Как можем да спасим мъжете | webcafe.bg
Webcafe

Как можем да спасим мъжете

Lifecafe, по jezebel.com
09.08.2012, 22:28 (обновена 10.08.2012, 08:19)
OM

Като им дадем това, което могат да правят с ръцете си

Може ли обучението на мъже как да осигуряват на жените оргазми да предотврати толкова обсъждания "упадък на мъжете"? Колкото и преувеличено да звучи, една бързо разрастваща се организация твърди, че ако мъжете овладеят умението да карат жените да свършват, ще се реши кризата на мъжествеността.

"Овладейте оргазмичната медитация (ОМ) и всичко свързано с нея," призовава уеб сайтът на One Taste, организация от Сан Франциско, която обещава да помогне на жените да преминат отвъд търсенето на бързо облекчение и да навлязат във вселената на 15-минутните оргазми.

Общността, посветена на женското удоволствие, си намери нова мишена - силния пол

От скромното си начало като комуна в Сан Франциско, One Taste се е превърнало в популярно национално движение, провеждащо курсове по оргазмична медитация (ОМ) из цяла Америка, благодарение на основателката си Никол Дедоун и екипът й от инструктори.

Както обяснява Дедоун, липсата на реципрочност (мъжете галят, жените са галени) се корени в базовата разлика между мъжката и женската сексуалност. "Най-великото съвременно изобретение, което помага на жените да постигнат оргазъм, е вибраторът," заявява Дедоун в интервю. "Великото изобретение, което помага на мъжете, е порното."

Жените изживяват най-силно удоволствие от пряката стимулация, твърди тя, докато "мъжете се възбуждат най-много от гледането на чужди оргазми." ОМ обаче е по-балансирана практика, отколкото изглежда на пръв поглед, казва Дедоун. Според нея опитният стимулатор може да изпита всяка частица от екстаза от ОМ в същата степен, в която я усеща жената, която той стимулира.

Способността да масажирате ви прави не само жив вибратор, но и духовен такъв

Истинската полза от ОМ за мъжете обаче според One Taste отива отвъд удоволствието за мъжа да наблюдава жената да свършва от докосването на пръстите му. По думите на Дедоун, OM е възможност мъжете да разчупят познатия депресиращ цикъл между "перчене" и "безпомощност".

Според създателите му OM дава на мъжете усещане за майсторско владеене - не само на женското тяло, но и на самия себе си. Ако е вярно, че хетеросексуалните мъже най-много от всичко искат да знаят как да доставят удоволствие на жената, от това следва, че ако те разберат как да го правят добре и последователно, ще получат повишено самочувствие, което ще прелее и в другите аспекти на живота им.

Кен Блекман, 48-годишен бивш софтуерен инженер в Apple, понастоящем "старши стимулатор" в One Taste, заявява, че организацията е променила живота му. Макар че дошъл с идеята да научи как да стане секс бог (вместо "зубрача", както описва някогашното си "аз"), открил съвсем нов начин за възприемане на жените и самия себе си.

Според Блекман, майсторството в стимулацията няма много общо с техниката, а по-скоро с култивирането на "талант за игра." "Жените искат мъже, които имат силно изразена способност да възприемат истината," заявява той; "OM учи мъжете да не се боят от пълния интензитет на женската жажда за удоволствие."

Курсовете за свалячи често обещават на мъжете същото: поглед към това "какво всъщност искат жените", както и инжекция от полезна увереност. Блекман признава сходствата, но твърди, че One Taste предлага по-съвместна визия за хетеросексуалните отношения. "Свалячите превръщат жените във формула: 'Кажи това и това, и тя ще се окаже в твоето легло.' OM дава на мъжете компас как да взаимодействат с жените като равни."

Дамите от One Taste се извиняват, че са ви спестявали своята "мощ и ярост"


През януари, Дедоун зададе тона за новата ориентация на One Taste към мъжете с дълго 1800 думи "извинение до мъжете" на уеб сайта си. В същността му е идеята, че най-голямата вреда, която жените са причинили на мъжете, е свързана с представата, че мъжете не могат да приемат истината.

"Извинявам се... че ви смятах за твърде слаби и крехки, за да издържите на моята мощ и ярост. За ходенето на пръсти около вас, вниманието никога да не засегна вашето его, да не би да ме изоставите заради 'по-лесна жена'. Ще ви кажа, че в корена на тихото, мило отношение стои гняв срещу всичко, което вярвам, че не мога да ви кажа."

Дедоун настоява, че OM не само осигурява на жените дълготрайно удоволствие, но ги снабдява и с инструменти да постигат желаното във всяка област на живота. Жените, възпитани с убеждението, че мъжете ще избягат от женския гняв, откриват, че в OM мъжете развиват умения, устойчивост и зрялост, за да са налице и да се посвещават на партньорката.

"Това ме направи много по-привлекателен за жените," казва Блекман. И той говори не толкова за уменията, благодарение на които е станал "старши стимулатор", но визира и емоционалната компетентност, която смята, че е постигнал.

Медийният шум за "кризата на мъжествеността" като вид антифеминистка пропаганда


Статистически анализи констатират, че жените в наши дни надминават мъжете в тестовете за интелигентност. Учените предупреждават за "залеза на мъжете", чиито момчешки разум бива разбъркван от порното и видеоигрите. През септември дебютира и нова книга, озаглавена "Краят на мъжете... и възходът на жените."

Голям процент от "кризата на мъжествеността" обаче е подклаждано от медиите паникьорство с антифеминистки дух. Докато жените навлизат в традиционно мъжки области, гласи тази пропаганда, мъжете започват да се чувстват ненужни, излишни, безполезни. Вместо да се адаптират, много мъже бягат в онлайн света на порното и игрите, където поне за кратко могат отново да се почувстват силни и властни. Ако искаме мъжете "да се появят" отново, жените трябва да се върнат към симулиране на безпомощност - или поне така твърдят консервативните антифеминисти.

One Taste са си поставили за цел да отхвърлят идеята, че жените трябва (отново) да се свиват в клетките си, за да накарат мъжете да се чувстват велики. Мъжете могат да се научат да не се боят от женската сексуалност - не като я контролират, а като (както казва Блекман) се "научат да танцуват с нея."

Или, ако цитираме един от нашумелите поп хитове на 2012, решението на западащата мъжественост е в това да дадем на мъжете това, което наистина искат: "Нещо, което да правят с ръцете си." OM далеч не е единственото решение на тази криза - и за мнозина може да се окаже и едно от най-странните. Но предвид нарастващия брой негови поклонници, със сигурност е най-приятният вариант.

Oще: група  движение  жени  медитация  мъже  мъжественост  оргазми  удоволствие 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

53 koya sam? | 16.08.201214:49

Дано ти излезе късмета. Успех!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.10.2011, 18:45

52 Ben Dover | 16.08.201209:42

Да е по-добър човек от мен Намига
И да.Тук има доста интелигентни жени.Което може само да ме радва
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

51 koya sam? | 16.08.201200:29

А ти каква искаш да е жената за теб, Бен? Каква би ти харесала? Защото явно не е средностатистическата българка, както я описваш. То и ние тук в този форум май не сме средностатистически Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.10.2011, 18:45

50 Ben Dover | 16.08.201200:23

Аз на кви животни,пардон,жени съм попадал си е моя работа Палав
Важното е,че в момента генерализираме българската жена.Която чака да бъде свалена,прибрана,обгрижвана и смята,че като сготви и изпере си е свършила работата.Само дето после почва пък да цвили,че я превърнали в домакиня.Разбира се,всяко стадо си има черна овца.В случая бяла де.Но това са редки случаи.Пък ай да не ти става смешно,че ако ти разправя кви ги има ще ти стане тъжно Кул

п.с. не може да не си гледала Шрек.Всички са гледали Шрек!Това относно аватара
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

49 koya sam? | 15.08.201223:54

Аватара ти Бен ми харесва. Това животинче какво е: лисица или котка?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

48 koya sam? | 15.08.201223:50

Ще ти обясня: смешно ми стана как мислиш, че жените очаквали да ги носят на ръце. Не знам на какви си попадал. Просто ти описах колко е илюзорна тази картинка. Често самите мъже я използват за примамка на глупави млади жени. Може и да не съм се изразила достатъчно добре обаче. Вече съм уморена. Май ще е най-добре да ти пожелая "лека нощ". Във всеки случай, не вземай пуканките и бирата, че да си говорим за междуполовите проблеми. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.10.2011, 18:45

47 Ben Dover | 15.08.201223:33

Е сега вече ме хвърляш по върбите.Не знам с каква цел.Защото нямаш желание да ми отговориш или защото не ти влиза в спорове.Това последното беше абсолютно хаотично и несвързано кълна се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

46 koya sam? | 15.08.201223:08

Набиват се в главата идеи,че трябва да я носиш на ръце инак не става.Да ама не.Никой не иска да изнася една връзка на гърба си.От свалката та чак до края.Българката не може да се научи да проявява активност.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Отговорих ти на това. Е, и малко те провокирах Усмивка Защото ако следваме плътно законите на животинския свят, ще трябва да оправдаем много от общоприетите в обществата с по-ниска степен на развитие догми.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.10.2011, 18:45

45 Ben Dover | 15.08.201222:46

Чакай сега,почнахме от свалките пък до къде стигнахме.Ако ще бистрим отношенията между двата пола да си взема пуканките и бирата.Смятам,че една жена трябва да стои изправена до мъжа си и двамата рамо до рамо да вървят през живота.Ако някоя си госпожица "Х" се е доказала като домакиня вместо опора на мъжа си дали няма да бъде сметната за такава?Как смяташ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

44 koya sam? | 15.08.201221:52

Абе Бен, като гледам повечето българки все на ръце са ги понесли Смее се Правят им "евала" докато са млади и секси, а после...За тази разлика с други държави дали си се сетил? Ама и това си е от природата: жената е важна докато роди и отгледа децата. После, за какво ти е?! Освен за слугинаж, за нищо не става, нали така? Смее се
Види се, Бен, не си женен още. Е, дано си намериш подходяща половинка. Да се разбирате, а не да се консумирате Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани