Мъжете, храната и секса | webcafe.bg
Webcafe

Ще те изям!

Тея Дия
15.05.2010, 15:12 (обновена 15.05.2010, 15:39)
храна, жена, секс

Гладен ли си?

Искам да ви разкажа за мъжете и яденето. Не е нужно да си гений, за да се досетиш, че връзката между начина, по който се хранят и начина, по който правят секс е очевидна. Наблюденията ми относно храненето никога не ме подвеждат и съм почти убедена, че заключенията ми могат да се отнасят и за жените.

Говорим за мъже, обаче. В личната си класация ги разделям на 3 основни типа: прасета, злояди и лакомници. Първите омитат всичко, докато още не си опитала собствената си вечеря, вторите не ядат около 3000 неща, вечно имат някакъв каприз и за тях яденето е точно за преживяване, а третите обичат да похапват всичко, често обичат и да готвят и ядат с такова благоговение, сякаш е някакво свещенодействие.

Може и да не съм права, но личният ми опит и разкази на мои близки сочат, че хранителните навици на един мъж индиректно показват как този мъж ще изконсумира и теб.

Да вземем например "прасетата". Те неизменно ще натрупат чинията с всякакви колбаси и хляб, като при тях не е важно толкова какво ядат, а колко. Апетитът на мъжете е пословичен, но има много и много. Интересно е също как индустриални количества въглехидрати се унищожават за нула време, последвано от "Баси, как се надух!" или „мъжкарско" потупване на корема. "Прасетата" могат да тъпчат, ли тъпчат без дори да съзнават какво поглъщат и без мозъкът им да регистрира минимално чувство за ситост.

Какво да очакваме от подобни ящни индивиди? Най-вероятно ще бъдеш съблечена със скоростта на светлината и ще ти се нахвърлят сякаш си парче "Бански старец". Дано да обичаш и бързия секс, защото едва ли ще има време за любовна игра. Хубавото от цялата работа е, че след като се нахрани, на "прасето" му трябва съвсем малко преди да започне да яде отново, така че на втори рунд може и ти да останеш доволна.

Злоядите пък са пълна противоположност. Често това са интересни, но самодостатъчни мъже. Те рядко приемат чуждо от своето мнение и могат да живеят седмици наред от шоколад, сандвич, изяден на крак или кафе. Нямат отношение към стомаха си. Приемат храна само за да преживяват. Е, добре дошло е, ако някой им сготви или ги покани в хубав ресторант, но самите те не поемат инициативата.

С приятелки съм споделяла, че такива мъже ме карат да се чувствам все едно съм 100 кг и сякаш ям като кит. Е, не съм единствената с такова впечатление. По принцип не съм от мацките, които си броят калориите и едва докосват салатката си с гримаса на отвращение и кощунство едновременно. Напротив, храня си се съвсем добре. Затова гледам с недоверие,  когато някой мъж се муси на храната или ме поучава какво е полезно и какво не. Това моментално ме кара да мисля, че нещо не му е съвсем наред.

Такива господа са придирчиви и в любовта - предимно вземат и по-малко дават. На лицето им често е изписана леко подигравателна усмивка. Сексът с тях е като добре подбрано меню в скъп ресторант - изискан и приятен за небцето, но накрая пак оставя усещането за глад. Най-често емоционален.

И любимата ми категория - лакомниците. О, каква радост за очите! Те са предимно едри мъже, крайчетата на устните им са извити съблазнително, пръстите на ръцете им са твърди и безукорно чисти.

Тук идва моето мнение, че ако един човек се храни разнообразно и "често, но по малко", лицето му неизменно става по-красиво. Редовното раздвижване на челюстта и количеството серотонин, произвеждано от мозъка, допринасят за разкрасяването.

Лакомниците могат да ти завъртят такава засукана манджа, че да накарат майка ти да се изчерви от срам. Умеят да подправят ястия на око, да обезкостяват риба с финес и дори да ти изпържат едни обикновени яйца по възможно най-апетитния начин. Те обожават да се хранят, за тях това е ритуал, правят го бавно и с необходимото отношение.

Мисля, че е ясно какво можем да очакваме от тях в интимен план. Те са старателни, страстни и изкусни любовници. Ако ти си блюдото, всяка твоя част ще бъде оценена, няма да те погълнат наведнъж. Гладът им е овладян, маскиран е зад концентрирания поглед и едва доловимото напрежение в тялото. Такъв мъж не се храни винаги по един и същи начин, той разнообразява менюто си често и ако ти си неговия специалитет на заведението, очакват те много интересни преживявания.

Вчера четох Фейсбук статус с 30 коментара под него от мъже на тема... внимание: рецепта за панирано пиле със синьо сирене!!! Душата ми запя. Особено имайки предвид, че един от коментиращите е собственият ми мъж. Какви ли не чудеса правят тези ръце...


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.10.2011, 17:18

12 Вени Бенкова | 29.10.201117:27

А има и нещо средно м/у лакомници и прасенца. Кога се изживява като лакомник, кога- като едно прасе омита всичко...все, в зависимост от неговото емоционално състояние, ниво на стрес и дистрес, ядове в ежедневието, напрежение в работата и пр.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 15:57

11 SheWolf | 13.01.201116:01

"Сексът с тях е като добре подбрано меню в скъп ресторант - изискан и приятен за небцето, но накрая пак оставя усещането за глад. Най-често емоционален"
Идея си нямате колко добре го усещам това напоследък с един такъв злояд Тъжен Всъщност не това е трагедията, трагедията е че преди това имах дълго време за гадже лакомник, но позволих да го загубя и след него сравнението е просто убийствено Тъжен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.10.2010, 10:44

10 desssi | 04.11.201010:38

Страхотно написана статия. Беше същинско удовоствие да я прочета.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.09.2010, 00:00

9 koncentratico | 27.09.201002:31

Според мен, по-правилното име на третата категория е ЦЕНИТЕЛ а не ЛАКОМНИК.
Употребата на ЛАКОМНИК, според мен е леко издайническо за авторката.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.08.2010, 06:54

8 Даниел Трънков | 11.08.201006:58

Да разделиш мъжете, както и жените на три групи ....е твърде наивно според мен.Всеки е токова различен.По тази логика утре ще чакаме статия:
"Ще те покарам"-според навиците за шофиране, "Ще те изпия"-ясно и т.н. и т.н.
Ясно я е, че мъжът на авторката е най-добрия /за нея/....а тя готви ли?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2010, 15:32

7 AlPapone | 17.06.201011:56

"Какво да очакваме от подобни ящни индивиди? Най-вероятно ще бъдеш съблечена със скоростта на светлината и ще ти се нахвърлят сякаш си парче "Бански старец"."
Хахаха, този пасаж ме разсмя от сърце!
В интерес на истината, много обичам да готвя и готвя доста добре, особено постни ястия. Освен това готвенето е идеално средство за разтоварване и освобождаване от стреса...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2010, 19:10

6 GohoBG | 04.06.201011:50

дааа, така си е горе-долу Усмивка
и аз като уж-мъж Намига , не знам дали има други останали в БГ-то
се съгласявам, колкото и да обичам спора, заради самия спор... Чуди се
особенно с непрощаващите БГ Дами Плези се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.05.2010, 08:23

5 Vladimir_Yosifov | 27.05.201019:07

За да си лакомник е необходимо да познаваш "храните".
Много от лакомниците могат да избират, приготвят и аранжират "храната" си .

Това са доволнит еот живота си хора.
Въпреки риска ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.03.2010, 01:43

4 vladolinko | 22.05.201020:04

100 процента ! убеден съм и аз в това Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.05.2010, 14:57

3 Kanwulf | 22.05.201015:35

Предполагам, че доста жени обръщат внимание на тези, а и на разни други дребни детайли. Приятелката ми например винаги ме гледа в ръцете, когато излезем на ресторант или пицария - доставя й удоволствие, сякаш.. Но само тези три условни категорий, и то така крайни и различни.. аз не спадам към нито една от тях, затова мисля, че може още да се добавят.
   

оценка

+0 -0