Женското начало | webcafe.bg
Webcafe

Женско начало ли?

Лили Белята
13.06.2011, 11:42 (обновена 15.06.2011, 11:18)
Жена

Не искам да ме заплождат, пия бира от бутилката

"Мъжкият модел на поведение предполага агресивност, финансова и емоционална независимост и промискуитет, примесен с много алкохол и други подобни. Това има своята биологична мотивация - хормоните в мъжа го тласкат към агресия и независимост. Казано иначе - идеалния вариант е секс от първа и последна среща.

При жените биологичната мотивация е съвсем различна. Основната й задача е да намери подходящ баща на децата си, а след това да го задържи максимално дълго (или поне да го обвърже финансово).

Така жената постига 2 жизнено важни цели, преплетени взаимно - да подсигури себе си и потомството си. И тук хормоните имат решителната дума, главно окситоцинът, който между другото е виновен и за това, че жените обичат да се гушкат след секс."

Пълни глупости и остарели схващания

Женско начало; женска природа, която е нежна, чувствителна, майчинска... Ама, моля ви се.

Как ви ги раждат главиците подобни глупости?

Не всички жени обичат да се гушкат след секс.

Не всички жени са тиктакащи биологични часовници и пулсиращи яйчници.

Не всички имат майчински инстинкт.

И не за всички жени основна задача и жизнено важна цел е разплождането.

Не съм луда по гушкането, не плача на глупави сълзливи филми. Единственото нещо, което мога да направя в кухнята - освен пожар или наводнение - е кафе, (нес, разбира се).

Не се лигавя пред бебета и не виждам нищо сладко в тях. Изглеждат ми противни с пухкавите си ръчички и течащи лиги. Не понасям и деца - шумни и досадни са и може да ме изцапат.

Изпадам в умиление при вида на новородени животинки, дори още да нямат козинка и се радвам на всякакви животни - независимо че може да ми изцапат или скъсат дрехите, докато си играят с мен.

Не се сещам, че имам детеродни органи и размножителни функции, дори и при ежемесечното напомняне.

Дразня се, ако ме нарекат "госпожо." Ама аз нося кецове с шарени връзки и пола за 12-годишно момиченце. Освен това продавам карти. Приличам ли на някой, който ще се задоми? Are you for real? Тази работа явно не е достатъчно несериозна. Освен това сутрин се говори за памперси и пелени. Напуснах я.

Не вярвам и в женското приятелство. Не вярвам в женската солидарност. Не обичам да вися в козметични салони и някой да ми рови косата или ноктите докато слушам глупави клюки.

Когато имам проблем, търся конкретно решение, а не някой, на когото да се оплача.

В мен няма никакво женско начало, няма и нищо нежно, чувствително и майчинско.
"В стремежа си да избегнат финансовата зависимост, много жени приемат мъжкия модел на поведение. Това неминуемо променя изкуствено и поведението на жената. Така започва и основния проблем - конфликта между женската природа (и хормони) и мъжкото поведение."

Не съм приела мъжко поведение в стремеж да избегна финансова зависимост. Първо - вродено ми е, второ - не съм финансово независима. Нищо не е променило изкуствено поведението ми, защото то е било такова to begin with. И проблем нямам, нито конфликт, защото нямам женска природа.

"Съвременната жена изкарва пари, напива се с приятелки, прави безразборен секс в пияно състояние и после твърди, че съжалява. Само че тя наистина съжалява! Защото прекрасно разбира, че това не е тя - няма любов, няма сигурност, няма деца, пак си остава сама и с опустошена душа на сутринта."

Консервативни глупости на морални консерви

Аз нито твърдя, че съжалявам, нито съжалявам. И това съм аз - без любов, без сигурност, без деца и без нужда от тези глупости.

"Конфликтът между природните дадености и социално наложените модели на поведение кулминира в депресия, склонност към суицид или в най-добрия случай жената посреща климакса сама. Струва ми се, че последният вариант е най-голямото наказание за противоестествените изяви на младата жена."

И още глупости.

Депресия не познавам, да посрещна климакса сама е толкова естествено за мен, колкото е и настъпването му. И тези прояви са абсолютно естествени за мен.

И в заключение - жените са тъпи патки, с промити мозъци.

Един път промити от соцбита и патриархалните глупости.

И втори път от гореспоменатите Космо-послания.

Слугините си мислят, че трябва да са перфектни домакини, най-добрите майки на света, с блестяща кариера и всичко това преди да навършат 25. Ако не - край, остават завинаги, о ужас! - стари моми.

Така се нагърбват не само с идиотщтините от патриархата, а и работят наравно с мъжете и се занимават с битовизми.

А мъжете на 30 живеят от заплата до заплата, при родителите си, обикалят кръчмите и баровете и "цъкат" компютърни игри.

Еманципацията е нещо страхотно, стига да не си слугиня. Защо на 23 от мен се очаква да имам сериозна връзка с цел брак или вече да живея с приятеля си и да съм бременна, да имам планове за кариера и да съм започнала магистратурата си.

А ако бях момче, никому няма да прави впечатление несериозното ми поведение.

И в крайна сметка.

Дали ми пука? Не.

Дали това, че имам яйчници и цици ми пречи да правя бройки, да пия бира от бутилката, да играя карти и плановете ми за бъдещето да са в кой бар да отида, а не как да накарам някой да ме заплоди? Не.

Oще: деца  жени  кариера  модел  мъже  поведение 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.08.2015, 16:19

481 Fifi | 11.11.201517:26

По-добре не се възпроизвеждай наистина, ще направиш добро за човечеството!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 12:54

480 красимир борисов кръстев | 11.11.201514:54

Да събираме пари да и купим пишок?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.11.2013, 16:34

479 Mariana Petrova | 14.08.201517:20

През цялото време ми звучеше бунтарски тийн език, стил на изказване "by the way"...но като видях 23-те години, го приемам за нормалноУсмивка) Продължителен пубертет се нарича това. Първопричините са разбира се в детството, страхове и тн. Резултатът на статията е четяемост и коментари-е всичко е 6! Мисията е успешна. Но на мен лично не ми допада. Несериозно е. Все пак-всеки с вкуса си.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

478 Mako | 14.08.201511:22

Дали ми пука? Не.
*********************

Лелеееее, ако й пукаше, какъв трактат щеше да ни отпери...А така - лаконична. Направо женско хайку се е получило!
Намига
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

477 Mako | 14.08.201511:20

Яааааааа, некъф мъж се жали от тва, че се е родил жена!
Кодош Смее се
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

476 паяка | 14.08.201511:07

По Нова ТВ Съдби на кръстопът. Жена открива, че съпругът ѝ само се прави на алкохолик и я бие с нежелание. Отчаяна, тя отива при съседа, който изглежда автентичен психопат с алкохолни проблеми. След няколко седмици авантюра тя открива, че съседът и съпругът ѝ имат интимна връзка от вече 15 години. Двамата я зарязват и отиват на вилата в Ахтопол, а тя започва нов живот като касиерка в Лидл.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.08.2010, 23:22

475 Qna Neicheva | 14.08.201510:53

На мен пък тази статия ми прилича като написана от момиче, без строго затвърдени и формирани принципи, които съвсем скоро ще претърпят катарзисът на порастването и осъзнаването на някои неща. Да пиеш бира от бутилката си е хубаво нещо, но далеч не е определящ фактор за еманципацията, която авторката се опитва да опиша. Усмивка
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

474 Manuela Gerenova | 14.08.201510:29

Ох, да, добре, че сте вие, беге-мамите, които да раждате, а след това да надуете главите на всички какви майки-героини-мъченици сте, да дуднете нон-стоп, че сте се размножили и как всички едва ли не трябва да целуваме земята под вас за това. Але-але-алелуя, бейбе...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.11.2010, 17:05

473 fleur | 14.08.201507:34

Ами добре, че ни има нас раждащите деца....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.12.2014, 15:35

472 ildegard | 03.12.201415:46

Аз тва не можах да го изчета. То хуу, че Лили си има мнение, ама се чудя, кой гений на журналистическата мисъл допуска подобни материали и ги публикува дори. Направи си дневник, моето момиче и си споделяй там. Това дето си го изписала е пълен булшит! А и на никой не му пука за твоите яйчници и какво ще правиш с тях. И по дяволите, от кое село си, че всичките ти приятелки раждат на 23???
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани