Защо мъжете се женят за готвачки | webcafe.bg
Webcafe

Защо мъжете се женят за готвачки

Николета Бонева Ховрин
28.11.2010, 15:08 (обновена 30.11.2010, 10:58)
жена, цигара, бивша, сянка

Снимка: © Getty Images

Сега всяка една от вас ще разрови спомените си и гордо ще развее знамето на някоя неуспешна връзка, в която тя е целувала земята, по която той ходи... а нашия левент си е бил камшика.

Бихме могли да кажем, че са страхливци. Че ние сме толкова яки, толкова красиви жени с успешна кариера, много грижовни и - видиш ли - незнайно как от този утопичен рай тези тъпанари бягат при някакви смътно забележими жени.

Ами, да - страх ги е, не могат да ни удържат на нивото. Поне така казват всички най-добри приятелки на главните героини в розовите американски филмчета.

Ние сме супер жени, а мъжете по незнайна причина не могат да оценят какво богатство сме за техния нещастен живот и си спасяват задниците при някаква скромна, семпла, готвеща женица, дето ще им гледа свидната челяд.

Също така бихме могли да кажем, че са курвари. Това просто е в природата им, разбираш ли, не могат само с една - трябва мнооооооого. И ние, разбира се, не можем да понесем такова оскърбление на никому неизвестната ни репутация. Ние сме толкова честни и открити, насърчаваме го да споделя и разкрива чуствата си, и, представяш ли си, този идиот, ни казва, че има и други жени и някой от тях с по-готини задници от твоя! Моляяяя?

Възможно е да ги наречем и егоисти. Те искат толкова много неща! Ако бяхме спрели до тук,  щяха да са просто авантюристи, но не. Те искат толкова много неща... само за себе си! Така е защото не оценяват полезните ни съвети, вездесъщата ни интуиция и многопластови знания за света сега, преди и след нас. И дори нямат време да оценят колко многостранно развити сме, да ни насърчат и подкрепят в действията ни за защита на... пингвините.

Тотална е щетата, мили ми момичета. Защото гледаме прекалено много сапунени сериали. И съвсем нямам предвид турските, латино или бозавите американски ситкоми - ние си гледаме домашно-битовите сериали.

Той така, той иначе, а аз му казах това, а тя видяла онова... Думичката "Аз" съществува проформа в сърдечните ви излияния - Аз искам това, Аз мога онова, Аз ще....толкова много виртуално аз, на токова малко материя с вашият отпечатък. Дудненето не се брои - то е шум, изравнен по важност с рекламата на сини менструални превръзки.

Мъжете се женят за готвачки защото им е писнало от вас и вашите приказки и вашите искания и вашите еманципирани размахани показалци.

Няма лошо да правите каквото искате, даже е задължително, защо обаче трябва да хванете за косата поредния псевдо-принц и да му заврете носа в постиженията си е непонятно управленско решение за мен. Напомня ми на машинист, подкарал влака към полянката, защото му се е допикало и си е набелязал дърво.

Мъжете се женят за готвачки, защото искат да се приберат и вкъщи да е уютно и топло. Ако може да е чисто и вкусно, още по-добре, но те вече са виждали метлата, на която отлитате, и броят на очакващите такива достижения - забелязвам - драстично намалява.

Мъжете се женят за готвачки, защото знаят какво да им подарят  за рождения ден - без то да да се разбие на парчета до ловко и навреме отместените им объркани глави. Те дори получават понякога жена в перфектно здраве - сиреч която не е алергична към възглавницата си и не получава главоболие всеки път, щом я доближи.

И знам, че сега всяка една от вас ще разрови спомените си и гордо ще развее знамето на някоя неуспешна връзка, в която тя е целувала земята, по която той ходи... а нашият левент си е бил камшика.

Виждали ли сте човек, който се смее изкуствено нали? Неусетно усмивката му преминава в прозявка. Та и вие така - току да се усмихнете и сте се озъбили. Да не мислите, че не го знае, че не го вижда? Много добре разбира, че това е демо версията и после... идва пълният триизмерен образ на вашата същност.

Не ги мислете мъжете - те виждат, разбират и много добре знаят къде да си постилат, за да легнат. Не при вас.

Oще: жени  жестокост  мъже  николета бонева хорвин  отношения 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.05.2011, 18:28

141 Zdravko Zafirov | 05.05.201118:40

Ася Петкова: Адмирации, много точно сте схванали и обяснили нещата. Поне от моята гледна точка. Поздрави.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.07.2010, 13:10

140 чичо | 13.01.201108:24

Защото мястото на жената през деня е в кухнята, през ноща в леглото. Защото мъжът трябва да осигурява прехраната, а жената топлината в семейството. Дами, не мислете, че на мъжете им е цял живот до "интересно"! И не мислете, че цял живот ще сте като току що разпукнала се розова пъпка! Неминуемо ще увехнете, а предназначението ви е да плодоносите, като всичко живо на този свят. Цъфтежът е мимолетен св сравнение с останалото от живота ви. И раждайте по-вече деца, бършете им задниците и сополите, обичайте ги и ги възпитавайте така, че да не се срамувате от тях и те от вас на стари години. И дано не ви зарежат. А то много индивиди от двата пола има дето си умират като катъри без история, без семейства, без приятели, забравени от всички несретници. Мъжете се женят за готвачки , за да имат вкусна храна и топло легло след работния ден.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 12:44

139 Лични финанси | 16.12.201010:23

Браво за последните три коментара Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.11.2010, 19:30

138 Кекс на екс | 12.12.201001:26

RimK, прав си. Темата е обречена. Някои дами имат “вроденото заболяване” (позволявам си да цитирам Rowan) да имат безкрайни претенции. И все да търсят вината за проблемите си и решението им в някои друг.
И този някой друг сме ние за съжаление. Тъжен
И после защо мъжете живеели по-малко... Съдба. Така ни е било писано. Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.11.2010, 19:30

137 Кекс на екс | 12.12.201001:15

(136) Rowan, противоречиш си за реалността – коментарът на Ася е не за жените каквито са, а каквито иска да бъдат. Мисля, че от това идва цялата дискусия.
Колкото до “мъжкото его” да, вродено е. Но не е заболяване. Природата е заложила на мъжете сила, концентрация, стремеж към съревнование, надмощие и овладяване на територията.
Съответно жените избират индивидите, които имат и показват най-много от горните качества, защото те дават най-голям шанс за оцеляване, собствено и на потомството.
Акои днес да сме далеч от животните и пещерната ера, тези понятия почти в пълна степен са валидни и днес.
На единия пол са дадени предимства и качества в създаването и поддържането на семейство (домакинство), а на другия в осигуряване на препитанието му.
Смесването на ролите не дава добри резултати, точно защото е неестествено. Най-прост пример за това е, че обществата, където това се случва (Европа), имат отрицателен прираст, развитието им спира и в перспектива ще бъдат погълнати от общества, които меко казано изобщо не се стремят да унифицират половете. Смее се
Нека не бъда разбиран неправилно: мъжете и жените сме равни, но сме различни. Нека не се напъваме да променяме нещо, което е създадено преди хилядолетия с определена идея и смисъл и очевидно си работи добре.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

136 Rowan | 11.12.201016:07

(135) RimK, да ти продължа мисълта: и колкото по-дълго време е спала и сънувала, толкова реалността след събуждането е по-неприятна.

А коментара на Asq Petkova е невероятен. За мен е права до последната думичка, от това което е написала. Но с една малка неточност в следното изречение :
"Днешният мъж иска до себе си интелигентна, представителна жена, иска жена с цели и с амбиции, иска жена, с която животът му ще е интересен."

Много малка част от мъжете искат точно това. Мъжете имат вродено заболяване, наречено "мъжко его", и поради простата причина че всичко от заобикалящата ги действителност им смачква егото, те си вземат жени под нивото им, за да си избиват върху тях комплексите, да си възстановяват смачканото его в къщи, т.е. "женят се за готвачки".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.11.2010, 17:45

135 RimK | 11.12.201013:56

Кекс на екс, темата е обречена. А на въпросните дами ще кажа, че без значение колко дълго човек сънува, накрая винаги се събужда в реалността Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.11.2010, 19:30

134 Кекс на екс | 11.12.201000:01

Добре де. Имаш си право на собствено мнение. Не ме овиквай с тези удивителни. Усмивка Прочетох статията и коментарите и изпитах необходимостта да не се съглася с теб. Аргументирано.
Впрочем няма нужда да разубеждавам или убеждавам някого в каквото и да било. Познавах не малко (кандидат) "съвременни жени" по твой образец, които в последствие станаха "съвременни майки". Това им изби всичките или да речем повечето еманципат-феминистични амбиции от главите.
Сега готвят, гледат си децата, работят си нещо. Намират го за естествено и изобщо не съжаляват от това, което са в момента.
Дали един ден ще попаднеш в тази мизерия, както го наричаш ти - не мога да кажа. Ама най-вероятно няма да е толкова зле.
Както и да е. Остани си със здраве.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.12.2010, 15:11

133 Asq Petkova | 10.12.201018:33

Не съм написала коментара си на въпросната статия за да влизам в диалог или да се обяснявам, просто след прочита изпитах необходимост да изразя възмущението си. От там нататък всеки си има право на мнение - с какво е съгласен и с какво не!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.11.2010, 19:30

132 Кекс на екс | 08.12.201014:05

Мислех да коментирам въпроса с персоналните нападки във форума, но гледам, че Bob Monkhouse е обяснил всичко много добре. Просто нямам какво да добавя Усмивка
А на Ася Петкова сигурно ще трябва да отговоря с постинг с аналогична дължина Смее се И все пак засега само накратко с няколко въпроса:
1. Не ти ли се струва това описание на идеалния мъж прекалено претенциозно? В реалния живот колко мъже отговарят на него? (в сериалите ясно Много щастлив )
2. Колко жени имат качествата и / или желанието да бъдат "успешни жени" по начина, по който ги описваш?
3. Някой познава ли такива жени и колко, които да могат да ги правят всичките тези неща? Все пак денонощието има само 24 часа, ама явно фантазията не се спира пред такива елементарни ограничения, Смее се
И аз се възхищавам на приказните герои, ама не препоръчвам на никого да чака да ги срещне. С такива нереални критерии идеалистите има да си чакат.
А както е казал народът: "Който чака до последно, си остава с последното." (Каквото и да е то.) А даже може и без него да остане.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани