Кошмарът "Хубава жена" | webcafe.bg
Webcafe

Кошмарът "Хубава жена"

Един обичащ мъж
18.10.2011, 11:17 (обновена 18.10.2011, 11:33)
Крака, токчета

Първото ми визуално впечатление и до днес е запечатано в съзнанието ми - стройна, малко над среден ръст, изваяни форми на жена вамп в съчетание с нежно лице...

За красивата жена има много клишета. Тя е или шафрантия, или тъпа - а когато се докаже и покаже умения тя задължително става кучка, която е използвала физическата си привлекателност, за да се домогне до определен значим статус.

Да си красавица е лесно. Така мисли мнозинството, така мислех и аз. Преди да срещна нея...

Хирург-ортопед съм. Бях слязъл в приемната за консултация с колега, когато сестрата въведе следващия пациент. Не знам кой от двама ни с колегата е изглеждал по-смешен в този момент. Бяхме увесили ченета чак до адамовата ябълка. Виждал бях, имал бях хубави жени, но такова съчетание от красота, невинност и женственост не бях срещал. Магьосница!

Първото ми визуално впечатление и до днес е запечатано в съзнанието ми - стройна, малко над среден ръст, изваяни форми на жена вамп в съчетание с нежно лице, дълга до кръста светло кестенява грива, прекрасни устни и огромни и топли кафяви, като на кошута очи. Ранена кошута. Осъзнахме се чак когато протегна към нас безжизнено отпусната ръка. Скочихме и двамата, засуетихме се.

Видял умоляващия ми поглед, колегата, по-възрастен и семеен, гръмогласно ме помоли да поема "случая", тъй като му се налагало да прегледа няколко рентгенови снимки.

Обърнах се към нея, поех нежната ръка, вече започнала да подпухва, докоснах раненото място, определено не вещаеше лека травма. Изразих мнение за фрактура и я изпратих за снимка. Съмненията ми се потвърдиха - счупени костици на място, което е с трудно достъпна оросяемост- 40-45 дни.

Опитах се да остроумнича: "Ей на това му викат г-и-п-с-о-в-ъ-ч-н-а", провлачих глас и посочвайки съседният на приемната кабинет. Усмихна се, макар и през болка... и две трапчинки (не около устните, а някак странно и чаровно разположени под скулите), окончателно ме плениха. Наложи се да гипсирам цялата ръка, неприятно... Написах рецепта обезболяващи, ден за контролен преглед и... телефонния ми номер в случай на усложнения. Отиде си, а аз, преследван от спомена за нея, едва успявах да се съсредоточа и да си върша работата адекватно.

След няколко дни тя позвъни, благодари ми за проявените грижи и през смях обясни, че изпитва затруднения с приготвянето на храната си и попита дали нейният "ангел-спасител" би имал нещо против да сподели една вечеря навън.

Излишно е да обяснявам на кое небе бях.

Оказа се умно момиче, специализирала в хуманитарните науки - социален работник, колежка един вид. И много общи вкусове - природа, книги и спорт. Живееше с родителите си, учители, които цяло лято прекарвали на вилата. А беше лято...

Покани ме у тях. Не знаех, къде се намирам, зашеметен, влюбен щастлив.

Така се започна. Не съм грозен мъж. Старая се да поддържам добра форма, но съм далеч от представите за богат, известен и красив, какъвто в мислите си си представях човека до този тип божествени създания. Но тя сякаш се влюби. Станахме неразделни. Дойде време да свалим и шината.

Започнахме да излизаме навън и тогава забелязах нещо, което до този момент ми беше убягвало, може би защото все се изолирахме, докато беше с гипсирана ръка. Забелязах погледите. На мъжете, дори на жените. Сякаш я изпиваха, сякаш фактът, че аз съм до нея беше без значение.

Нахални погледи от отсрещни маси в кафенета, клаксони от лъскави коли - аджеба, като й подсвиркват, какво очакват - да махне с ръка, да ги спре и да ме остави, качвайки се при тях? Запознах се с приятелките й. Не знам дали го е забелязала, но в една единствена от тях не видях онзи мазен поглед на зле прикрита завист.

А на нея сякаш въобще не й правеше впечатление. Един ден след поредният лъскав кавалер в лицето на сервитьор, отъркал се няколко пъти в нея при сервирането, избухнах. Не съм ревнивец с болезнени внушения и видения, самовлюбени горделивци, за които единствената мисъл е да не бъде накърнено "мъжкарското им достойнство". Но това, на което бях свидетел ме изумяваше. А какво ли беше, когато се движи сама...

Избухнах гневно, едва ли не я обвиних, че се преструва. Разсмя се първо, а после се разплака. Да, зяпат я, мъкнат се след нея, не било от вчера, свикнала била, не й правело впечатление.. По-добре да съм свиквал и аз.

От няколко месеца живее при мен. Все така ни е хубаво заедно и все така е обект на желания, дори моите приятели се промениха...

Тъжни мисли ме обземат. Искам да й предложа брак, знам, че ще приеме, но някъде дълбоко в мен се заражда едно съмнение - колко време ще трае тази идилия и дали потънали в ежедневието и неизменната рутина (не ми е лека професията, понякога съм дори неадекватен от напрежение и последваща умора) тази жена, която може да има всичко и всеки, няма да потърси разтуха в обятията на някой съвременен принц, навъртащ се около нея.

Защо бе, хора? Защо сме такива? Защо не можем да търпим нечие щастие? Защо толкова завист, откъде толкова злоба и енергия да го разрушим? Хора ли сме?

Oще: завист  хубава жена  шафрантия  щастие 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.11.2011, 09:24

125 Aleksandra Jeleva | 09.11.201109:34

Не разбирам защо има толкова негативни коментари..на мен статията ми допада и искам да посъветвам автора,просто да бъде себе си...тя вече обича твоето аз УсмивкаУсмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.09.2011, 18:57

124 xxxl | 25.10.201117:04

Мноооого тъпи статии напоследък
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.04.2011, 05:03

123 veselavesela | 22.10.201100:49

На фона на тези двамата отдолу, категорично предпочитам да чета размислите на потникът ! / изключвам разбира се псувните и персоналните обиди/
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

122 fALLEN | 21.10.201121:46

а потника че е продукт на изнасилена циганка мисля, че е повече от ясно.

потник, що продължи на майка ти занаята бе, хюмне циганско? Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

121 fALLEN | 21.10.201121:42

"фрапиращо красиви"... хахаха
еййй неко хора са расли в саксийка май. те повечето изнасилени са под средното ниво но с над средните претенции. изводите си ги праветге сами.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

120 Bobby_gBG | 21.10.201119:28

Manuela Gerenova | 21.10.2011 15:42
Боби, има жени, които са наистина фрапиращо красиви. Доста от тях не се обличат или гримират по-"така", но на много мъже им стига изваяно лице. Тоест момичетата не си го "търсят" (както ти го представяш), но красотата е достатъчен двигател за всякакви нахалници и за милинките, невинни изнасилвачи.
----------------------------
Първо - къде видя "милинки невинни изнасилвачи". Сериозно чудя се с какъв мозък ги пишете тези неща.

Иначе да, има и такива жени - но колко са? А и от кола по улицата е леко трудно да се види колко е перфектно това лице. И ако някой подсвирква от кола, това в 99% от случаите не е заради перфектно лице, защото обикновено шофьора няма как да го види, ами заради нещо друго, обикновено облеклото..---------fALLEN | 21.10.2011 18:18
#124 това трябваше да кажеш от самото начало.

фригидните лелки от дорума, обаче, няма да те разберат
------------------
То това аз го казвам за пореден път, части от мнението съм ги написал поне по 1-2 пъти вече из темата, ама като няма мозък насреща как да го осмислят...

@132 Fallen:
Знам знам, ама мене живота ми е минал във форумите, в партията в Русе всеки (или поне основната част от водещите фигури) са ме чели, и знаят много добре за какво става дума. Има и къде къде по "нелицеприятни" разговори в които съм участвал с различни тролове. Ама след 6 години вече съм им свикнал на всичките.

А и партията ми е такава че скандалите са си около нас навсякъде, така че никой няма да му направи по-различно впечатление. Кул И да ме "изтипосат" в някой вестник, най-много от партията да кажат "еми така си е, казал си го е директно човека" Смее се

Иначе то си зависи и с какви хора се разправяш де. Който е културен - получава културен отговор. Който ме подкара с обидите... Айде няма чак до неговото ниво да падна, но със сигурност няма да получи културен и възпитан отговор. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

119 fALLEN | 21.10.201119:09

хабсол'ютно си прав, бате, аз съм много лош и по-добре никой да не ме вижда наживо. щото разбнити предни зъби и разнебитена путка или гъз при мене е малко. мисля, че съм ти го обяснявал и преди. мани ме мене. аз съм тежък случай. глей си там свирките и циганите и не се занимавай с тежката артилерия. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

118 fALLEN | 21.10.201118:31

bobka, бате, според мен, ти си изключително наивен да влизаш в тривиални спорове в анонимни форуми с плебса. защо...

защото утре, ако те изберат, па и да не те изберат (голям противник съм на атака и идеите и, но съм поддръжник на свободното слово и демокрацията) ще почнат да валят доноси с цитати и линкове от форума от разни "будни" граждани, минки, стринки, потници и пр. олигофрени. ти ще кажеш сега - еми не ми дреме. не ти дреме, верно, баце, ама като почнат да ти правят въртели и да се подсмихват зад тебе или пък, още по-злке, да те "изтипосват" по разни местни вестникарски парцали, ще вземе да ти задреме. все пак, живеем в България, млада демокрация, свободата тука все ощесе счита за свободия.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

117 fALLEN | 21.10.201118:23

веске, с такава поза и муцка, като на снимката, ще си докарваш само неприятности, тва майка ти явно не ти го е обяснявала като малка. ей тва некой жени, ама много стге тъпи бе мама му стара. Усмивка

според мен подвеждащите не трябва да ги изнасилват, щото изнасилването за жената е като пържола за кучето, а трябва да ги пошляпват, меко казано. 1-2 предни зъба паднали. да ти държи влага, ама не като оная влага, по-дълго. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

116 fALLEN | 21.10.201118:18

#124 това трябваше да кажеш от самото начало.

фригидните лелки от дорума, обаче, няма да те разберат. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани