Дефицит на приятелство | webcafe.bg
Webcafe

Дефицит на приятелство

ЕлиМели
25.09.2010, 14:11 (обновена 27.09.2010, 16:54)
животни

Моите приятели...

Изведнъж научаваш нещо отвратително. Толкова е смазващо, че трябва да си го повториш няколко пъти преди да осъзнаеш какво всъщност идва с тази новина. Още по-лошото е, че не си особено изненадан, защото си го очаквал. А най-жалкото е, че си затварял очите си досега, опитвайки се да живееш в розовия си егоистичен свят. Но действителността е нещо, от което можеш да се скриеш за известно време, след което тя идва и те отнася.

Има неща, които не искаш да споделиш с никой. Дори и с най-близките си приятели. Има проблеми, които не можеш да решиш без някой да бъде наранен. И как избираш в такава ситуация кого да жертваш, ако всички замесени са хора, които обичаш. Дори ако знаеш, че един от тях е виновен. Забелязах, че вината избледнява пред любовта...

Вдигаш телефона, искаш да звъннеш на някого, да му разкажеш, да споделиш, но не можеш. Няма значение защо. Просто не можеш.

Мислите се блъскат в главата ти, повтаряш си, че всичко ще е наред, че ще измислиш решение, че положението не е толкова ужасно, но и това не помага. Самообладанието и позитивното мислене са твърде надценявани в такива ситуации.

И тогава разказваш историята на единствения човек, който може да я изслуша. Безпристрастно, трезво и без да те съжалява. Единственият човек, който ще се опита да намери някаква стратегия, а не да те утешава. Единственият, на когото не му пука толкова за теб и затова може да разсъждава трезво. Единственият, който може в една дума да каже това, което си имал нужда да чуеш.

В живота се случват гадости. Казват, че тогава разбираш кои са истинските ти приятели. Но как може това да се случи, ако приятелите ти не разбират, че имаш проблем? Какво означава нежеланието да споделиш с приятелите си? Че не са ти приятели? Че ти не си им приятел?

Винаги съм си представяла приятелството така - политам с гръб назад, доброволно падайки, защото знам че зад мен има някой, който да ме хване. Обаче сега затварям очи и политам назад, знаейки че зад мен е човекът, който няма да ме хване. И въпреки това го правя, някак съвсем самоуверено и целенасочено. Може би няма да е зад мен с разтворени ръце, чакащ да ме хване. По скоро ще е с гръб, но и гърбът му може да поеме тежестта ми.

И дори по-добре така... защото може би в ситуации като тези не е важно да има някой, който да те хване в ръцете си, когато падаш, а някой, който да ти даде тласък, за да се върнеш на повърхността!

Също както в спорта - да сте виждали някой треньор, който да прегръща играчите си на полувремето, когато губят! Не! Човекът ми го каза - „inch by inch, play by play..."

 

Oще: елимели  приятелство 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.07.2010, 16:16

1 No | 27.09.201015:30

Означава просто, че са различни от теб и не биха могли да те разберат - приятелите не са, за да те слушат и разбират, а просто за да са там -до теб. Little less conversation and a little more action, please Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани