Не се връщайте към стари връзки | webcafe.bg
Webcafe

Не се връщайте към стари връзки

Lifecafe, по Еlite Daily
05.12.2014, 20:10 (обновена 02.01.2015, 15:34)
В леглото

Снимка: © deviantart.com

Не повтаряте същите грешки

Връщането към отминали връзки е една от най-интересните теми, поне що се отнася до сексуалните отношения. Изследване, проведено от учени от университета в Мисури и публикувано в Live Science, доказва това, което отдавна знаем така или иначе: хората обичат да правят секс с своите бивши партньори.

Независимо дали е чисто физическо изживяване, или са намесени и емоции, това е както много желана, така и мразена от мнозина практика. Хората обаче рядко желаят да поддържат подобни отношения, тъй като от тях обикновено се очаква да преодоляват случилото се като скачат в обятията на нови хора, а не като се връщат към бившите си.

И, естествено, никой не желае да се налага да поддържа трайна връзка на подобна основа. Дори тези, които се опитват да изградят връзка след скъсване, обикновено откриват, че отношенията им са обречени.

„Забивките за съвземане", както някои наричат връщането към бившите, изглеждат като приятно прекарване на време, но всъщност обикновено не са. И според учените дори тези, които носят със себе си по-скоро приятни изживявания, все пак е по-добре да бъдат избягвани.

Въпреки че за момента може да ви изглежда като добра идея, сексът може да е последното, от което имате нужда

Всъщност, ако се замислите, сексът с бивши приятели е губеща ситуация от всяка гледна точка. Или изобщо няма да изпитате удоволствие, или ще му се насладите, но после ще се почувствате още по-кофти, че ви е било приятно да го направите. Има толкова много намесени психологически фактори, че добавянето на секса с непознат почти гарантирано ще усложни нещата.

Това важи и за мъжете - защото много мъже, които четат тези редове, със сигурност си мислят: "О, я стига. Бих преспал без колебание със следващата жена, която ми попадне пред очите." Повечето мъже биха го сторили, както и предостатъчно жени. Проблемът е, че забивките за съвземане не произлизат от нещо изначално позитивно.

Просто си търсите нещо, с което да се разсеете - и в зависимост от това как са приключили отношенията ви, може би и малко отмъщение.

Трябва ви време да си поемете дъх и да влезете обратно в кожата си

Току-що сте взели голямо житейско решение, така че не е ли естествено да оставите първо да се слегнат нещата, преди да тръгвате отново на лов за друг партньор? Ако наистина сте обичали, дори само някога, човека, с когото току-що сте се разделили, посоката на живота ви току-що драстично се е променила.

Последното, което ви е нужно, е да поемате набързо в неясна посока, докато още сте замаяни от мъглата на емоциите. Оставете си малко време да забавите темпото и се огледайте добре. Почувствайте земята под краката си и си дайте шанс да осмислите защо изобщо нещата с досегашния ви партньор са приключили.

Повечето хора имат кофти навика да не желаят да остават сами. Надали има дори и един човек в света, който да иска да бъде абсолютно сам през цялото време. А ако има такъв, вероятно бихме могли да си кажем, че наличието на няколко гласа в главата не означава точно да бъдеш напълно сам.

Не желаем да бъдем сами, и нещо повече, боим се, че ще останем сами. Малко неща в живота са по-плашещи от мисълта, че никога повече няма да бъдем обичани от друг човек по начина, по който ни се иска да бъдем обичани.

Хората, които са изпитали любовта поне веднъж в живота си, ще жадуват за още една доза чак до смъртта Да, връзките не винаги се получават, но ако не се получават, това се случва поради сериозни причини. Направете дисекция на връзката си и се уверете, че не повтаряте същите грешки.

Дори не сте си събрали багажа - още се опитвате да поберете всичко вътре

Не е тайна, че пренасяме емоционален багаж от една връзка към следващата. Багажът обаче е налице само ако вече е приготвен, куфарът е затворен и се влачи подир нас.

Причината, поради която емоционалният багаж не убива връзките от самото начало е, че ние не изливаме всички гадости, които сме натрупали вътре, върху партньора още в първия миг. Позволяваме му първо постепенно да открие съдържанието му, и го правим на малки порции, така че да не го уплашим.

Ако не отделите достатъчно време, за да се справите с проблемите си, мръсното бельо ще прелива като вода от скъсана язовирна стена. Партньорът ви ще се удави в него и ще успеете да приключите още една връзка, преди още да сте се усетили, че се е случило.

Така че първо се справете с гадостите. После - едва след като го сторите - е разумно да допуснете друг потенциален партньор в живота си.

Вие сте нещо повече от връзката си

Защо не отделите известно време и не се фокусирате върху други ваши аспекти? Колкото по-дълго сте във връзка и колкото повече обичате човека, с който сте, толкова повече тази връзка ви променя.

С течение на времето, част от човека, който обичате, става част от вас самите. Сега, когато сте се разделили, трябва да се отървете от по-голямата част от това - ако не и от всичко.

Ще се наложи да се адаптирате към съвсем нова реалност - реалност, където вече няма да мислите за двама, да планирате за двама, да живеете за двама. Ще се наложи отново да се запознаете с тази ваша страна, която не е била част от цялостното "ние", с което сте свикнали - и да градите отново върху нея новото си начало.

Трябва да започнете ако не нов живот, то поне със сигурност различен такъв. И това не означава непременно да скачате веднага в друга връзка. Може да желаете да направите точно това, но не от това имате реална нужда.

Това, което ви е необходимо, е известно време, в което да посветите енергията на себе си и на другите скъпи ви хора. Работете по заздравяването на тези връзки, преди да създавате нови.

Не ви е нужен пореден нов партньор или забивка; концентрирайте се първо върху всичко добро, което вече съществува в живота ви.

Oще: връзки  жени  интимност  мъже  отношения  секс 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани