Боклукът на моя живот | webcafe.bg
Webcafe

Боклукът на моя живот

ЕлиМели
09.10.2010, 14:04 (обновена 10.10.2010, 11:20)
ал бънди, женени с деца

Един "истински" мъж - Ал Бънди

Всяко момиче има такива периоди в живота си. Когато решава (за пореден път) да се откаже от мъжете. Защото „всички са еднакви", „неблагодарни боклуци" и „егоистични и егоцентрични комплексари".

За своите вече почти 15 години, през които съм на „пазара на срещите" съм виждала много такива. Мъже с всякакви дефекти.

Мъже с прекалено високо самочувствие, мъже с прекалено ниска самооценка. Мъже, които не могат да преживеят бившата си и сравняват всяка следваща с нея. Мъже, които минават по 2-3 жени за една нощ.

Мъже, които ревнуват дори от солницата на масата. Мъже, които градят въздушни кули, които първата пречка срива и мъже, които не са готови да обещават нищо. Мъже, които плачат и такива, които ги е страх да ти избършат сълзите. Мъже, които знаят цената на парите, но са слепи за това, че ти си безценна.

Мъже, които са загубили вярата си в любовта и такива, които никога не са я имали. Мъже, които никога не биха предали приятелите си, дори ако някой от тях те нарани. Мъже, които удрят шамари, но са слаби да понесат ударите на истината. Мъже, които са готови да поемат отговорност, но не и да изпитват емоции.

Мъже, които ти помагат без да го заслужаваш. Мъже, които те обичат истински и мъже, които те нараняват истински. Мъже, които ги е страх да са щастливи и такива, които се отказват от щастието, защото не смеят да рискуват. Мъже, които са рационални. Мъже, които са в емоционална кома.

Мъже без надежда. Мъже в розови облаци. Мъже, които не искат да са мъже...

Заради всички тях рано или късно ти се иска да останаш сама.

Уморяваш се да се бориш. За любов, за внимание, за разбиране, за близост, за надежда. Не се чувстваш победена, въпреки че си загубила.

Усещаш единствено, че в живота ти се е освободило много място. В живота и в съзнанието ти. Вече не прекарваш целия ден в мисли за него, не се питаш къде е сега, щастлив ли е, има ли проблеми, с нея ли е, мисли ли за теб, кога ще го видиш, наистина ли мисли, че си наивна, ще изпълни ли някога обещанията си, лъже ли те...

Затваряш очи и се виждаш на голям стадион. Празен. И започваш да тичаш. В началото бягаш бързо, имаш усещането, че някой те гони, че е на милиметри от теб и всеки момент ще те настигне и ще те събори на земята.

Постепенно започваш да се успокояваш. Все още тичаш, но вече имаш време да си поемеш въздух, стресът намалява. Започваш да усещаш вятъра в косите си. На лицетo ти се появява усмивка и вече не бягаш от нещо, а си се устремил към нещо ново. Към цел, за която досега не си имал очи...

Често се случва така - изпадаш в класическата главоблъсканица „Как да срещна мъжа на живота си и какво да правя след това с този боклук?" Жалко, че мъжете не могат да се рециклират.

И винаги, когато отчаянието ми от мъжете достига краен предел, се сещам за мъжа, който никога не ме е разочаровал - баща ми!

Най - невероятният мъж, който някога съм познавала.

Човекът, който винаги и поставял семейството си на първо място и се е грижел за нас. Мъжът, който обича съпругата си повече от 25 години вярно и предано, с нежност и внимание.

Човекът, който даде свобода на децата си да бъдат такива, каквито искат и винаги подкрепя. Мъжът, който умее да готви, да поправя разни неща, да се бори с живота. Човекът, който никога не се оплаква, но винаги слуша проблемите на другите.

Заради баща ми никога няма да се откажа да вярвам в любовта. И в мъжете. В по-добрата част от тях...

Oще: бащи  боклуци  елимели  мъже 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 16.12.2010, 18:18

28 Yoana Mileva | 16.12.201018:26

Истината е, че статията е наивна. И да се разочароваш от мъжете като цяло е глупаво. Първо, съвсем спокойно всяко едно "мъж" в текста може да се замени с "жена". Второ, колкото и прекрасен да е един човек, все някакви грехове е имал, има и най-вероятно ще продължава да има. В тоя ред на мисли, да вярваш понякога не е достатъчно. Трябва и да се научиш да приемаш фактите и да правиш компромиси (да не се бъркат с жертви). И веднъж завинаги да се проумее, че като не те искат, не те искат и това е. Дори и да се връщат при теб по сто пъти, фактът, че са си тръгнали веднъж говори достатъчно. Любовта не се случва насила. Когато един мъж се влюби, горните характеристики отпадат. Ако не отпаднат - или е болен, или не обича. Простичко е.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 20.10.2010, 21:53

27 lala | 24.10.201018:22

Хах Прилича на историята ми със статиите в тоя сайт. Мъча се, мъча се да намеря някоя така без никви кусури, ама нали съм си перфекционистка Усмивка Та ше взема да прочета някоя книжка. (А ти след заслужената ппочивка може да пробваш някоя по-дълга връзка и тОку виж нещо излязло.)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.09.2010, 13:32

26 Астролог | 14.10.201016:43

Според мен човек, ако иска да промени света, трябва да започне от себе си.
Революциите не са давали май много положителни резултати досега в това отношение :Р Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2010, 18:13

25 Ekaterina Kasabova | 13.10.201020:59

Важното е вярата и оптимизмът да останат! Независимо по какви причини, всеки си има негови Усмивка Мисля, че това е най-същественото от написаното! Другото е издребняване!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.08.2010, 22:41

24 лаик | 13.10.201014:42

Интересно ми е когато,парцали се опитвада да се правят на хавлиени кърпи с монограм,жалка картинка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 15:39

23 Прекрасница | 11.10.201015:48

Напоследък един въпрос ме мъчи.

Жените от поколението на моята баба масово обичаха мъжете си. И ги харесваха. Не ги смятаха за боклуци, приемаха ги, ползваха си ги и им се радваха.

Жените от моето поколение масово смятаме мъжете си за боклуци. Около мен няма нито една връзка, която бих нарекла хармонична. Т.е. носеща радост и удовлетворение и на двете страни. Половината ми приятелки са неомъжени и нямат и намерение, а престрашилите се да го направят са... да кажем недоволни, за да не им лепна етикета нещастни. Нормална женска реплика стана "мъжете са жалки изроди, дето за нищо не стават", а нормална насрещна "вие какво пък искате, комерсиални кифли, що не вземете да станете обратни, да си купите вибратор... или просто да свалите изискванията?!"

Въпросът ми е защо. Какво толкова се е променило. За какво тъгуват двата пола, кое им пречи да се харесват и може ли нещо да се направи по въпроса.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 15:17

22 Вилма Стоянова | 11.10.201015:30

Статията и коментарът на Rowan (чудесен) ме провокираха да се включа в темата. От собствен опит - опознаването на радителите като "не родители", а хора, които срещаме и с които общуваме, е едно от най-големите предизвикателства. В очите на детето родителят е бог, но е важно да може да прецениш същият този човек с негите достойнства и недостатъци, комплекси и кризи. Ако го направиш, значи вече си голям и зрял човек, без значение от възрастта. За себе си мога да кажа, че го направих едва, след като живях дълги години далеч от родителите си. Това ми даде възможността да ги "видя" вече с други очи и това, което "видях" нямаше голямо покритие с детските ми спомени. Жалко, но факт! Тежката задача на родителя е да не създава идеалисти, но това е много трудна задача.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.08.2010, 22:54

21 Nikola Aslanov | 11.10.201014:45

Интересно е ако авторката вземе и прочете всичките си изисквания към мъжете, ТЯ на колко от тях отговаря? Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 12:44

20 Лични финанси | 11.10.201011:22

Rowan заслужава коментарът му да е отделна статия.

Какво в живота, така и в любовта много хора мърморят, че не получават каквото искат. Проблемите и в двата случая са едни и същи:
1) хората НЕ ЗНАЯТ какво искат
2) като (ако) разберат какво искат, го искат НАГОТОВО

Ако животът ти не е цял, ако има някакъв генерален проблем в него, не може да искаш една връзка или един човек да го реши. Трябва първо сам да сложиш нещата в ред и тогава да се оглеждаш за подходящия човек. И като се оглеждаш, да не го правиш с нагласата "трябва ми някой да ми реши проблемите".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 17:54

19 Scooby Doo | 10.10.201022:57

Усмивка правилно... май накрая се оказва, че принцът на белия кон попръцква в леглото...
А дали и принцесата не попръцква? Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани