Прекалено много се говори за секс... | webcafe.bg
Webcafe

Прекалено много се говори за секс...

Николета Бонева Ховрин
19.06.2011, 10:55 (обновена 20.06.2011, 13:21)
секс

Снимка: © pharmas.co.uk

Най-много говорят тези, които твърдят, че го правят най-много...

Прекалено много се говори за секс. И преди да се обидите на някого заради липсата му на ерекция, се замислете, че може би му е омръзнало не защото е по-малко мъж, а защото сексът е в повече. Афиширането му по-точно.

Според изследване, публикувано в Psychology Today, все повече хора са готови да признаят, че сексът не им е интересен и преди мисълта за него имат много други приоритети и удоволствия, които биха искали да изпитат. Асексуалност вече не е мръсна дума, тя е състояние на голяма част от гражданите на света. В България не е точно така. И тук хората не правят секс, но по различни причини.

По законите на психологията, хората говорят и демонстрират сигурност точно за онези аспекти от личността им, които будят съмнение в самите тях. Ако си асоциален например, твърдиш, че другите са безинтересни. Оправдания, превърнати в позиция и стена срещу нападки.

За какво се говори най-много в България? Секс, мутри, тв звезди. Да се спрем до първата категория. Най-много говорят тези, които твърдят, че го правят най-много. Така ли е? Не винаги. Те смятат, че е модерно да го правят.

Всъщност хората, които наистина правят секс, не говорят за него по една проста причина - правят го заради самия секс, зарди удоволствието - а не за да имат какво да разкажат на приятелите в петък вечер. Освен това за да правиш секс с различни и готини хора, има едно много важно условие - да си държиш устата затворена (не по време на  възвратно постъпателните движения, а след тях).

Когато сексът е просто удоволствие от самия него, може да се случи с хора, с които не би пил кафе, не би говорил за семейството си и определено не би споделил бизнес позициите си. Понякога може истински да те възбуди човек, който по всички останали характеристики те отвращава.

И бихме живели в един прекрасен свят, ако имаш свободен достъп до това удоволствие, запечатано с мълчание - сиреч, сексът между мен и теб е между мен и теб, точно както и оргазмите.

Да, ама не. В обществената говорилня за цици на закуска, мъжеството се доказва с приказки. Недай си, Боже, някоя девойка да се излъже да кривне от правия път и да послуша физиологията си вместо разума - ще бъде в устата на всяко клюкарстващо същество в панталони.

А най-лошото е, че понякога това същество всъщност няма за какво да се хвали, а просто трябва да използва по-дебел комплект чорапи, натъпкани в боксерките.

Не сме ли прецакани жените, а? Освен всичко останало, ако една жена демонстрира поведение като на средностатически необвързан мъж, се сдобива с широк набор от епитети, поставени предимно от жени. Двойно прецакани - или мъжете са „чукнали" още една бройка, или си курва.

Какво остава? Да говорим за секс, защото не го правим. Не че няма с кого, просто те говорят тооооооолкова много. А всяка себеуважаваща се жена знае, че личният живот, искаме или не, е една от картите на масата в бизнес развитието, в намирането на потенциален партньор и нормалното развитие на децата.

Какво правим? Ами за начало си затваряме устата - с не толкова тайната надежда мъжете, които искат да отбелязват бройки, да направят същото.

Oще: жени  мъже  николета бонева хорвин  секс  удоволствие 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2011, 21:10

27 Ex Fenerium | 21.06.201121:24

Поета го е казал.
"Твоят поглед е - олеле майко!
Секс, секс - алеле майко!
Чисто луда си - олеле майко!
Да се пробваме само за малко!" Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2010, 00:06

26 Мирослав Чернев | 20.06.201122:12

Най-старателно изчетох цялата статия, барабар всичките коментари и не мога да разбера : "Хора! вие на луната ли живеете?". Щото на моята планета, за секс и сексапил си говорят само колежките и съседките. От мъже съм чувал сексуални послания, само когато изразяват крайно негативното си отношение към някого. И тогава споменават и цялата му рода. Во главе с майката. Даже бабаитско подсмихване под мустак не можеш да им измъкнеш, независимо от провокациите. Вярно винаги съм бил много схванат в общуването си с нежния пол. Но никога, дори и в най-тежките си моменти не и негативно настроен. Това което мога да кажа за българката обаче е , че без изключение /поне аз не съм констатирал такова/ смята секса за разменна монета. Винаги стои въпроса :" А какво ще получа аз насреща?".
Обожавам секса. Сравнително свободомислещ съм. Но проблемите които дискутирате, не мога да си ги представя дори хипотетично. Извинете!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.06.2011, 12:48

25 Фанете ме за кура | 20.06.201116:56

Ъъъъ е бати глупостта, братле, честно!!!! Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.12.2010, 13:32

24 kibrito | 20.06.201113:30

Госпожица Хорвин пак са я ударили хормоните и както винаги не може да намери кой да и ги успокои, или за пореден път са я зарязали насред секс сесия, или дори не се е стигнало да секс, или ако случайно си е намерила партньор, той е с поне 20 години по-стар от нея и не може да вдигне "отвеса" или е гей под прикритие. Горката тя, все се отзовава от страната на прецаканите...
Народната мъдрост казва "Старата мома, във варено яйце - косъм търси, да не би да е попаднал"...
Я скъпа госпожице Хорвин, да се огледате и да видите, дали случайно "грешката" не е във "вашия телевизор", че вашите статии са все за незадоволителен секс, липса на мъжественост у мъжете и прецакани жени...Явно главното действащо лице сте вие, което ме кара само да ви съжалявам, защото на снимката изглеждате доста добре...поне от врата нагоре, ако и надолу сте толкова хубава, явно проблемът ви е в главата и по-точно във вътрешността на главата, което е наистина жалко...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.07.2010, 16:36

23 Профилът е закрит | 20.06.201111:04

С риск да си навлека бан, задето не пиша по темата (буахаха), ама сайта умре отвсекъде...

приятен ден Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.06.2011, 09:11

22 Petr0nas | 20.06.201101:34

Явно някой не е разбрал за какво е статията . Авторката иска да каже ,че многото говорене за секс обезценява самия секс или по друг начин казано правенето на секс го приемате като чаша вода ,а то не е така там има чувства,мечти,дори човешки съдби това е Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

21 Thea Atanasova | 20.06.201100:28

Аз от коментиращите не виждам никой да говори за секс, така че може да се каже, че авторката не е права. Явно не се говори прекалено много за секс. Даже като гледам в каква посока е тръгнал разговорът скоро ще минем на памперси и биберони... а, не не не!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.04.2011, 13:15

20 sake | 19.06.201121:28

Отговорът беше излишен,но изчерпателен. Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

19 Manuela Gerenova | 19.06.201120:53

Нямам деца. Други въпроси?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

18 Rowan | 19.06.201120:49

За статията - мрън мрън. Като се чукате с комлексари, разбира се, че ще ви разнасят славата навсякъде. Те с това могат само да се похвалят. Ако вземете да подбирате пред кого да си смъкнете бикините, може и да ви се вдигне реномето. Изобщо нямате право да се оплаквате, ключът за "палатката" си е у вас мили дами, никой не ви кара насила да си лягате с мухльовци. Хубава вечер желая Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани