Правят ли грозните хора секс? | webcafe.bg
Webcafe

Правят ли грозните хора секс?

Виктория Миланова
23.09.2010, 11:54 (обновена 04.10.2011, 19:45)
хора без лица

Снимка: © Deviantart.com

Какво значи красотата? Това, че съм без зъби е просто протест чрез деконструктивизъм на материалното срещу властта на старите олигарси на културата...

Много отдавна, още докато бях в гимназията, се разхождах по улиците с най-сексапилната си съученичка. Срещу нас се задава някакъв оръфляк, който е забил жаден поглед в момичето до мен. (Себе си засега ще оставя на мира.) По време на двайсетте крачки, които му оставаха, за да се изравни с нас, се почуди какво да прави, пък като застанахме лице в лице на метър един от друг, той се обърна към сексапилната ми съученичка и извика с пълен глас: „Грозотийоооо!"

Няколко години по-късно, когато и аз събрах увереност в своя сексапил, към мен на улицата се приближи един тип, когото не бих докоснала и с лайняна пръчка. „Добър вечер, може ли да се запознаем?" "Не", казвам аз. „Мноу си грозна, маааааа!", беше финалната точка, която той сложи на този разговор.

Сега съм голяма жена и колчем реша да кажа, че тази мила, приятна, но ориенталска страна има нужда от малко уважение към жените, получавам същата реакция: Всички феминистки са грозни и непожелани. Само че аз от малка знам кога един мъж казва на една жена, че е грозна. И то не е, когато наистина я смята за грозна.

Аз не искам да съм красива. Ако се запознаете с гаджетата ми, всички до един ще ви разкажат смутено за досадените ми физиономии след изречението-пичеловка: „Много си красива!" Ако бях модел, комплиментът щеше да е на място, но аз съм си избрала друга прехрана. Какво искаш да ми кажеш с това: „Много си красива?" То не е вярно, аз не съм МНОГО красива като за корица на списание, а средно прилична, но това ми стига. Освен това съм естет и разбирам от хармония на форми. Като така безсрамно ме лъжеш, че съм МНОГО красива, значи ми намекваш, че съм предмет, който само това качество му е позволено да има. Той не може да произведе мнение, да е гневен, да твори. Той не може да мисли, да поставя мъжа до себе си под съмнение. Той може само да краси мъжа.

Когато става въпрос за човешко същество, външността е първото нещо, което се набива на очи, но е нещо като 1% от всички характеристики. Тя няма почти нищо общо с отношенията ти с това човешко същество, нито с идеите, които произвежда. Виж, с предметите е друго - те нямат характер, чувства, интелект, те се оценяват само по красота и функционалност. Затова манипулацията с грозните феминистки е изключително подмолна и ефективна.

Феминистката руши статукво, тя събаря установен от хилядолетия ред и естествената реакция на владетелите на този ред е да я спрат. Ако влязат в спор с идеите й - няма да издържат и те много добре го знаят. Че кой мъж ще тръгне да спори с феминистка, че жените не трябва да се бият и потискат, че трябва да се уважават, да им се плаща като на мъжете и да им се създават равни възможности за развитие? Никой, който е с всичкия си не би го направил. Той би тръгнал да я бори по друг начин и на друго поле - ще я нарече грозна. С което я оценява не като мислещо същество, а като декоративен предмет.

Има два вида реакция на този аргумент. Най-погрешната е феминистката да започне да се обяснява, че всъщност е хубава, секси и ужасно желана. Може да си е секси колкото си иска, но така само твърди, че е хубав предмет, а не излиза от категорията на неодушевените украси. И тъй като продължава да е вредна за мъжкия свят с феминизма си, следващата стъпка е да я обявят за заблудена. „Не си секси, моето момиче, пълен птеродактил си, затова се пениш така" - е финалният удар на мачовците. И ето как в три прости стъпки, едната с нейно съдействие и по нейна инициатива, вече я обявиха и за тъпа - не може да се прецени обективно.

Правилната реакция е да не влизаш в този разговор. ОК, мисли ме за грозна, но ще продължа да си бъда феминистка. Пък и какво е красотата? Геометрична хармония. Обществен договор да харесваме едни и същи форми. Няма нищо общо с идеите ми и с това, че ти всъщност си наистина непроходима мъжка шовинистична свиня.

Та обиждайте ни нас, феминистките, на грозота колкото си искате. Агресията винаги е била, е и ще бъде първата и най-чиста животинска реакция при страх.

Oще: жени  мъже  отношения  секс  хора 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.03.2013, 10:42

5 Павел Гюров | 10.03.201316:36

"Като така безсрамно ме лъжеш, че съм МНОГО красива, значи ми намекваш, че съм предмет, който само това качество му е позволено да има. Той не може да произведе мнение, да е гневен, да твори. Той не може да мисли, да поставя мъжа до себе си под съмнение. Той може само да краси мъжа."

С едно изречение е описано всичко, което не е наред с феминизма. Не познавам другото творчество на автора, така че не мога да коментирам дали е пародия, но аз лично така ще го тълкувам. А ако е сериозно... положението е много лошо. Това е все едно като ми кажат "Много си умен", аз да тръгна да се карам, че явно ме смятат за грозен плужек, с когото никое същество не би искало доброволно да прави секс. Е, не се не се е случвало, но това е извън темата. Mr. Green
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.09.2010, 11:16

4 Virginia | 02.10.201000:29

Правят ли гразните хора секс?
поръчково и затова тъпо.
но все пак-разбира се, че не.
ето една полза да си с „нежни черти/голям нос“ (благодаря)
не те лашкат (не лашкаш) по нощите и не пиеш антибиотици след всяко лашкане заради цистита/уретрита.
Не лекуваш луксация/артрит на мандибуларната става поради дълбокомислени разговори на френски и анорексия поради поглъщане на екскременти.
Да благодарим, че тез радости неземни са запазени за късоноси, нискочели, плиткоумни, дълбокогърлени, неземноухаещи, широко (или дълго) скроени, анорексични, лесно лягащи, с лесно запомняща се тарифа, много харчещи на градско, много от дальече красавци/красавици. да им е сладко. лека нощ красавици, какво ли ви чака и тази нощ...
а дали пък грозните не правят любоФ? а??? С някои други несъвършени, не толкова претенциозни, незадаващи тъпи въпроси и непишещи по тъпи сайтове Човеци?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.06.2010, 17:29

3 N!P | 29.09.201019:24

тая сигурно е много грозна,даже смърди...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2010, 17:51

2 Гагауз | 26.09.201007:30

Само не разбрах какво общо имат Цецо и Дянков .Но първите шест реда ми харесаха , признавам си.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.09.2010, 22:51

1 panopsihikum | 25.09.201023:42

Тъпичко, ама ми оправи настроението, посмях се от сърце.
   

оценка

+0 -0