява тя.

"Да, момчетата намигат и правят закачливи коментари", съгласява се 17-годишната й приятелка Елинор. Те тъкмо излизат навън, но вече знаят, че оскъдните им облекла са постигнали целта си - и са ги превърнали в част от многобройната армия на "леките жени".

"Хората просто ни завиждат защото сме красиви и изглеждаме млади!", твърди пък 19-годишната Руби Краутър.

Стриптийзьорският имидж отдавна вече не е табу

Няма нищо ново в идеята, че младите дами искат да изглеждат привлекателни, когато излизат вечер. Но днешното поколение момичета си пада по стил на обличане, който най-добре се описва с понятието "стриптизьорски шик".

Стандартната униформа - микро-минижупи, главозамайващо високи токове и силно изрязани деколтета, неотдавна бе характерна единствено за проститутките по мрачните улици. Днес тя е мейнстрийм стил, възприеман от почти всяко момиче на възраст под 30 години, което води нощен живот.

Защо им се иска да изглеждат толкова евтини - особено по време, в което жените имат по-силна възможност от всякога да отхвърлят абсурдните сексуални стереотипи на традиционното мислене?

В крайна сметка, момичетата се справят много по-добре от момчетата на всяко образователно ниво. На работното място пък служителите от женски пол започват да печелят все повече пари от мъжете.

Защо тогава, в една епоха на истински равни възможности, толкова много жени се обличат така недостойно?

Дреме ми на...

23-годишната Джоан Ейвъри е офис-администратор от Нюкасъл. Нейната пола на Playboy за 45 лири е с достатъчно ниска талия, за да разкрие бялата й прашка, над която е татуирано личното й мото "Дреме ми на...". То се съчетава перфектно с другия татус на рамото й, на който пише "Животински секс".

Пищният гардероб на Джоан в дома й (включващ 25 чифта обувки на високи токове) е толкова пълен поради факта, че тя все още живее със семейството си. Баща й й дава пари назаем, за да може да задоволява навика си да харчи по 500 паунда месечно в eBay.

Джоан не се притеснява да сподели причината, поради която е облечена толкова провокативно тази нощ. "Изглеждам доста секси. Трябва да се обличаш по определен начин, за да привлечеш вниманието към себе си."

"Плюс е и това да имаш големи цици. Това ме кара да се чувствам по-уверена. Аз съм курва, но няма проблем да си такава, ако използваш презервативи, а повечето хора не го правят". За Джоан не съществува опция да се облича по-скромно. "Никога не бих си сложила дънки. Просто не би ми харесало. Винаги искам да се обличам в провокативни дрехи".

Изкушаващо е да отхвърлим коментара й като единичен случай. Но поглеждайки останалите почитателки на "стриптизьорския шик" е ясно, че има много други като нея: обикновени жени, които умишлено се обличат по особено сексуален начин.

Борба за самочувствие с всички достъпни (физически) средства

Те са студентки, медицински сестри, стажанти-счетоводители, социални работници и дори майки. Когато ги питат защо разкриват толкова много от себе си, те отговарят едно и също всеки път: "за да имам самочувствие".

Наоми Максфилд, 18-годишна студентка по сценични изкуства, също е в един от клубовете на Нюкасъл.

"Обичам мъжкото внимание. Ако не го обичах, щях да си мисля, че нещо не ми е наред", споделя тя. "Доста приятно чувство е. Прави те по-самоуверена. Момчетата ти се усмихват, намигват, подсвиркват и се опитват да те заговорят".

Наташа Париш, фризьорка, прекарва половин час в изпипването на фалшивия си тен, мигли и грим. За пореден път тя цитира добре познатата фраза, че има нужда от самочувствие и затова се облича така. "Мисля че този стил на обличане е част от съвременната жена. Харесва ми как изглеждам".

"Хубаво е да получиш малко от мъжкото внимание, но не прекалено много. Знанието, че изглеждам привлекателна, ме прави по-самоуверена".

Част от тези момичета преборват комплексите с помощта на много алкохол

Имайки предвид изобилието от гола плът, би могло да се предположи, че тези момичета се гордеят с телата си. Но всъщност е точно обратното.

Оказва се, че в много случаи тяхното облекло - и мъжкото слюноотделяне, което провокира то - е начин да преодолеят несигурността си в свят, в който така или иначе не могат да се съревновават със сексапилните женски стереотипи, налагани от знаменитостите.

Невинаги нещата се получават така, както тези момичета се надяват. Това признава и 18-годишна девойка от Кардиф. Нейните комплекси, свързани с фигурата й, са толкова дълбоки, че тя признава, че е трябвало да изпие солидно количество алкохол, за да се осмели да се облече толкова провокативно.

"Погледнахме се в огледалото, преди да излезем от къщи - и бяхме толкова разстроени, че всяка обърна по половин бутилка водка".

Нейната приятелка Бет, която е студентка, носи чорапогащи, имитиращи жартиери, които бяха популяризирани като облекло от знаменитости като Риана. Тя разкрива, че не си го е купила, за да изглежда секси или модерна, а за да покрие краката си, които описва като "противни".

"Напрежението около това да изглеждаш добре е голямо. Момчетата винаги искат перфектните момичета, а всички други жени изглеждат толкова ослепителни".

Защо го правят майките

Когато 21-годишната майка Амбър Дейвис излиза на парти, тя е облечена в пълна екипировка, носейки повдигащ сутиен и изкуствени мигли. Но тя има достатъчно голямо самосъзнание, за да осъзнае, че това не е особено убедителна маска. "Единственият проблем е, че това не е начинът, по който наистина изглеждаме. На сутринта всички сме без екстеншъни, грим, изкуствени мигли и коригиращо бельо - и изглеждаме напълно различно. Никой не знае какъв е естественият ни вид, когато сме облечени по този начин."

Лиън МакГинли, 25-годишна майка на две деца, облечена в леопардова рокля, обобщава: "Намирам мъжкото внимание за дразнещо, но ако то липсваше, бих се чувствала странно".

Цената, която плащат те, ощетява не само самоуважението им, но и телата им. Те са склонни да изтърпят цялата агония на това да ходиш на високи токове цяла нощ. След една такава вечер, момичетата редовно се прибират с подути крака, обсипани с мазоли.

Но въпреки това те твърдят, че цялата тази болка си струва, защото така изглеждат по-високи и по-слаби. Двадесет и две годишната Кели Хюит, която също е майка, споделя: "Все още имам дрехи, на които им стоят етикетите. Най-високите ми токчета са 14 или 16 сантиметра и мога да вървя по цяла нощ във всеки един чифт от тях".

Самоподдържаща се култура на "леки жени"

Не е изненадващо, че колкото повече жени се обличат като стриптизьорки, толкова повече мъже ги възприемат по този начин. Някои описват жените по клубовете като "безплатно софт порно" и шанс да "заберат" каквото успеят набързо.

Тоби Харис, 29-годишен проектен мениджър от Лондон споделя, че обича жените, които се обличат разголено, защото те "те карат да се замислиш дали искаш да спиш с тях по-късно. Само определен тип жени се обличат по този начин - лесните мацки. Те определено не са подходящи за по-сериозни връзки, защото са твърде достъпни".

В много случаи, тази сексистка гледна точка може да бъде възприета за старомодна и неоправдана. В крайна сметка, не трябва ли жените да са по-свободни да се обличат както им се иска, без да бъдат осъждани за това? Но каквато и да е тяхната мотивация зад начина им на обличане, няма как да избягат от мъжкото мнение за късите поли.

23-годишният Том Джоунс от Кардиф твърди, че "е добре жените да се обличат палаво, защото така знаем какво получаваме. Колкото по-малко дрехи, толкова по-добре".

За Луис Куин от Лондон, който също е на 23, "да бъдеш около всички тези жени е като да си на лунапарк с блестящи светлини в лицето ти - но те не са типа момичета, по които си падам, тъй като разкриват твърде много от себе си".

Порното е станало мейнстрийм култура

Психологът д-р Линда Пападопулос коментира, че обществото е повлияно от порнокултурата до такава степен, че никой вече не знае къде точно минава границата. "Наследяваме повече от порното, от колкото осъзнаваме - от изкуствените нокти, до изкуствения тен.".

"Тъжното е, че самочувствието на тези момичета е станало правопропорционално на начина, по който изглеждат. То не произлиза от това какво са постигнали или какви умения притежават, а от това колко внимание и погледи получават от мъжете.

Разбира се, няма нищо странно в това една жена да иска да бъде желана и ухажвана. Но тези млади момичета не просто харесват комплиментите, а жадуват за тях".

"Проблемът се появява тогава, когато единственото ти желание е да бъдеш желана."

Oще: жени  момичета  стриптийз  шик 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 30.08.2011, 10:24

52 Mavado | 04.12.201100:39

Интересувам се има ли статия в тоя сайт под която в секцията за коментари да няма на първите места е тоя индивид "Оня Дето Го Трият" ? И да кажеш някви стойности коментари , че ти мъдри главата - дръжки. Под всяка БУКВАЛНО всяка статия ти виждам безбожно тъпия коментар, разбира се винаги с един и същи почерк - неадекватен и без стойност. Предлагам всички да му съберем по 10 стотинки и да му ги дадем да излезе на едно кафе това момче, че май е зараснал за клавиатурата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 21:47

51 sunseeker | 03.12.201118:18

... през викторианска Англия.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 21:47

50 sunseeker | 03.12.201118:17

fALLEN, защо мислиш така? Много от висшата класа са наследили името, имотите и титлете си от поколенията преди тях, които са спечелили от собствени фабрики и търговия.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

49 fALLEN | 02.12.201119:20

subseeker, стига си говорил глупости, всичко под "аристократите" в англия ВИНАГИ е било траш. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 21:47

48 sunseeker | 02.12.201113:28

В дъ UK е много по-зле отколкото в България в това отношение. И ако момичетата ни се снимат голи в списания, то те не ходят така. Английската чалга е много повече по улиците им, отколкото я има по нашите. Нямат никаква култура на хранене, обличане, правене на деца, забавления. Говоря за младите хора по улиците, не за закони, частни колежи, престижни университети, сърове, спортисти и потомствени аристократи, които всъщност са лицето на Англия. Под тях има много, много боклук, нов феномен и голям проблем за кралството.

Надявам се да не заемем това, а само хубавите неща от тях. Мисля, че ставаме свидетели на доста сериозна промяна там. Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.09.2010, 17:14

47 Natalia Yankova | 02.12.201113:07

Ще си позволя да НЕ се съглася с коментар 38 на upscale | 01.12.2011 21:13! Може да е написано за UK, но в България нещата по-различно ли стоят? На мен ми се струва, че не....Като се има предвид, че в момента най-голямото признание за една българска тийнейджърка (или на 20-25) е да се снима гола за мъжко списание! Тъжен
Аз лично ще продължа да си мисля, че мъжете (или поне интелигентните мъже) не взимат насериозно една жена, облечена по този начин или по-точно съблечена.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.05.2011, 10:01

46 trellian | 02.12.201110:40

не говоря само за връзки, но както и да е,
младите хора са тези които още не са станали отчаяни и завършени циници, като нас - представяш ли си ние как изглеждаме в техните очи?

нищо чудно че не искат да имат нищо общо с нас и гледам максимално да се различават, и предпочитат да мязат на марсианци изгонени от Марс за ненормалност
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

45 Bobby_gBG | 02.12.201110:19

44 trellian | 02.12.2011 09:55

май наистина има хора, които никога не са били млади.

младите хора търсят, трябва да им съчувстваме, не да се подиграваме - не сте ли били млади, не помните ли?

те са толкова чудати и неадекватни, защото търсят чудо, това което не съществува, но въпреки това знаят че ще намерят.

Те са истинските нещотърсачи, оставете ги намира, не бойте се за тях.
------------------------------
Едно е да търсиш, друго е да се правиш че търсиш, докато минаваш поредния...
Аз лично не мога да си представя как тези момичета седят часове наред за да се гласят. При това обикновено гласенето им не включва спорт.

Доста от тях вместо да си закарат дебелите целулитести задници на фитнеса, се чудят часове наред как да си скрият лошите черти и ги покажат като добре изглеждащи, вместо да заделят 30-40 минути за спорт.

Някои пък нямат нужда нито от спорт, нито от грим, и въпреки това заради чалга културата го карат целодневно на грим, за да скрият някоя случайно появила се пъпка. И така си съсипват кожата която не може да диша, а резултата е че после вместо случайна пъпка, вече имат множество редовни пъпки, които дори и с грим не могат да скрият...


Иначе айде да кажем - че като си под 20 наистина може би ти е рано за сериозна връзка, и това да подскачаш от "цвят" на чл.. "цвят" е приятно и се учиш, но също така се учиш на много неща и от първите си сериозни връзки. Израстваш като човек.

А ако караш всеки път на "само за една вечер" накрая ще се озъбиш на 30 години неспособен за сериозна връзка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.05.2011, 10:01

44 trellian | 02.12.201109:55

май наистина има хора, които никога не са били млади.

младите хора търсят, трябва да им съчувстваме, не да се подиграваме - не сте ли били млади, не помните ли?

те са толкова чудати и неадекватни, защото търсят чудо, това което не съществува, но въпреки това знаят че ще намерят.

Те са истинските нещотърсачи, оставете ги намира, не бойте се за тях.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

43 Оня Дето Го Трият | 02.12.201109:21

Thea

Това с ауспусите беше готино Смее се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани