Добре, че е дядо Коледа | webcafe.bg
Webcafe

Добре, че е дядо Коледа

Николета Бонева Ховрин
23.12.2011, 11:26 (обновена 27.12.2011, 15:21)
дядо коледа, цайси

Снимка: © Getty Images

„Ех, мамо, тя тая кола голям боклук излезе, ама добре, че нея дядо Коледа я донесе, че не се охарчихме много"

- И искаше сина ми количка. Ама специална. "Гоуама", както казва той. С реални неща работим, впечатляващи. Тя, освен "гоуама", е и на Маккуин, тези от филмчето. И не просто количка, ами нещо като камион, от което излиза количка, която пък от своя страна има резервоар и може да се зарежда с бензин.

- Е, аз такава не съм виждала.

- И аз не бях виждала, докато не я видяхме заедно с охраната на един магазин.

- Какво?

- Купувах подарък за племенника ми и моя взел, че видял колата, прибрал си я и тръгнал да си ходи с нея. По едно време се включва алармата. Втурва се полицая към входа, аз се обръщам и виждам Митко, който бяга пред него. Тръгвам и аз да ги гоня и така по половината етаж на мола.

Хванахме го, върнахме колата накрая. И оттогава - "искам, та искам". Реве това дете и не спира. И аз му казвам "Ей сега ще напишем писмо на дядо Коледа и той ще ти я донесе". Успокои се детето. Ама на дядо Коледа лесно ли му е?!

- Е не се ли върна да му я купиш?

- Върнах се, но тя свършила. Те били някакви нови, специални и съответно много скъпи.

- Колко?

- Цената варираше между 89 до 140 лева - в зависимост колко близо е Коледа. Изкупени отвсякъде, никъде няма. Колко магазина обиколих, докато накрая с вносителите се свързах.

- И какво?

- Имало един камион, дето се чака да дойде преди празниците. Чакахме го бая народ, имаше си списък, записвахме се и под брой водеха хората каква играчка чакат. Списъкът не беше просто за камиона, а за всяка отделна играчка в него.

- Е, добре, тази кола не може ли по интернет да се поръча?

- И до там ще стигна. Звънят ми от вносителите един ден и ме питат дали още я искам колата. "Искам я, разбира се!", ревнах аз и те казаха, че до десетина минутки ще звъннат да ми кажат кога и откъде да я взема. Отдъхнах си и се хванах на работа. Сепнах се след около 2 часа с онова усещане, че забравяш нещо. ТЕ забравяха всъщност, забравяха да ми се обадят втори път.

Звъня им аз и питам какво става а те ми отговарят: "Нали ви казахме преди малко откъде да я вземете утре?!" Млъкнах аз и не смея веднага да им опонирам. Замислих се - те звъннаха ли ми наистина, защото аз не съм много наред. Ама не, май не ми бяха звънели. Какво се оказва - те били звъннали на следващата в списъка!

- Ужас!

- Говори ми ти за ужас. И сега викам - няма как, седнах да я търся в интернет - 35 паунда в Англия.

- Поръча ли я?

- Поръчах я, те казаха, че след Коледа щяла да дойде обаче.

- Е, какво толкова сега, щом я иска - ще почака.

- И аз така си казах първо, ама Митко всеки ден се тръшка за тая кола. Не мога, мъка ми е да го гледам така. А едни приятели, дето я търсят същата, викат, че я открили в Гърция, ама не можело да се поръчва, само на място да се купи може и ще пътуват. Тъкмо ако е свършила някъде, ще отидем в друг мол.

- Ти сега две коли ли му подари?

- Не две, аз реших, нали си има той един приятел там, съседче, той също се радва на колички, ама те техните няма да дадат толкова пари и тази от Англия ще му я подарим на него. Павел се казва, ще се зарадва много.

- Много пари си строшила...

- Не толкова. Защото ние в Гърция я намерихме, то поне забавно беше - Жоро кара, ние с Гергана пием вътре, не го усетихме много пътя.

- А мъжът ти?

- Оставих го вкъщи да гледа малкия. Техния го бяха пласирали на едната баба.

- И какво сега, двете хлапета откъде пълнят бензин в тия скъпи коли?

- Отникъде. Първо Павел въобще не получи кола, защото тия от Англия ме излъгаха, и добре, че така стана, иначе вярно много скъпа щеше да ми излезе тази Коледа.

- А Митко?

- Митко счупи колата на втория ден!

- Е как така!

- Ами на, така, счупи я. И знаеш ли какво ми вика?

- Какво?

- "Ех, мамо, тая кола голям боклук излезе, ама добре, че нея дядо Коледа я донесе, че не се охарчихме много!"

Oще: дете  дядо коледа  играчка  кола  количка  магазин 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.04.2011, 17:29

3 Мавъра | 29.12.201116:43

Много готино!!! Поздравления за сладурския текст! Имам имам чувството, че си ми го разказала на следобедно кафе с кекс . Това е по действителен случай нали? Много щастлив Много щастлив Много щастлив Не искам да коментирам глупавите коментари над или под моя.Големи пък педагози сте всички... Дръвени философи, плямпала и безумници има ги доста в мрежата. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.03.2011, 22:39

2 Blumkvist | 27.12.201123:20

Много щастлив Добре, че има такива лигави майки, та да има какво да трошат децата Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2011, 20:22

1 Liliana Murtazova | 27.12.201117:28

Дано да не е истина, щото много бой ще трябва да изяде малкото диване, докато стане човек от него!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани