За мъжете и обувките | webcafe.bg
Webcafe

За мъжете и обувките

Роси Иванова
09.09.2011, 10:06 (обновена 09.09.2011, 13:37)
обувки, луботин

Изпробваме и си патим от много различни модели докато нацелим точния. Този който е създаден само и единствено за нас...

Ако не сме внимателни и се захласнем веднага по опаковката, рискуваме да допуснем фалшификат в живота си. За разлика от шопинга обаче, в живота няма гаранции и крайният срок можем да си позволим да го отлагаме много след като вече сме разбрали, че стоката не струва. Никой не ни дава сигурността, че изборът ни на партньор е правилен.

Единствено от нас зависи доколко реално сме преценили кой всъщност допускаме до себе си, какво бихме могли да очакваме и доколко сме способни да приемем предизвикателството. Предизвикателството да допуснем в ежедневието си съответния човек.

Да, привлича ни външният вид - магнетичен поглед и внушително излъчване. Докато се усетим, вече сме направили компромиси със себе си, които никога не сме допускали, че ще направим.

Но оценява ли някой всъщност готовността ни да сме напълно отдадени в отношенията си? Ето какво всяка една уважаваща себе си личност трябва да възприеме: Никога не се примирявай със ситуация, която не ти изнася, независимо колко трудно изглежда.

Отстоявайки себе си и позициите си или ще спечелиш доверието и възхищението на човека до теб, или ще се отървеш от слабохарактерен индивид, който няма място в живота ти.

Това е теория, която може би всички знаем, но колко от нас действително имаме смелостта да я приложим в отношенията си, абстрахирайки се от емоциите? До каква степен съумяваме да погледнем реално на ситуацията и се опитваме да я овладеем, осъзнавайки риска че можем да останем неразбрани и сами?

Защото е лесно безучастно да гледаш отстрани, да съдиш, да виждаш всичките недостатъци, лъжи, да съжаляваш онази със заблудения влюбен поглед, вярваща на всяка дума изречена от "любимия" и убедително си казваш: "Това никога няма начин да бъда аз". Но уви, преди да се усетя това вече съм аз. Кой ли не е минавал по този път?

Всеки в даден момент от живота си е вярвал в нещо, което не съществува. Може би наистина е вярно, че понякога се опитваме по всякакъв начин да задържим нещо, което всъщност не ни трябва.

Но докато го разберем, изпускаме някой, който не би изисквал никакви усилия, за да остане. Някой, който просто би го направил. Но всеки е длъжен поне веднъж да бъде с неподходящия, с необичащия, неразбиращия, с егоиста, за да оцени после качествата на стойностния и заслужаващия.

Принципът е същият, както при обувките - изпробваме и си патим от много различни модели докато нацелим точния. Този, който е създаден само и единствено за нас. Понякога един мъж е точно като онзи невероятен чифт обувки, на който не можеш да устоиш, но не ти пасва.

И като всяка упорита жена, въпреки всичко го пробваш, купуваш го и го носиш, докато краката ти не почнат да кървят от болка....

Тогава разбираш - той просто не е за теб, обаче раните са вече налице. Остават белези, които зарастват трудно, и заличаването им отнема повече, отколкото ни се иска.

Oще: любов  мъж  обувки  принц  рани 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.11.2011, 17:16

32 захаринчо | 13.11.201118:02

А вие госпожо навярно търсите винаги красиви,лъскави и скъпи обувки.В това ли се състои единствено женското щастие?Защо не дойдете в селската ни бакалия и да си изберете едни галоши или цървули.Хем са удобни и здрави,и ще ги носите години наред,без да имат нужда да ги напускате.
Извинете ме за сарказма,но и на нас ни е познато чуството за присъствие на камъче в обувката.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2011, 10:14

31 Adrian Nikolov | 08.10.201110:14

това е един договор една сделка колкото и цинично да звучи.слага се чертата и се записва положителни и отрицателни качества кое приемам и кое не приемам ,с кое може да се направи компромис и с кое не.естествено картите трябва да са свалени на масата и да обичаш човека до теб,но няма как наркоманка или алкохолична дама /мъж/независимо от любовта ....или да тичаш по човек който не те обича безкористно и безгранично.няма филм в който тичам по жена,а не получавам в замяна същото .:място за критика това което се отдава на всеки един субект и го прави с най-голяма радост и вдъхновение:-та......не разбирам или по точно разбирам,но се чудя защо безконечно мн."влюбени сърчица"безконечно повтарят една и съща грешка или само да бъдат удостоени с любовта на даден индивид са готови на всякакви компромиси.да....знаем крилатите фрази Любовта е над всичко,има ли истинска любов всичко останало се разрешава и тн. и тн.само че ....се пропуска най важния детайл че ние сме на тази земя да се учим докато сме живи и дори с перфектния партньор винаги ще има проблеми и изпитания от всякакво естество.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.01.2011, 11:04

30 Alice Smith | 01.10.201122:12

like-вам
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.09.2011, 13:16

29 Miro | 13.09.201116:40

хахххаха....това е моят личен опит с жените....опитвам се да им обясня,че мъжете не търсят само секс,просто повечето жени няма друго какво да предложатУсмивка)Да намериш нормална мацка....да не се държи като дете,да не прави номера,да не се преструва,да не иска да е патерица на някой мъж.....щото за тях сега върха е да са гледани,глезени,ебливи.....та това вече звучи като майтап...като анахронизъм....пазара така да се каже е залят с такива ментета жени,които използват модерни думички като стайлинг,тибетска гъба,хрупат марули и филета.....ние пичовете ги таковаме,онаковаме.......тия мацки.....и не се насищаме....щото все едно да си купиш хляб....а отвътре да е празен!!!!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.04.2010, 20:11

28 Данъкоплатец | 12.09.201114:13

25 Miro - разбиме бе пич ! Не знам дали си го копнал от някъде или е твое творение ,но има доста истина Смее се
За съжаление тук наистина взе да прилича на "опитно поле" както се изказаха доста от преждепишещите.Явно доста неудовлетворени хора от живота ( на по 18г. ) се събраха и взеха да се жалват.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

27 KingoftheROAD | 12.09.201109:17

Теа, дека си на пучивка бре душо? Да дода и язе с къмьона :-) Ку ньее тайнъ де ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

26 Thea Atanasova | 11.09.201119:15

Копа ДА!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.03.2011, 13:53

25 Ashkroft | 10.09.201119:25

Аз за това ходя бос. Инаф сед.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.09.2011, 13:16

24 Miro | 10.09.201113:39

Преситен съм от мацките. Вече съм бил с над 200. Не си правя точна статистика, но са горе-долу толкова. Бил съм с всякакви, абсолютно с всеки възможен женски типаж. То е като с екскурзиите. В началото всичко ти изглежда привлекателно, всяка дестинация е примамлива и обещава невероятни преживявания. Разглеждаш проспекти, картинки в нета, клипчета, и всичко е ОК. Почваш да си фантазираш, че вече си там някъде, в някое от тия прекрасни места.Забавляваш се на макс. Изживяваш се на макс. Животът е прекрасен и нищо друго няма значение.Въртене в кръг, в това се превръщат дестинациите. И вече си напълно преситен, преекспониран си някак вътре в тоя кръг. Като че трябва години да гледаш все една и съща реклама по тивито. Е, колкото и да е хубава, ще ти писне. Пък ако не е и чак толкова кой знае какво...

Нещо такова стана и с жените. След като бройката надхвърли към шейсет седемдесет, почнах да разбирам, че това, което ми предлагат, си има граници. Точно както от четири или пет звезди хотелчетата можеш да получиш определен списък с услуги и нищо повече. Не само си имат горна граница мацките, ами и толкова си приличат, че заприличват на четири-пет звездна конфекция. Дълго не го вярвах, но накрая трябваше да спра да се лъжа.
Мацките, говоря за всякакви мацки, не за определен тип, макар че са предимно бг мацките, предлагат секс и нищо повече. Ако има повече, то е някоя глупава женска претенция, и точно тя в един момент напълно те отказва от пътуването. Но, както се казва, надеждата умира последна. Защото преди това убива собственика си. Кой ли го беше казал? Трябва да пусна търсене... Та, всеки път се надявам новото момиче в живота ми, без значение на каква възраст е, да ми даде нещо повече от секс. Повече от хубавия секс, защото жените не са зле в секса, ако знаеш как да ги подхванеш, но просто ти дават само това.
Аз смятам, че съм различен от повечето мъже. Защото не търся само секс. Наистина! Ама жените няма какво друго да ми предложат. Тия, с които съм бил, де. За другите не знам. Сред тях се надявам да намеря изключението. Поне едно... В най-успешните ми връзки винаги имаше тръпка, страст, желание. Имаше я магията. Никога не съм подхождал предубедено. Аз харесвам жените и по принцип им вярвам. В главата ми има един положителен образ, нещо като идеал, като фантазирана картинка, и там, в главата ми, има една не че е идеална, ами просто нормална жена. Не правеща номера и т.н. Освен това аз не съм лицемерен или прикрит. Каквото чувствам, си го казвам директно в очите на тоя, който е отсреща. И винаги очаквам в отговор същото. Е да де, ама не! С мацките не се получава. Като че имат някакъв механизъм в главите им, който ги кара да се държат така. Дори точно моята директност сякаш отключва още повече желанието в тях да играят ролички, да се изживяват като други, да се надцакват една друга, да правят номерца и да съсипват всичко.
Това винаги се повтаря. Вече съм станал такъв експерт, че само като видя мацката, и знам какво й е в ума. Всяка си мисли, че точно с тия посредствени номерца ще ме впечатли, че ще хлътна повече, ще я гоня, ще й звъня, ще й пращам есемеси цялата нощ, ще лудна от любов. Жалка картинка! И това го правят и жени с добро образование, с хубави професии, изобщо, мацки със стил! И те обаче са същите. Понякога даже повече от откровено посредствените. Ето защо съм преситен. Женските номера ме направиха такъв. И направо ставам груб вече, като поредната манипулаторка ми се изправи на пътя. Не в смисъл, че ги бия или нещо такова. Досега не съм посягал на мацка. Не знам как трябва да ме изнерви някоя, че да стигна дотам. Но ставам груб по друг начин. Казвам й: Хей, бейби, искам да съм в теб! Друго не искам! Ти друго така и така не даваш! Предлагането ти е слабо. Тъй че, нека да го знаем предварително - спести си номерцата!
Като си само секс, бейби, бъди си само секс! Не ми се прави на интересна, защото ти просто не си интересна! Ама хич! Ти си като прана и прана, и прана риза, вече прокъсана, но ставаш още малко за носене! А после чао, бейби! Изтривам те от скайпа си. Там сте стотици ризи. Има и Армани, и Поло......Преситен съм от цялото това скапано шоу. От номерцата и игричките, от фалша, от липсата насреща на зряло същество, а не инфантилно момиченце с бръчки или без. Животът не е някаква механична бягаща пътека, нали? Може да няма кой знае какъв дълбок смисъл, но пък едва ли е и чак така глупав. Като неслучващ се. Като чужд.......


Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2010, 19:17

23 Аз008 | 10.09.201105:31

Деее.а тая крива нива!...
Не си начесахте, туй що си чешете ... Усмивка
Автор-ката, ... защо реши, че имаме нужда от още едно слабоумно бръщолевене по Темата?! Видяла жабата, че подковават коня ... и тя вдигнала крак. Уебкафе всъщност е УеБлато. Твърде много хора с твърде много свободно време. Е, това може да роди само Глупост.
Аман от сложни и неразбрани личности! Усмивка Колко здравословно е, че не ги познавам.
пп.: Дарлинг, нещастна си защото сама си избрала да е така. Оправяй се! Това е пожелание и към другите Писатели. АреЧНГ! ...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани