Обръщам се към всички дами | webcafe.bg
Webcafe

Обръщам се към всички дами

Петя Димитрова
24.01.2012, 12:23 (обновена 04.06.2016, 11:24)
Жена

Омръзна ли ви от мъжките шегички по ваш адрес...

Уважаеми дами,

с настоящата публикация нямам за цел да поставя всички вас под общ знаменател, нито да накърня по какъвто и да е начин вашето самочувствие. В своя защита по повод следващите редове, бих искала да споделя, че ще се радвам, ако думите ми достигнат до вас и подтикнат поне една от вас към размисъл!

Като цяло постът ми е породен от поредица примери от всекидневието, поради което го приемам не само за актуален, но и за съвсем наложителен. С добавката, че не желая и в никакъв случай не се възприемам в ролята на морален съдник и/или поучител. Посвещавам написаното на онези от вас, които ще признаят поне пред себе си, че са се познали в описанието. 

Омръзна ли ви да ви намекват, че не знаете какво искате и че "за всяко решение имате проблем"? Омръзна ли ви от мъжките шегички по ваш адрес? Доловихте ли вече, че в зараждането на всяка от тях присъстват и няколко капки истина? Осъзнайте се, моля! Спрете да си играете на феминизъм - равноправието между половете в развития свят отдавна е факт. За съжаление - само когато е удобно.

Подмолното явление "женска солидарност"

Преди да засегна онова, хм, подмолно явление, наречено "женска солидарност", смея да отбележа, че в светогледа си винаги съм толерирала подкрепата между хората. Напълно осъзнавам движещата сила и значимостта на посоченото понятие, което по принцип би трябвало да се отнася именно до всякакъв вид съдействие между две или повече жени.

Но напоследък все повече ме изненадва, а впоследствие отвращава начинът, по който същата тази женска солидарност се използва, за да бъде накаран някой почти насилствено да направи нещо, за да се убеди някой в уж-правилното твърдение... за да се навлезе по не толкова деликатен начин в пространството на въпросния трети.

Уважаеми дами,

не е ли крайно време да оцените истински мъжете около себе си? Какво остава за мъжа до вас?! Колко ще ви струва един ден без дребнави капризи и хленчене, без ултиматуми и повишен тон? Не, той, мъжът до вас, никак и никога не е (бил) длъжен да търпи подобно поведение. Признайте обаче поредицата пъти, в които сте се държали именно така!

Престанете да искате, като обърнете вниманието си и към даването. Престанете да очаквате онези неща, които сами никога не сте успели да си набавите! Спрете с командването и "дърпането" - той, този мъж, не е бездейното животно, което рисувате в съзнанието си! А дежурното "обичам те" в края на разговора и топлата вечеря не изкупват по никакъв начин неблагодарното отношение, както и не са в състояние да ви донесат възмездие и щастие!

Върнете спокойствието на мъжа!

Спрете с досадните телефонни обаждания от типа "хей, чакам автобуса и ти се обаждам просто ей така, нищо че се разделихме преди половин час"! След като така или иначе не харесвате Ванката и Цецо, най-добрите приятели на мъжа до вас, откажете поканата да го придружите на купона у тях в петък вечер!

И вместо да клюкарите с приятелки колко нетактично е постъпил мъжът и какви ли ще ги свърши на партито, опитайте сами да размислите по темата за живота, вселената и... личното пространство. Междувременно се примирете - освен ако не е обичаен навик, няма нищо подсъдно в това човек да пийне повече на някой купон. Също както няма нищо лошо или грешно в проведения двучасов задушевен разговор между приятеля ви и онази красива брюнетка, приятелката на Ванката.

Зная, че всички ние сме горди с това, че сме жени. Въпросът е какви са точните причини за гордостта ни. За да не се окажат в крайна сметка такива като в онзи диалог между мъж и жена, където жената твърди, че е далеч по-силния пол и за да защити твърдението си, пита:

- Вие, мъжете, можете ли да носите 3-килограмово бебе в корема си цели девет месеца? Можете ли едновременно да готвите, чистите и говорите по телефона? Или да не издадете звук, когато си изгорите челото с преса за коса?

- Можете ли цял ден да изкарате на 10-сантиметрови токове? Или да плачете цяла нощ, а на сутринта да се преструвате, че нищо не е станало? Запомнете, уважаеми, една жена е беззащитна единствено докато изсъхне лакът на ноктите и!

А мъжът отговаря:
- Първо: нямаме физиологията да износим бебе. А вие можете ли да понесете удар в топките? Мда, нечестен въпрос, за това говоря.

- Второ: можем да готвим, чистим и говорим по телефона едновременно. Не вие сте измислили умението да вършиш няколко неща едновременно.

- Трето: не можем да си изгорим челото с преса за коса, защото винаги сме точни. Затова и мъжете са били ловците в древния свят. Жените продължават да не уцелват, мда.

- Четвърто: физически сме в състояние да ходим на десетсантиметрови токчета, но знаем, че е неудобно и не искаме да се съгласим с носенето им. По-уместен въпрос е защо жените се подчиняват доброволно на неудобните си обувки.

- И пето: със сигурност можем да плачем цяла нощ, а на другата сутрин да се правим, че нищо не е станало. Но в същия момент се сещаме, че така се превръщаме в ревливи тийнейджърки. Затова избърсваме сълзите си и заспиваме рано. Сигурен съм, че е в наш плюс.

Обобщение: Няма нищо в това изказване, което да е повод за гордост, освен разбира се твърдението за бременните. С уговорката, че говорим за майки в пълния смисъл на думата. За тези жени, които още не са... замълчете и открийте други причини за гордост, не е като да няма такива!

Гордейте се, скъпи дами, ала със своите общочовешки качества и достойнства! Щом като двата пола са равни, защо да разделяме на мъжко и женско нещо повече от облеклото си?!

Oще: бебе  връзка  гордост  достойнство  жени  командване  мъже  приятели  проблем  солидарност  токчета 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

45 паяка | 01.02.201213:42

Биберон Това трябва да е писание на мъжка майка, на която се свива сърцето като вижда как най-любимото й същество трябва да се усуква и разсуква около своето любимо същество. Затова ли маминка такъв готин те е създала, а ти да си подложен на неоправдани капризи?Ееееех... Всичко е съвсем така и съвсем нищо кой знае какво пък толкова не се е случило. И от позицията на неразбираемата кифла е така и на грижовнота й свекърва - също. Истината е многолика. Затова пък готините мъже са наясно, че трябва да са над нещата и да са с много големи сърца , които винаги прощават. Е за това си ги обичаме, ама много. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.08.2010, 21:07

44 ivorad | 27.01.201206:44

Някаква мрънка, че другите мрънкали.
Класика!
Намига
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 26.01.2012, 16:21

43 revenue | 26.01.201216:40

Не разбрах смисъла и позицията изразена в тази статия. Като сбирка от различни мисли е .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.05.2011, 23:16

42 tytyrytka | 26.01.201210:12

хвана ме срам от подобна статия че може да се напише от жена, в подкрепа на мъжете.
аз досега не съм чула, видяла или разбрала, мъжете да се осолидарстват в името на жените..а тука- какво ни говорят?
ужас, просто ужас...
в такива моменти бих искала да съм безполова...
Срамота!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2011, 13:36

41 Radena Lancheva | 26.01.201202:06

значи има една приказка 'тоо лонг диднт реад'..е тва е 'прекалено голяма простотия, не дочетох'
нали уж нямаше да обобщава и морализира автор...ката
може би не съм права, ама най-логично е едно обръщение 'към всички дами' да е насочено към аболютно всички, обобщено
та и си отговарям, като една от всички
благодаря, мила госпожо, предполагам омъжена и нивга не помирисвала истинско равноправно отношение между половете, вие вашата анти-феминистична пропаганда може да си я навре.....абе знаете си сама, надявам се не ви се казва за пръв път
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

40 YOLE | 25.01.201222:19

Статия за Дами , а отдолу все Мадами . Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.10.2011, 20:00

39 Nqkakva | 25.01.201220:25

4Drugata | 25.01.2012 10:03
Защо винаги трябва да има хейтъри и злабори. Момичето е написало мнението си и вместо да се изказвате като най-великите автори или мислители, задължително критични, просто споделете вашето мнение ПО ВЪПРОСА.

Ами как да изразя мнение като няма въпрос,а поредна глупост Отегчен Отегчен Отегчен НЕ! НЕ! НЕ! НЕ!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.10.2011, 20:00

38 Nqkakva | 25.01.201220:23

Имитатори НЕ! НЕ! НЕ! НЕ!
Отново без грам талант,трудно се чете...докрай.... Отегчен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

37 Dimitar Stamboliyski | 25.01.201219:05

Е на т'ва му викам статия от типа: "Втф?!?!?!?"
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

36 Bobby_gBG | 25.01.201218:14

33 Мина | 25.01.2012 15:07
----------------------
Аха викаш просто другите нямат право да ни казват лошите черти? Независимо дали е вярно или не?
Бай ганьо е измислен не случайно. При толкоз много селяндури в таз държава, нищо чудно няма.

Значи няма да ми стане приятно, ама пък и няма да се учудя ако един европеец дето е виждал само български цигани ми каже че българите само крадат и миришат лошо...


Предполагам това ти е смисъла на казаното - неприятно е че друг ви казва лошите черти. Но всъщност товя (поне официално) е жена, а не мъж...

Тоест една от вас ви казва какви сте. Не е седнал някой зъл мъж да ви го натяква...
Така че няма значение дали всички са такива, щом едно качество важи за по-голямата част от даден биологичен вид, това си е така.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани