Кокошките и любовта | webcafe.bg
Webcafe

Кокошките и любовта

Ивелин Пешев
22.10.2010, 11:49 (обновена 24.10.2010, 18:54)
любов

Давате ли сметка колко е трудно в днешно време да спрегнем архаичния глагол "влюбвам се"

Вчера в 15.45 часа тази статия трябваше да се казва: "За какво не си мислят жените". После нещата бързо се обърнаха.

На булеварда спира черен, расов, лъскав джип - от онези с много широките гуми, заради които валяците в пътното спокойно могат да излязат в отпуск. Вратата се отваря и кой мислите слиза - мутра, бизнесмен, адвокат?

Не. От аулата на возилото се появява жена с негостоприемни нотки в погледа и модернизирана походка от феминизиран сериал. Имаше си всички екстри (жената), но не знам защо се почувствах така, сякаш съм попаднал в залата за тренировки на китайския женски национален отбор по вдигане на тежести.

На последно място си мисля за любовта. На първо - за чалгата. Защото това е единственият начин да изразиш някакво отношение към масовите безредици в духовния свят на подобен тип жени. За да стигнат до подобна показност, присъща за агресивността на мъжете, обезателно ще да са преминали през едни от най-трудните нива на еволюцията. За съжаление този оглозган от съдържание жанр не попада в менюто ми и ще се наложи да търся друг метод за изразяване.

Последният носител на Нобелова награда за литература пише в една от книгите си ("Леля Хулия и писачът") за една жена, с гъст мъх по горната устна, който тя имала навика да поглажда, докато говори. Освен това се обувала с ластични чорапи като футболист, защото страдала от разширени вени.

Удивително! Ето такава жена много рядко ще видите да управлява скъпи, мощни коли, да живее зад масивна ограда от ковано желязо и да носи огромни тъмни очила. Защото недотам лицеприятната й външност няма от какво да се защитава и пази. Грозотата принадлежи на всички и в нея няма карати стойност.

Не по такъв начин стоят нещата с нашето градско маце, чиито екстри в крайна сметка се оказват полуфабрикати и могат да бъдат сервирани в коя да е клиника за пластична хирургия. Но хората въздишат и са респектирани. Макар в крайна сметка потенциометърът им да показва едни и същи стойности при гледането на реклама за замразени пилешки хапки и знойна мадама, полуоблечена в бански, хвалеща екстрите на средиземноморски курорт.

Давате ли сметка колко е трудно в днешно време да спрегнем архаичния глагол "влюбвам се". На мода е вече друг - притежавам. А който притежава той и управлява. Защото всички към това се стремят - да имат. Имането наистина успя да преобърне представата за любовта. И ние го твърдим: Правим любов означава секс, а не пиша стихове по стените на входа, в който живее моята любима.

Романтици бяха победени от хормоните в текстовете на Пинк, както и от безлично извоюваната освободеност на нагона. Хапчетата за химична потентност изядоха хляба на поетите, които столетия наред бяха воювали за това любовта да е символ на идеализма. Финалът: мацката се качва на мощната джипка, а зад нея дузина мъже дишат пушека от двата ауспуха и се надъхват с мечти.

Но оптимизмът си остава онова състояние на духа, което ни кара да пием кафето си със захар. Ето защо си мисля, че тази кокоша слепота скоро ще бъде излекувана. И един ден трътката, изпод която си мислим, че излизат златните яйца на удоволствието, ще се окаже най-обикновен бройлер.

Защото на никой няма да му пука в какъв курник живее и какъв тип петли се ежат край нея. В крайна сметка край всяка жена, дори и мустаката, се навърта по една неизживяна любов. И ако ние не сме в състояние да я видим, то сътворението трябва да мисли за нова версия човеци, които да живеят без любов и идеали.

Промених заглавието на статията в късния следобед, докато гледах как една добре напарфюмирана кокошчица слизаше от джипа. И се сетих за "Господин за един ден", когато в кръчмата попитаха Пурко: Кое е първо: яйцето или кокошката?" Отговорът му: Кокошката... Защото една кокошка отвсякъде може да долети, но яйцето - не.

Oще: джип  жени  кокошка  любов  мъже  трътка  чалга 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.10.2010, 18:52

10 Siyanieto | 01.11.201019:55

Малка забележка или по-скоро въпрос... "аулата на возилото" - имаш предвид "университета на живота" ли? Защото возилото няма аула, по простата причина, че е средство за придвижване. Но, в оня смисъл... би могло и да е аула.;)Усмивка
Много "отличнички" се навъдиха в този живот!Усмивка Всяка иска добре да се продаде... и много, много не подбира "университета".
Кофтито е за нея, когато чичката, който и е купил возилото си го вземе обратно, заедно с другите скъпи вещи... Казват, болезнено било!;)Усмивка
За съжаление това са "екстрите" на демокрацията, без които не може.
Жените, които сами се издържат, които сами си гледат децата - не карат лъскави колици, нито ще ги срещнеш в някой бар полу- пияни или с търсещ поглед новият си "спонсор".Усмивка Те просто са отдадени на това, което вършат и най-много някоя отрепка с малко кинти, която не може да ги притежава, да ги нарече "самотници нещастни"!
Въпрос на гледна точкаУсмивка
Свободата има най-високата цена! Достойнството също!Усмивка
Така че, не шашкай... живота е ин/ян.Усмивка Накрая всеки плаща!УсмивкаУсмивкаУсмивка Няма безплатен обяд!Усмивка
Сигурно си млад мъж и тепърва ще има да ги виждаш тия... така ще се научиш да отсяваш зърното от плявата!Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.10.2010, 21:53

9 lala | 23.10.201014:43

Като кои текстове на Пинк? Stupid girls например? Тази: http://www.youtube.com/watch?v=BR4yQFZK9YM
Иначе и мен ме вълнува темата, не ми допада, че на запад си това, което имаш, пък духовния живот малко сме го отложили, сигурно за след смъртта Усмивка Ама гледам да работя предимно над себе си, не да съдя другите Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 20:18

8 Паладин | 23.10.201007:46

Алис , мисля , че "девойката" вече е влюбена - в портфейла на някого . Ти казваш , че това е неин избор . Да, така е , но би трябвало да си наясно , че човек , който е избрал да се влюби в имущество , не може да обича истински никого . Една любов не се крепи на материалния интерес. Ще го отречеш ли ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2010, 18:13

7 Ekaterina Kasabova | 22.10.201020:29

" А не си ли помисли, драги ми авторе, че мацката може да е била грозновато, но достатъчно умно момиче, за да има работа, високо високо платена и да си позволи сама да се превърне в голяма бяла птица (лебед), да си купи сама огромния джип, който толкова те е впечатлил и сама да си напълни пазвата с импланти за да се пребори с ниското самочувстиве, което такива като теб в ранна детка възраст са й създали?" Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се
Е просто нямам думи! Може тази девойка, толкова високо платена (в БГ) Усмивка да си купи и джип накъде към 50! Усмивка при непрекъснат трудов стаж! Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2010, 19:21

6 Alice | 22.10.201016:49

Много щастлив Много щастлив Страхотно обичам по подобен снобарски начин, който прикрива факта, че гроздето е кисело, да се казва колко не знам си какви били жените... Без значение как въпросната девойка се е сдобила с джипа - това е неин избор, тя е пълнолетна, всеки урежда живота си така както намери за добре. Не виждам как това би й попречило да се влюби, така както и на друга подобна девойка, дето си пътува в градския транспорт и си обсъждат разни прочетени книжки Много щастлив Много щастлив с гаджето вечерта...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.09.2010, 11:35

5 Elisteli | 22.10.201015:47

Да се смееш ли, да плачеш ли ...?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2010, 13:50

4 Leda Avramova | 22.10.201014:50

Ами браво. Фактите са такива, каквито са описани - и това е очевидно и очевидно отдавна. За съжаление статията на предлага изход от кризата. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 20:18

3 Паладин | 22.10.201014:22

Мдаа , мечтата на много от нашите мили български момичета - златотърсачки . Повръща ми се от тях .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.06.2010, 13:16

2 bubulina | 22.10.201014:22

Защото, мила ми Бианка, в България (за останалата част от света наблюдения нямам) тези неща стават по описания от автора, а не от теб начин. И ако има изключения, то те са по-скоро, за да потвърдят общото правило.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.09.2010, 15:51

1 bianca | 22.10.201013:30

На мен вече ми дотегна от еднотипни статии обясняващи как кокошките използвали екстрите на живота, благодарение на красотата си. А не си ли помисли, драги ми авторе, че мацката може да е била грозновато, но достатъчно умно момиче, за да има работа, високо високо платена и да си позволи сама да се превърне в голяма бяла птица (лебед), да си купи сама огромния джип, който толкова те е впечатлил и сама да си напълни пазвата с импланти за да се пребори с ниското самочувстиве, което такива като теб в ранна детка възраст са й създали?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани