Светът е за двама? | webcafe.bg
Webcafe

Светът е за двама?

The Peacemaker
21.10.2010, 11:25 (обновена 21.10.2010, 11:47)
мъж и жена

Това изглежда хубаво по филмите, но понякога двама са малко

Не знам за вас, но при мен така и не успя да се получи схемата "светът е за двама". Веднага обяснявам - за мен това означава двама души, отдадени един на друг, хванати неизменно за ръце, да борят живота и превратностите му рамо да рамо - и поглеждайки в очите на другия да виждаш само безкористна любов, нежност и подкрепа.

Освен това, така и не успях да се почувствам сигурна и спокойна в нито една от връзките си - може би такива мъже си избирам (говори съвестта ми). Явно не е за мен писана тази песен, но какво да се прави.

Като обърнем страницата с връзките, все пак трябва да видим какви други опции остават. За колко е светът?

Когато бях малко момиче и играехме пред блока с другите малки момичета и все се стигаше до играта на семейства. Все ми се искаше всички да сме едно голямо семейство, да не се караме, да не делим, да не се обособяваме на клетки - никой не ме разбираше. Същото неразбиране срещам и сега, обяснявайки на близки и далечни моята чисто нова мъдрост - СВЕТЪТ Е ЗА МНОГО.

Да, наистина, светът е по-голям от двама, трима или четирима, от едно семейство. Светът е много по-шарен, съдържателен, многообразен, жив и интересен от формулата "мама, татко и аз".

Хубаво е да има семейства, ако някои така ги усещат нещата и ако са открили онова спокойствие и тиха радост, за която съм чела по книгите и за която винаги плача на филмите.

Но ако не всички сме създадени за да бъдем двама? Защо цялото население опява, докато се опитвам да живея с поредния избраник - ще потърпиш малко, ще претръпнеш, трябва да си силна, трябва да си затваряш очите, трябва да манипулираш, трябва да играеш, трябва да се правиш на луда, трябва да станеш дебил, трябва да не ти пука, всички са такива...

Населението иска да се пречупят всички единици - това е част от процеса на свикването да си част от двама, явно. Населението иска да има семейства, обвързаности, двойки, двойки, двойки - всички да са двойки.

Аз искам всички да сме заедно - да трептим на една честота, честотата на братството, защото на всички ни се случват едни и същи неща във времето, едни и същи мисли ни тревожат или радват... Емоциите... ах, емоциите - и те, заедно с вълненията, работят във всеки от нас и си приличат. Трябва всички да застанем от светлата страна на жовота, да теглим чертата и да се борим заедно, рамо до рамо, с мрачните сили.

Животът непрекъснато ни поставя в ситуации, в които трябва да воюваме със сивите моменти в главите си, тъмните сили в сърцата си, които ни объркват, обезсмислят и отчайват. И това са "драмите", за решаването на които ДВАМА СА МАЛКО.

Oще: връзка  двама  любов  отношения 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.08.2010, 12:32

3 No name | 22.10.201011:32

Светът е за толкова, за колкото ти самата решиш, че са значими в твоя живот. За толкова, за колкото обичаш и не можеш без тях.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.10.2010, 21:53

2 lala | 21.10.201023:02

Хахах не знам за текста, но музиката е уау, особено интрото. Нааа на на нааа
Поздрав за статията. Всъщност някои хора си го правят да е така или поне да изглежда. Със сигурност имаш сродни души Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.07.2010, 15:06

1 mumu | 21.10.201016:45

Никога не съм харесвала тази песен. Като се замислиш е доста егоистична, защото какво ни казва автора: даже и да не е сред живите, ти не поглеждай друг, щото неговата любов ще те топли даже и от отвъдното. Хубаво, ама как ще ти затопли леглого?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани