Мъж по мярка | webcafe.bg
Webcafe

Мъж по мярка

ЕлиМели
31.10.2010, 16:47 (обновена 01.11.2010, 15:48)
махмурлук

Няма свестни мъже и мъже боклуци. Всичките са една порода. Въпросът е да намериш този, който е правилен за теб.

Маникюристката ми: „Отчаяна съм от мъжете!"

Аз: „Има и свестни."

Тя: „И аз така съм чувала, но защо не ги срещам..."

Замислям се! Защо, по дяволите, това младо, красиво момиче не среща свестни мъже?

Тя продължава, явно приемайки мълчанието ми за покана да продължи историята си: „Ето, с моя приятел се събираме и разделяме вече 8 пъти. Но този път съм непреклонна - това е краят, писна ми!"

„Осем пъти" - мисля си аз. - „Имало и хора, които повтарят грешките си повече от мен!"

„Защо?" - питам аз заинтригувана.

„Защото все обещава, че ще се промени. И после нищо. Пак си е същият, пак същите проблеми, пак същите лъжи."

Не ми изглежда на повече от 25 години. Явно още вярва, че хората се променят. Разбирам я донякъде за ентусиазма, защото и аз го имам. Иска ми се да съм по-тактична, но някак си думите ми се изплъзват: „Проблемът е в теб, не в него!"

Маникюристката ме гледа неразбиращо с големите си кафяви очи. Познавам това изражение, виждам го често, когато казвам на хората нещо, което останалите все премълчават. И се чувствам длъжна да обясня преди да е нанесла непоправими щети върху ноктите ми.

„Няма свестни мъже и мъже боклуци. Всичките са една порода. Въпросът е да намериш този, който е правилен за теб. Познавам много невероятни мъже, които никога няма да са моя „Мистър Идеален", но перфектно влизат в ролята за някоя друга. Както и доста мъже, които бих изтърпяла не повече от 5 минути, а те по 5 години си имат страхотна връзка с някоя друга. И проблемът не е в мъжете... а в нас. Избираме си грешен мъж и после се чудим защо е такъв кретен. Не, не е!"

Тя продължаваше да ме гледа неразбиращо. Дори усетих в погледа й леко объркване. Явно мисълта ми не течеше достатъчно ясно. Нормално, все пак говорех за мъже.

„Ето ти един пример" - продължих аз в опит да хвърля малко светлина над теорията си. „Отиваш да си купуваш рокля. И виждаш на витрината най-невероятната рокля на света. Влизаш в магазина и искаш да я пробваш. Обличаш я, но ти е голяма. Виси ти от всякъде. Искаш по-малък размер, но нямат. Какво разочарование! Не искаш да се примириш, знаеш, че тази е роклята за теб, искаш я повече от всичко. В магазина те убеждават, че с „няколко безобидни корекции" ще ти лепне. Съгласяваш се. Започват да правят корекциите. Взимат малко от тук, подгъват малко там, стесняват леко от едната страна. Убождат те няколко пъти с карфиците, но търпиш. Мислиш си, че болката си заслужава щом скоро ще имаш роклята, която искаш. Връщаш се в магазина след няколко дни, обличаш поправената дреха и се поглеждаш в огледалото. И знаеш ли какво виждаш - една съвсем различна рокля! Която изобщо не харесваш, защото тя не прилича на онази, в която се влюби на витрината!"

На лицето на маникюристката се появи усмивка. Мисля, че този път ме разбра. Попита ме: „Ти винаги ли си намираш рокля с твоя номер?"

Сега аз се разсмях. Това беше удар под кръста. Отговорих: „Не, за мен никога няма номер. Но аз постъпвам още по-глупаво. Не променям роклята, а се опитвам аз да й пасна - да надебелея или отслабна, за да ми стане по мярка!"

„Е не може ли просто да открием правилната рокля?" - попита ме с надежда маникюристката.

„Може! Аз я открих веднъж. Но нали ни знаеш нас жените, все искаме да сме по модата, а тя се сменя на всеки шест месеца! Така че пак си изправена пред дилема - дали да си демоде с твоята рокля или да рискуваш и да потърсиш нещо ново от актуалната колекция! Както ти казах, мъжете нямат нищо общо!"

Избухваме в смях. И ноктите ми са готови. Лакирани в черно. Още нещо, което мъжете никога не разбират!

Oще: връзка  елимели  жени  мъже  рокли 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.11.2010, 13:07

19 mimeta | 09.11.201014:05

Много хубава статия!
Странни са ми коментарите на мъжете, това, че статията е написана в шеговит тон, не значи, че е повърхностна. Или пък, че всички жени са повърхностни...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.10.2010, 18:55

18 alternative | 02.11.201021:09

И все пак, има неща, които не излизат от мода-наричат се класически и са белег на класа и добър вкус. Важи и за двата пола. И като сме тръгнали да говорим с метафори, още един факт: често дреха, която е напълно неугледна на закачалката, облечена, превъзхожда всичко, което сме пробвали с надеждата, че ще ни стои като на манекена Намига
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 29.09.2010, 11:05

17 Tony | 02.11.201013:36

Хубава статия, и вярна !
може би никоя жена няма да се демодира , ако знае какво търси и да спре да търси, когато го срещне.
имаше един виц за това, но според мен си е просто обяснение на нещата от живота:
на една търговска улица открили 2 еднакви магазина.
на първия било изписано"Само за ЖЕНИ"
на втория - "Само за Мъже"
в първия магазин имало няколко етажа, като на площадката пред входа за етажа имоло указателни табели какво има на етажа :
- мъж с добра професия
- мъж добър родител
- мъж романтик
- мъж който умее да готви и домакинства
оказало се че 90% от посетителите/жени/ били стигнали до последния етаж- а там табелата гласяла :
- тук няма нищо, не можете да се върнете обратно и да избирате отново.
Във втория магазин надписите по етажите били:
-жена която готви и домакинства
-жена която обича секса
-жена добра майка
Нямало регистрирани посетители на 4 етаж, там надписа бил:
-тук няма нищо, не можете да се върнете обратно и да избирате отново.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 17:54

16 Scooby Doo | 02.11.201011:21

И в края на краищата... всичко е относително.
Ех, ако можеше пианиста да свири на китара.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 12:44

15 Лични финанси | 02.11.201008:51

Аз също не вярвам в промяната и култивирането. Човек трябва да се гледа такъв, какъвто е в момента, а не какъв *би могъл* да стане - я стане, я не стане.

Има си причина даден човек да е точно такъв, какъвто е. Ако е искал да е различен, той е щял да се промени сам. Следователно ти тръгваш да го променяш към нещо, което той първо на първо не е искал (говоря за генералните неща). Що за болен егоизъм! Като търсиш нещо определено, намери си готово такова, а не да експериментираш върху човека, който те обича.

Освен това, дори да успееш да го промениш, накрая пак не си доволен. Пример: ти обичаш хората на изкуството и по-конкретно пианистите. Намираш си акордеонист и си казваш - Уау, какъв страхотен пианист ще излезе от него! Почваш култивацията въпреки съпротивата на акордеониста и накрая той, заради теб, започва да свири на пиано. Да, обаче го прави по задължение, бездушно, без страст, насила. Тогава те е яд и на него, и на себе си (за глупостта), и на обстоятелствата.

А след време случайно се запознаваш с пианист, който свири вдъхновено, с желание, за който пианото е смисълът на живота му - и му иде отвътре, защото го прави заради себе си, защото сам го иска.

Та, моля, който иска пианист, да си търси пианист, и да не тормози акордеонистите!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.06.2010, 15:50

14 The_seeker | 02.11.201007:34

Скъпи дами, единственото което трябва да знаете е че, ще се променим ако ви обичаме!! Всичко друго са празни обещания и селски номера, поредния плейбой да ви вкара в леглото!!Вече е друг въпроса ако ви обичаме и се променим дали ще ви хареса промяната...все сложни въпроси Усмивка Браво за статията!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

13 Rowan | 02.11.201006:50

Хм, много обичам да коментирам неща от камбанарията на собствения си опит. Та по темата, това с промяната по мое мнение не става.
Преди много години, едно момиче ме взе с идеята да ме промени. Мъчи се 10 години да ме "култивира" и се отказа. Или май стана както с роклята от статията, успя да ме промени до голяма степен, и не хареса резултата от промяната. Не говоря за дребните ошлайфания и напасване, а за генерална промяна. Не става, хората не се променят, или ако се променят, това пречупеното или подтиснатото в тях, рано или късно избива - късат се шевовете на поправките по роклята, ако трябва да съм в тон с написаното. И една слънчева сутрин двама души се събуждат и откриват, че доста годинки са отлетели, а са на изходна позиция.

Хех, май този път съм в тон с авторката. На следващата и статия ще се постарая да не съм Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

12 boris | 01.11.201019:42

Извинявам се на дамите за лошите ми думи. Бях ядосан и .... сэжалявам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 20:47

11 LiNa | 01.11.201019:25

Уважаема ЕлиМели, бях се зарекла да не припарвам в близост до ваш материал, но ето че не съжалявам за което. Поздравления от мен, най-после ме убедихте, че от вас всъщност могат да се четат и интересни неща.
Не виждам защо читателите мъже скачат, пък и ти драги ми Ончо, този материал е забавен и сериозен едновременно. И както ние жените си търсим перфектна "рокля", така и вие, мили ми господа, търсите перфектният "панталон". А всички поправки по "дрехите" и настройки по собствените ни личности са, разбира се, корекциите, които всички ние правим и в себе си и в човекът до нас, с цел да създадем "идеалната" връзка.
Наистина ли трябва да обяснявам това?
Още веднъж ЕлиМели, браво за този материал.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

10 Оня Дето Го Трият | 01.11.201015:41

Шашнат съм! Шокиран
Изглежда съм подценил съсловието на маникюристките и положението е трагично като цяло, като гледам какъв възторг предизвиква сред женската аудитория фундаменталния анализ на авторката.
Прозрението на финала може да съперничи единствено с откриването на топлата вода! Идея
Или може би статията е била за TeenProblem, а незнайно как се е озовала в сайт за по-големи....ама кво да правиш, компютри - правят квото си искат..... Намига
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани