Ако никой обаче не си признае, че харесва/обича/иска да прави секс с другия, как е възможно въобще да се започне някаква форма на връзка между двама души | webcafe.bg
Webcafe

За мишките и котараците

Ний Статий
29.10.2010, 11:04 (обновена 31.10.2010, 17:02)
том и джери

Снимка: © Fanpop.com

Е, добре де, ако никой обаче не си признае, че харесва/обича/иска да прави секс с другия, как е възможно въобще да се започне някаква форма на връзка между двама души?

Имам чувството, че в днешно време всички взаимоотношения между хората, се градят на "играта". По-конкретно говоря за връзките между мъжете и жените (не че искам да дискриминирам хората, чиято сексуална ориентиция ги води към собствения им пол, но по тази тема нямам опит и не смея да изказвам мнение и нямам идея там какви са проблемите).

Някак си всичко опира до това "да си изиграеш картите правилно", за да си с желания обект.

Даже съм чувала за цяла книга с правила какво трябва и не трябва да правят жените - не трябва да говорят с Него повече от 4 минути, защото Той ще разбере, че Тя го харесва; ако Той предложи да излязат Тази вечер, Тя трябва тактично да отмени за следващ ден - не че същия има да прави нещо по-добро от това да кисне пред facebook и да следи дали той ще направи някакви промени по профила си - но такъв бил етикетът.

Тя трябвало да изглежда заета, недостъпна и въобще съвсем не като човек, който няма какво да прави точно тази вечер. Как е възможно Той да си позволи дори да я покани ей така от днес за ... днес?

Правилата за играта на котка и мишка обаче продължават - ако Той я търси в skype или каквато и да е форма на чат, Тя не бива да отговаря веднага, за да не изглежда все едно Тя седи прикрепена пред монитора и чака оранжевото прозорче с неговото име да светне. Нищо, че тя прави точно това... цял ден.

Задължително Тя трябва да спомене пред Него имена на няколко мъжки субекти и да наблегне деликатно, че работата между тях не е много чиста. Той горкият откъде да знае, че и двамата едва съществуват в Нейния живот. Нали трябва да бъде накаран да ревнува!

Всичко вървеше сравнително добре с тези правила и мъжете, дори и да знаеха за тях, някак си ги приемаха. В един момент обаче жените започнаха да прекаляват и да приемат ролята си на мишка, която е преследвана от голям пухкав котарак, твърде насериозно. И точно в този момент на мъжете им писна. И те започнаха също да играят „играта".

Ето как в един момент Тя започна да вижда как Той пише „ужасни" коментари под снимката на "някаква кифла" - докато му дебне профила във facebook, разбира се. В един момент той започна да е зает и днес, и утре и на Разпети петък. В един момент Той започна все да не може да говори "точно сега". В един момент тихичкият женски смях край Него започна да става твърде осезаем...

И Тя, разтревожена от това какво се случва и кога светът се промени толкова много, кога мъжете станаха такива "гадове", които не могат кротичко да харесват една жена и да я преследват, седна на масата и започна да мисли още по-зли планове за надмощие и контрол на отношенията с Него.

И ето как нещата вече станаха силно извратени. Вместо да виждам все повече щастливи двойки по улиците, виждам все повече мъже и жени, които очевидно биха искали да са двойка, но никой от тях не смее да го каже, защото другият ще разбере, че първият го харесва.

Е, добре де, ако никой обаче не си признае, че харесва/обича/иска да прави секс с другия, как е възможно въобще да се започне някаква форма на връзка между двама души?

„Играта", ако ще се играе, трябва да е с мярка - седмица да речем (абсолютно произволно го казвам, просто ми изглеждаше някак недовършено, ако не кажа срок). Но когато чувствата са очевидни, продължението на „играта" ще е това, което не само ще провали бъдещата връзка, ами и ще убие чувствата.

Защото хората си имат търпение и в един момент то изчезва и е заменено с раздразнение. В този случай никога няма да е напълно ясно кой точно е сгрешил, кой точно е прекалил. Грешката ще е и негова, и нейна - за това, че вместо да бъдат откровени един с друг и да създадат нещо красиво, са се оставили на глупави книги, тъпи статии в женски списания, сълзливи филми и съвети на „приятели" и така са провалили самите себе си и шансовете си за лично щастие.

За това, че вместо да излязат да хапнат, да гледат един филм и да се нацелуват хубаво в киното/пред киното/на улицата/в колата/пред входа, са предпочели да се правят на недостъпни. За това, че са загубили способността си да бъдат откровени с цел някакво налудничано запазване на собственото си същество и „ненакърняване" на собствената си гордост.

За това, ако искате да бъдете с човека, чието прозорче в Skype чакате да светне в оранжево и чийто профил във фейсбук refresh-нахте 10 пъти докато прочетете тази статия - просто му кажете и му покажете, че искате да сте с него.

Бъдете различни - не играйте игри... накрая ще си ги играете сами!

Oще: връзка  жени  любов  мъже  отношения 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.11.2010, 11:02

13 AndIv AndrIv | 23.11.201011:09

На мен пък ми омръзна,като излезем на първа среща и щом откажа интимности(още повече,че все пак за пръв път се виждаме)-да ме низвергват после!Ок-ако аз харесам този човек-сама ще му се метна на врата,но все пак няма да е от първият път по простата причина,че съм минала този етап (секс за една вечер) и тази настъпателност ме отегчава...Все пак обичам тръпката на очакването,на флирта,на изпепеляващите погледите и именно това ме настройва на палава вълна Намига Но се убеждавам от ден на ден,че днешните мъже нямат подход,самоконтрол и умение да свалят....поне това можеше бившият ми приятел!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 12:44

12 Лични финанси | 01.11.201011:37

@Rowan (11) - накрая май ще се окаже, че с теб говорим за едно и също нещо Усмивка

Идеални хора във всяко отношение няма - тук сме на едно мнение.

Буквално "Идеален за теб" също няма, понеже надали има човек, който да отговори на абсолютно всичките ти изисквания - от най-големите (съществените) до най-дребните. Моята идея е да махнеш с ръка и да задраскаш дребните си изисквания. И без друго е достатъчно трудно да намериш човек, който да отговаря на Големите изисквания - да споделя възгледите ти за живота, за възпитанието на децата, за ролята на всеки от вас във връзката. Намериш ли такъв човек си струва да задраскаш дребните изисквания (примерно да работи еди-какво си или да обича еди-какво си забавление).

Не е необходимо да възприемаш един човек като идеален или като идеален за теб, за да го обичаш. Всъщност много по-лесно би било да го обичаш, ако от самото начало не го слагаш на пиедестал и не го товариш с всичките си (под)съзнателни очаквания към него.

За прескачането към "по-идеалния" - не може само заради превес в едно качество (примерно по-атлетичен или по-красив) да обявиш Х за по-идеален от У. Необходимо е да ги "мериш" по съществените неща, а това отнема време и търпение, трябват също и подходящи обстоятелства. Затова, дори да не си с "Идеалния", може да си с някой "Много много подходящ" и да си съвсем щастлив с него, съответно да не изпитваш нужда от прескачане.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

11 Rowan | 01.11.201011:02

(10) Лични финанси | 01.11.2010 09:46

С това за "приемливо НЕидеалните" ме сети за времето преди да си деактивирам ФБ профила. По този въпрос си имам по-особено мнение. Имаше една група, нещо като: "Няма идеални, има подходящи". Кофти е да приемаш така нещата. Никой не е идеален в общия смисъл на понятието, но може да го приемеш като идеален за теб. Ако си с "просто подходящия", означава че продължаваш да търсиш. Винаги има някой по-красив, по-атлетичен, по-богат, и т.н., иначе казано - по-идеален. И ако такъв се появи, прескачаш на него. Ако приемеш човека до теб за "идеалния за теб", концентрираш вниманието си върху него, и започвате да работите като едно цяло. Тук е тънкия момент да намериш човека, който да възприема теб, както ти него.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 12:44

10 Лични финанси | 01.11.201009:46

@Rowan - "Жени които се съгласяват за втора среща без да са се поинтерисували на първата що за животно съм. И на тази първата среща не питат, за да не разваляли магията" - много точно си го казал, особено частта с НЕпитането, за да не се развали магията.

Естествено, това важи и за жени, и за мъже. Хората се страхуват да се опознаят, да не би да си открият някой недостатък, понеже се търси идеалното. Да, обаче идеални неща няма. Има "приемливо НЕидеални" и "неприемливо НЕидеални".

Освен това НЕпитането и прикриването на някои факти е до време. Ако не се спре, се оказва, че уж се познавате от 4месеца, а не знаете нищо от важните неща един за друг. Примерно за 4месеца сте научили кой как си пие кафето, каква музика слуша, какъв аромат гумички предпочита и какво обича да пие... обаче какво иска от живота, от партньора си, от себе си - не знаете.

А "игричките" помагат опознаването да е интересно и забавно и да не прилича на интервю или на разпит ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

9 Rowan | 01.11.201009:00

Играта е интересно нещо. Има си и своята логика, дава възможност да опознаеш животното отсреща, преди да скочиш в дълбокото.

Правилата на играта се промениха много за последните години. Преди мъжете гонехме жените, те се дърпаха известно време, после се оставяха да ги хванеш, ако им харесваш. И логиката в това, най-добре я описва Крис Рок в едно свое шоу: "Защо жените могат да отказват секс? Защото всяка на всяка жена над 13 години, поне по три пъти на ден и се предлага секс: -Може ли да ви помогна с чантата (а да искате малко секс)? -Може ли да ви отворя вратата (а да искате малко секс)?" и т.н. цитирам го по памет. Мъжете стреляхме по всичко което се движи, жените избираха дали да бъдат отстреляни и от кого. И връзките в резултат на този лов излизаха някак си по-смислени. Хората се напасваха по интереси, образование, цели, мироглед и т.н. В резултат, повечето ми познати на моите години са семейни с над 10 годишен брак и 1-2 деца.

Сега играта не е същата. Има нещо като размяна на ролите. Да не казвам, че жените са станали ловци, но много лесно се оставят да бъдат отстреляни и не подбират ловеца. Изумявам се като гледам млади и хубави момичета, да чакат "мъжкаря" по един час за среща, звънят по GSM-а, той не вдига, те си чакат... Учудвам се, като гледам красиви, обличащи се с вкус, успели в кариерата жени да ходят от години с мъже, за които шушляковия анцунг е върха на модата, и речниковия им запас е от 100-200 думи (не говоря за дебеловратите момчета с пари, а за шофьор в куриерска фирма- примера е реален). При това като казвам "ходят", говоря за връзки тип "гаджета" от 5 години и нагоре. Жени които с месеци следят профила във ФБ на мъжа, зарязал ги по груб, селски и недвусмислен начин, с надеждата, че ако не му се получат нещата с тая другата, той ще се върне при тях. Жени които се съгласяват за втора среща без да са се поинтерисували на първата що за животно съм. И на тази първата среща не питат, за да не разваляли магията- ае маце, ти сама си залагаш капана на хлътването, и после "Защо така стана?". Примери много, описах само реалните, които съм наблюдавал.

Любовта е хубаво нещо, но става още по-хубаво, ако човека в който се влюбваш, има повечко допирни точки с теб. И точно за откриване на тези точки, помага играта.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.10.2010, 23:22

8 Snejana Todorova | 29.10.201023:23

чудесна статия ...който играе много игрички оставя сам...а защо който не е такъв пак е сам..ей това не мога да разбера.. Тъжен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.10.2010, 23:44

7 Charles Grant | 29.10.201016:24

Ели,
Ето сама пишеш - живей на мига, отдай се на емоцията - правилно, там няма място за глупави игрички. Харесвате се и действате. Любовта е съвършенно чувство, там има нежност, страст и всеотдайност, всичко останало е пикап техники и а-ла-секс-енд-дъ-сити номера.

Не разбирам как изпбщо можеш да играеш някаква игра, когато си безумно влюбен?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 12:44

6 Лични финанси | 29.10.201016:13

Чарлз говори за свалки тип Пик-ап, където чувствата нямат нищо общо. Тези свалки са с друга цел Усмивка Той самият е написал, че "водещият" не бива да има чувства към "жертвата".

А иначе малко игра отвреме-навреме е полезна за адреналин, но не тип "няма да ти вдигна сега" или "няма да се видим днес" Усмивка Това не вдига адреналина, понеже е прекалено блудкаво. Полезна обаче след като има подсказан интерес и от двете страни де.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.10.2010, 15:52

5 Eli Sweet | 29.10.201016:00

Чарли, ти малко дървен философ си падаш, а? За каква "жертва" в отношенията пишеш, какви са тези правила на сваляча по време на свалката? Ти така ли си си живял живота, понеже разбрахме, че не си много млад?... Свалячите с железните правила или остават сами, или го избиват на педерастия един ден, защото в главиците им е такава каша, че се замислят за годината в която живеят когато Живота започне да ги мачка.

Авторът на статията е разгледала много добре началната фаза на свалката, това е периода на опознаване, когато и двамата се "надцакват". И това се прави не защото не изпитват истинска страст, а защото така се събира желание, копнеж и жажда да вкусиш другия, че в един момент чувствата изригват като вулкан. Този похват се използва от доврите любовници, които "задържат", мислейки за женската наслада.

Ако ти имаш някакви правила, ако смяташ че е грешка да се влюбиш, значи изобщо не си живял до момена, без значение от възрастта ти. Има достатъчно много възрастни жени и мъже, които правят глупости на стари години, точно осъзнавайки, че са пропуснали много заради своите стереотипи или правила.. Животът не е място за правила, живееш за мига, отдаваш се на мига и просто се оставяш Любовта да те грабне като морска вълнА-сламка и дори и да се разбиеш в скалите, ще знаеш, че си се намокрил. Защото са много тези, които остават "на сухо", в това число и свалячите с правилата, които чукайки цял живот, никога не са правили любов. А тя, любовта- тя е смисъла на всичко, на целият живот- в буквалния и преносния смисъл.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.09.2010, 22:56

4 Boryana Antimova | 29.10.201015:08

Все едно аз съм го писала... Браво! На хората ще им писне този онлайн живот и рано или късно ще им се прииска нещо офлайн - живо и истинско...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани