Не му казвай, че ще го обичаш винаги | webcafe.bg
Webcafe

Не му казвай, че ще го обичаш винаги

Николета Бонева Ховрин
03.01.2012, 10:35 (обновена 01.04.2012, 11:21)
любов, двама, ръце, завинаги

Снимка: © deviantart.com

Кажи му какво означава за теб, ей така с думи прости, с думите които си купуваш дюнер

"Завинаги" и "никога" са думички, които могат да носят фатално значение. Има мъже, които не се чувстват сигурни. Това понякога показва наличие на житейски опит - те просто знаят колко могат. Но искат повече. И когато го получат, имат нужда от доказателство. То може да бъде думи. "Ще те обичам винаги", например.

Това обаче може да ви изиграе лоша шега с мъжа-блато. Той е особен индивид, който очаква убеждение и също толкова целеустремено го подлага на критика. Той хем иска да повярва, че това може да му се случи, хем иска да го провери чрез повече от думи, хем знае, че това е невъзможно и пак се вкопчва във всяка изказана форма...

- А ти сега с мен ли си?

Този симпатичен наглед въпрос, повтарян ежедневно, по всяко време, дори когато се опитваш да отидеш до тоалетната, никога не трябва да бъде посрещан с брадвата, която ти се иска да размахаш. Но:

- Да, мило, ще те обичам винаги! - е единственият по-грешен отговор от летящата брадва. Не, този, човек не иска да чува думата "винаги", нито думата "никога", защото вече има няколко бойни белега по душата си от тях. И знае, че не струват нищо. Но също така не иска и да чува „да, сега съм изцяло твоя, и двамата прекрасно знаем, че никой не знае какво може да се случи утре и затова не мога да ти го обещая..."

Никой не иска да му го обещаваш, моето момиче. Мъжете са като деца, понякога е нужно да ги предпазиш от собствените им саморазрушителни импулси и вместо да го оставиш да си гори пръста 30 пъти на котлона, за да провери как стават палачинките, да му покажеш на масата купчината изпечени палачинки.

Забравяме "завинаги" и "никога". Кажи му какво означава за теб, ей така с думи прости, с думите, с които си купуваш дюнер и пластмасови обеци на улицата.

Кажи му какво имате и какво искаш да имате. Кажи му какво ти дава. Не е нужно повече. Просто е като да поръсиш със сол печените картофки. Които той обича.

Oще: думи  завинаги  мъж  никога  николета бонева хорвин 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2012, 16:52

25 Кованджиев | 25.08.201217:41

Освен истината има и поезия в тези редове.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.08.2012, 00:32

24 Човекът | 01.08.201200:43

Търси го Ники... търси го този Някой, с който без да му казваш думи като "винаги" и "никога" ще си спокойна и сигурна за утрешният ден ! С който ще се чустваш щастлива и велика и ще знаеш, че каквото и да направиш - Той ще те подкрепи и ще те Разбере !

Той съществува !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.04.2012, 17:08

23 Diane Lane | 06.04.201213:32

Ховрин явно иска да покаже нещо на приятеля си, но защо е избрала този точно начин на публичен (пред възможно най-голямата публика) ексхибиционизъм, не е ясно. Или, по-точно ясно е, но да не се чуди после защо връзките й, съдейки по претенциите й за голям опит - многобройни, се все неуспешни. Не може да се държиш с партньора си като с недоразвит инфантил, а претендира, че не ги избира такива, и да очакваш разбиране отсреща. Това нейното, съдейки по преобладаващите и постове, се идентифицира с напълно подходящия за случая израз: ем сърби, ем боли. Ем иска момата да е независима, ем се чуди, защо я зарязват мъжете. Ем си е самодостатъчна, ем иска някой да е до нея. Е, ем ..., ем душата в рая. Тук бих посъветвала най-приятелски партньора на богомолката Ховрин: бягай далече, спасявай се, приятел! Защото зад красивите зелени очи на съществото, прозира змийски хлад и провинциална пресметливост. Такава ще те схруска и изплюе и преди да се усетиш вече ще е прилапала следващата, по-апетитна хапка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.01.2012, 16:05

22 Йордан Бонев | 11.01.201216:06

Аз да не забележа че тук леете помия с кофите драги мои "столичани" ....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.08.2010, 08:18

21 Art Pepper | 05.01.201217:44

Thea, според столичните стандарти Ховринова не е стара мома - според шуменските не е ясно, да речем че е около 25. Нямам никакви чувства към нея - даже отрицателни, но нещата които пише са... обидни за самата авторка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

20 Thea Atanasova | 05.01.201214:57

Чакай да обясня на @Николайчо защо не се харесва Хорвин. Еми Николайчо виж сега, хората не я харесват, първо защото говори главно за себе си, и второ защото се опитва да ги поучава. "Никога не правете това, никога не правете онова" или "Аз правя еди какво си, аз правя еди що си". Еми що за журналист, що за писател ще ни занимава само със себе си? Нали тяхната задача е да преразкажат случки (дори да се е случило на тях) от трето лице. Да ни въведат в дадена история, да ни направят съпричастни. Аз как да съм съпричастна към Хорвин дето ме занимава само със себе си? Как да стане? Да не мислиш, че някой го интересува ежедневието на някаква стара мома? Помисли в световен мащаб кой го интересуват старите моми? Аз ще ти кажа - никой. Да си гледал филм, да си чел книга за тях? Единствено се сетих за "Мизъри" на Стивън Кинг, но то са ужаси. Но да наистина за някой филм на ужасите става... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.07.2010, 16:36

19 Профилът е закрит | 05.01.201210:53

Едно нещо не мога да отрека на Бонева. Упорита е. Вече няма да казвам- упорито като магаре на мост, а упорито като Хорвин в уебкафе.

Разбира се, това не променя неизбежния факт, че става все по зле и по зле...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

18 peta_wawa | 04.01.201223:17

Един дюнер, пластмасови обеци и ей този емоционално ранен примат ми увийте за вкъщи Смее се ! Николетке, да не си прибрала Веселин Маринов, печи картофки, ръси сол и дай от червеното вино, за чувства никой да не споменава !
Стига с тези мазни виртуални дюнери наистина, дайте малко трюфели за душата да четем Смее се ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2011, 22:51

17 Veselina Jecheva | 04.01.201217:20

Спокойно, мъже, има и по-лоши писания Усмивка в предговора на книга с подобна тематика срещнах нещо от сорта, че тостерите и миксерите идвали с инструкция за ползване, а за съжаление за мъжете нямало такава екстра, та книгата се опитвала да запълни този пропуск Смее се Смее се явно Николетка се пробва в тоя жанр
Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.12.2010, 20:45

16 Stefan Chervenkov | 04.01.201215:52

Има неща които не се променят. Например - това колко некадърна е Николетка. Няма как да бъде по-некадърна, през годините не показва и грам напредък, значи си имаме една константа.
Сега, относо материала...
Като мъж да се обидя ли, че явно съм представител на изключително проста порода, и трябва да ми се говори с "думи прости", на час по лъжичка ?
Емоционално осакатен, та за да схвана само ако изпитваните чувства се сравнят с елементарни, ежедневни нещица ? Обичам те като дюнер ? Аз пък получавам напъни да се издрайфам от писанията ти, Николетке, като след смесване на два-три вида концентрат и бира. Без бандерол ! Панимаиш ?

Аз.... полагам усилия да коментирам смислено, и да не "троля" излишно, обаче точно в писанията на озъбеното блонди не мога да не се изпраскам, сори. То е ясно, че това целят милите хора от екипа на WebCafe, ама се чудя - освен талант, Николетка дали не е лишена и от каквото и да е самоуважение ? Чуди се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани