Приказки за принцеси | webcafe.bg
Webcafe

Приказки за принцеси

Morgana
23.02.2012, 15:30 (обновена 24.02.2012, 15:07)
принцеса

Снимка: © Getty Images

Така в мен се изгради вътрешното убеждение, че един ден ще срещна принца и с него ще заживеем щастливо до дълбоки старини

Когато бях малка много обичах да чета приказки за принцеси и естествено най-много обичах края, в който красивата принцеса след куп перипетии винаги се омъжваше за принца. И после... ами после те заживяваха щастливо.

Така в мен се изгради вътрешното убеждение, че един ден ще срещна принца и с него ще заживеем щастливо до дълбоки старини. Да, ама не.

През годините срещнах няколко принца, за които или аз не бях принцесата, или те не бяха принцовете за мен

Открих, че съвременните приказки имат повече отворени краища и че преживяванията ми са по-близки до тези на героините от „Секса и града" (Малко лирическо отклонение, знам за всички "за" и "против" сериала, но за мен има доста истини там).

Постепенно детските ми блянове избледняха и бяха заместени от по-цинично отношение към света като цяло. Нормална и естествена реакция за изграждане на самозащита при всеки човек. Ставаш по-студен и не толкова податлив на емоции.

Вярваш си как всичко е под твой контрол и нищо не може да те изненада. Понякога това даже се оказва истина. Последната ми връзка, която продължи само скромните четири месеца, преживях буквално за два дни.

Това, което ме потискаше всъщност бе факта, че не ми липсва изобщо

И така след две бурни любови, които ме изпепелиха, няколко авантюри, които дори не докоснаха душата ми, реших, че съм приключила с любовта.

Ще цитирам: „Сърцето ми се разби, стана на парчета; но скоро, проклетото, се залепи отново. Виждал ли си онези корабни платна, дето са кръпка до кръпка - червени, жълти, черни, - зашити с дебел канап и които вече не се раздират и при най-силните бури?

Такова нещо е и сърцето ми. Дупка до дупка, кръпка до кръпка, несломимо." (бел. р. „Алексис Зорбас" - Никос Казандзакис). Но точно когато си мислех, че няма на какво да се надявам се случи нещо, което промени целия ми живот. Естествено в началото не ми изглеждаше така.

Просто едно любовно обяснение от човек, който считах само за приятел

Усложнение в иначе добре подредените ни взаимоотношения. Превъртах в главата си всички против - как ще го загубя като приятел, как нищо няма да бъде същото, защо трябва да го изгубим.

Продължавах да се дърпам, но в душата ми вече се беше загнездила мисълта за него и не ми даваше покой. Все още се чудя, защо бях толкова против. Може би така сме устроени хората - да бягаме, когато щастието чука на вратата ни, защото няма да знаем какво да правим с него.

Той обаче се оказа търпелив и понесе мъжки всичките ми настроения, глупави постъпки и думи. Обичаше ме такава каквото съм, с нетактичните ми изказвания, колебанията ми и нерешителност. И това просто ме спечели.

Принцът дойде без рицарските доспехи и белия кон, няма замък и не знам дали ще живеем щастливо, но знам, че заедно можем да се справим с всичко, което ни очаква. Моят щастлив край се случва всяка сутрин, когато ме събужда с целувка и ми сервира кафе!

Oще: любов  принц  принцеса 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

47 koya sam? | 29.02.201222:30

Ей, като се замисля Роуан, имала съм приятел смачкан и амбициозен, имах и красив,умен и амбициозен, че и красив и неамбициозен съм имала. И знаеш ли, имаше едно общо между тях: всичките искаха да ми докажат, че като мъже те "командват парада". Не, че се борех аз да командвам, но разчитах поне на равенство Усмивка То, че и аз съм от амбициозните, признавам си го. Ама да ти обясняват "ти ще мълчиш, защото си жена и ще правиш каквото аз кажа". Аз слушам само ако човека има аргументи, че е прав. Трябва да ме убеди. Според мен, мъж който се налага на жена с такива средства, не е силен мъж. Само слабите мъже избиват комплекси върху жените, защото не са конкурентни сред другите мъже.
Та, сега се радвам, че тази авторка е намерила сродна душа. Не съм завистлива, нека поне тя да е щастлива. Все е надежда за другите, че и на тях може да им се случи. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

46 deowin | 29.02.201217:21

>Умните и красиви мъже свършват бързо а и са отчайващо малко, но повярвай ми, тези дето са ги забърсали, не са щастливи.
>мъжете с амбиция не се влюбват. Твърде много място в главите им заема мерака за кариера и развитие, а не остава такова за чувства.

Това ми звучи точно като да изливаш личната си злоба срещу умните и красиви мъже - свършвали се бързо, но жените не били щастливи с тях, не се били влюбвали, кофти това, кофти онова..
Ако кряка като патка, аз му викам патка Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

45 Rowan | 29.02.201209:26

46 koya sam? | 28.02.201223:03,

Няма да се впрягаш, заяждам се просто. И да, права си за много неща. Фактически, повечето жени бъркат първия път. Щото сте генетично програмирани хем да търсите физическите данни за баща на потомството, хем да може да ви издържа вас и децата ви. Когато обаче сте в кандидат-репродуктивна възраст, на мъжете им личи първото, второто - не се знае. Умните и красиви мъже свършват бързо а и са отчайващо малко, но повярвай ми, тези дето са ги забърсали, не са щастливи. Първо щото мераклийки за мъжете им бол, второ мъжете с амбиция не се влюбват. Твърде много място в главите им заема мерака за кариера и развитие, а не остава такова за чувства. Жената до него е съпътстващо преживяване, фокуса му е другаде.

Оставащите са си мъка и прежалване. Ако е привлекателен, не се напъва да направи нещо от себе си, щото тъпи кифлета - бол. Яденето и секса като са му осигурени, що да се напъва. От тук започнах и първите си коментари под тази статия. Ако е смачкан пък амбициозен - не ви кефи за секс. Няма оправия.

ПП: А смачканите и тъпите, се правят на големи мъже из форумите и все жените са им меркантилни. muhihihihi Ами те трябва да са такива, оня ден излезе статия "Що жените не раждат". Е от кого да раждат да го еВа, като масата мъже не могат да изхранят себе си, камо ли жена и дете?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

44 koya sam? | 28.02.201223:03

Роуан, не се измъквам. Казвам това, което мисля.Представи си, правя един експеримент - да бъда себе си Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

43 lele male | 28.02.201216:09

уфффф... нещо тъпо тия дни...
Добре, че туриха тези "плюсчета" и "минусчета", че инак ще умра от скука...
Вече се моля и статия на г-ца Ховрин да пуснат... Тъжен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

42 Rowan | 28.02.201215:49

Тц, не съм Усмивка Дразня ви с фолън, ама ти елегантно се измъкна. Големия мъШ обаче яко набра muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

41 koya sam? | 28.02.201214:41

Леле, Роуан, много си зациклил! Не мисля, че всички мъже са простаци, които обикалят с цел ..... ама ти сам в предишните си коментари твърдеше, че това му трябвало на мъжа Смее се Човече, вземи се в ръце.
А с падналия едва ли сме били "от двете страни на барикадата", защото виждам и той си е патил. И въпреки всичко, все още имам вяра,че има и свестни мъже. Може и много от вас да са такива, ама лошия опит и разочарованията ви деформират психически. Опитайте се да отхвърлите тази утайка и бъдете каквито сте в действителност. Може и да ви харесаме тогава Намига И ние, жените не сме чак такива черни дяволи. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

40 Мина | 28.02.201213:14

35deowin | 28.02.201200:06

Rowan, наговорил си купчина диви обобщения.
Не е зле да се усещаш от време на време като почнеш да казваш на жените как били разсъждавали те самите.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

39 Rowan | 28.02.201207:11

Хах, падналия, нета е последното място, където ще си напиша точно моите възгледи. Едно такова спорче, като заформилото се тук обаче, е много показателно за това което става в момента. Искрено се забавлявам.

Само от последните ти няколко коментара, много ясно се вижда, че смяташ всички жени за курви, дето искат само секс и ти щото си голям мъж, им даваш само това. Отношение, уважение - това за теб са детински глупости. И тази ако не е, друга ще е. Много ми е интересно, как и по какви критерии, ще рашиш някой ден, че някоя е точно жената с която искаш да живееш и как ще й го докажеш. Или ще си вземеш, тази дето ти върти най хубавите свирки и освен това ще ти слугува и турпи безропотно простотиите, щото ти си единствения мъж на света и други няма.

Една съм, ти от своя страна, смяташ всички мъже за простаци, дето само те лъжат, за да се докопат до маждукрачието ти и после си правят каквото искат, без да се съобразяват с теб.

Ае вие двамата да не сте се срещали някъде в близкото минало? Нямам какво повече да кажа muhihihihi
   

оценка

+4 -2

Регистриран на: 26.02.2012, 13:02

38 imperiall | 28.02.201202:35

@Rowan, честно, какво им е по-жалкото на "40+ истерясали недое*ани самотни като кукувици скумрии" в сравнение с мъжка курва, която просто търси оправдание за поведението си Много щастлив
@fALLEN очевидно е, че възприемаш "мр. Свинчо" като конкуренция, но истината е, че с тази самонадъхвация разочарования си ти, и една връзка тип мъж-мъж би те зарадвала най-добре. Намига
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани