Апокалипсис на 30 | webcafe.bg
Webcafe

Апокалипсис на 30

Yoli Pop
17.03.2011, 15:29 (обновена 19.03.2011, 08:37)
фитнес, мадама

Снимка: © Getty Images

Най-добрата ти приятелка все по-често те залива с линкове за онлайн запознанства и брачни агенции с чужденци, вместо с музикални поздрави и весели историйки...

Няколко месеца преди 27-ия ми рожден ден се отдавам на размисли относно превратните 30 години в живота на всяка модерна жена. Само не се правете, че не се досещате за какво говоря?!

Само на 26 съм и съм сингъл ("Само?" - ще попита някой патриархален мачо). Да, само на 26 - и никак не ми е приятно, че вместо да се насладя на тази чудесна възраст, трябва да търпя обезкуражените и съжалителни погледи на близки и роднини, връстници на майка ми, а пък и на нейните "забавни" подмятания. "Хайде, брат ти ще те прежени!"- казва тя със закачлив тон и тънка усмивка, мислейки, че подобна забележка ще ме стресне.

Ей, човек да не остане без гадже в днешни дни. Едно време, когато бяхме млади (ха-ха), беше въпрос на глупост да си обвързан, но вече е въпрос на оцеляване.

Ето няколко признака, че нещата вече не са забавни, а страшни:

1. Собствената ти майка ти натяква, че си твърде капризна към другия пол и че спешно трябва да смъкнеш летвата. Укорява те в това, че постоянно намираш кусури на хората и съвсем явно се опитва да те уреди с "красивия" син на някоя колежка.

2. Най-добрата ти приятелка все по-често те залива с линкове за онлайн запознанства и брачни агенции с чужденци, вместо с музикални поздрави и весели историйки, като в доброто старо време (да се смята допреди 2 седмици!).

3. Приближените ти приятели хич и не те питат какво искаш за рождения ден. Те знаят от какво имаш нужда - вибратор! Даже не те питат за размер... Взимат ти най- големия, та дано задоволи високите ти критерии и нужди от интимна близост.

4. Всичките ти съученички са майки за втори път - поне... Извеждат децата си и се фукат с тях, така както мъжете се фукат с новите си коли... Преди си показвахме новите обувки, сега поредното бебе... Само на мен ли не ми е забавно?!

5. Готова си на крайни действия, като това да помолиш някой приятел гей да те "вземе", да си направите хубава фиктивна сватба с много снимки за "пред хората" и после да се разведете - ако трябва...

Защото явно е по-добре разведена на 30, но не и "стара мома" - на същата възраст.

Oще: гадже  сватба  стара мома 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.01.2011, 00:29

167 Sevtus | 14.04.201112:42

това няма да се измени качествено. Нито в по-добра , нито в по-лоша посока. Просто защото маймуникоивците са инертни същества, от които не зависи нищо. Най-много да понаплюят някой, да изцапат друг, да предизвикат някоя и друга кална баня и толкоз...За света е важен онзи нисък процент като количество хора, който обаче дава качествената разлика от другите животински видове, към които маймуникоивците така яростно се опитват да ни приравнят. Онези хора, които творят изкуство, вдигат катедрали, правят изобретения, хората на духа и на науката. Онези хора, които възпитават другите в дух на красиво. Както и онези хора, които отстояват тяхното отличие от околната маймуникойска среда. Гьоладжийска среда, която си въобразява, че в раждането, възпитанието и отглеждането на поколение се заключава целия смисъл на живота. Е, това не е по-различно от онова, което може всяка животинка на земята. Аз разбирам, че МаймуНикой е нееволюирала животинка, но да си стои настрана – да не пречи поне!

И нека да спре да превръща форумът във виртуална психиатрия. Всеки пост е едно постоянно себеразкриване под формата на оправдаване. Думите му видимо трябва да означават самоувереност, но на метаниво издават постоянно търсене на признание във виртуалната общност. Като се почне от големите му житейски “успехи” (пита се какъв успял човек е този, който постоянно говори за своя “успех” пред непознати) – кола, кариера, наука, семейство, докторат (него един път го имат с жена му, друг път го нямат)....и се стигне до последния му пост, където “разкрива” огромния си потенциал на форумен мачист, “наиграл” си с много жени. Тук личи експлицитно заявеното твърдение – “аз съм ебахти мъжа, пич съм, играех си с тях, че и ги подритвах даже”, но в същото време като подтекст, личи характерната за неговата порода злобичка, която се натрупва само в хора, които са продължително отхвърляни.

Че и се съмнява в чуждото умение за общуване с “противоположния пол”. От съчетанието “общуваш с противоположния пол” лесно може да се изведе извода, че въпросното лице има сериозен проблем в разбирането. Общуването с противоположния пол е частен пример за общуването с хората като цяло. Т.е. – ако си се научил да общуваш с хората изобщо, то няма проблем да комуникираш и с жените, дотолкова доколкото жените са също хора. Ако обаче се казваш Маймуникой, то тогава не си се научил да разговаряш с човеците (поради видовата ти особеност), а следователно не си способен да общуваш и с жени. Което пък се доказва от богатия фактически материал, който е оставил за себе си в този форум. Форум, в който той тропа агресивно като заблуден коч срещу всеки, който изкаже мнение, различно от неговото. Това му поведение (изразяващо тотална неспособност да проведе комуникация с човешко същество извън гьоладжийската среда) пък от своя страна автоматически отхвърля неговата претенция, че жените едва ли не са го молели на колене да им дава втори шанс и потвърждава изказаното от мен преди това, че въпросният МаймуНикой е лазил като бито куче след всяка “женска” (защото за такива като него жените са “женски”) с трудно прикривана незадоволеност от контакти с каквито и да било хора. И на всичкото отгоре повечето жени, имали нещастието да бъдат докоснати от неговото присъствие е трябвало да чувстват вина, заради първичната погнуса, която са изпитвали към тази хлебарковидна форма , загубила своя човешки облик. Същата тази погнуса, която си ходи с него и тук в уебкафето.

Ако търсите 100%-ов аналог на бай ви Ганя Балкански, тук във форума, а и в живота – това е бай ви Маймуникой Гьоладжийски. Толкова е силна тази прилика, че няма как да не се възхитиш на бай ви Алеко за гениалността, с която е успял да пресъздаде един неизкореним от масовото съзнание образ. Толкова голяма прилика, че почваш да се питаш дали дедко му на МаймуНикой с “8-9” –те си деца не е бил същинският прототип на този силно колоритен образ в българската литература. Няма съмнение, че Маймуникой и Алеко ще обяви за комплексар - както бяха комплексари и г-дата Хашек и Сартр. Но какво да се прави, когато наш Маймуникой иска да се превърне в МаймуНякой по същия начин и със същите средства, с които го правеше и бай Ганя. Бай Ганя излезе от село та тръгна по широкия свят. И наш МаймуНикой тръгна. И бай Ганя не можа да схване многообразието на света (ааа, тия европейци – на мен ше ми продават номера, а) и затова се опита всичко да напъха в своя калъп – наш МаймуНикой като достойно негово продължение не можа да схване глобалните промени и с неистова простащина продължава да натрапва патриархалната си байганьовска одежда на всички. Бай ганя се гордееше особено много със себе си и простащината си, смятйки че тя е алфата и омегата на целия свят и с викове “булгар, булгар” пред сащисаните погледи на виенчани хвърляше пръски във виенската баня, така както и Маймуникой си е въобразил, че неговия пъп е центърът на света и с не по-малко маймунски плам се бие в гърдите пред онемелите си съвременници. А погнусата, която те изпитват и пълното отсъствие на каквато и да било реакция от тяхна страна той си тълкува като проява на възхищение! Но за бай ви Ганя това не беше достатъчно – очите му се отвориха за келепира, амбициите му пораснаха и той реши да влезе в политиката. Така както и МаймуНикой реши да влезе в науката – да пише доФторати. Бай Ганя нямаше акъл за политика – къде ти той ще ти разбира от идеология, теория или пък някакви си там идеали – та затова основният му инструмент в тая пущина политиката се оказа тоягата и неговите приятели Дочоолу и Гочолу. МаймуНикой също няма аргументи за научна кариера – нулево рацио, примитивна логика и отстъствие на стил. Но пък си има....лакти. Еххх!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.01.2011, 00:29

166 Sevtus | 14.04.201112:39

Влизам в тази статия и най-ненадейно ме лъхна нещо гнило. Нямаше как да не се сетя, че “открехващия вратата на любовта” с мирис на селски клозет МаймуНикой е проявил своето блестящо умение да предизвиква погнуса във всеки човек с поне едно стъпало над подчовешкото. Полезното в случая е, че човек може да разбере в детайли уханията, носещи се от неговата естествена среда и ако изпитва потребност да изследва този загниващ вид, би могъл да изведе теория за неспособността му да осъществи своята културна еволюция. При това МаймуНикой е оставил толкова богата (в количествен аспект разбира се, не в качествен) информация за себе си в този сайт, така обилно е напоил форумите със собственото си присъствие, че е нужен поне месец карантинен период, за да се освежи въздуха. Естествено работещият здраво и изобщо не”киснещ” във форумите индивид, реализира своята трудолобива природа, висейки всекидневно в работно време., за да громи от високата семейна трибуна всеки враг на фамилното планиране. Но както вече съм отбелязвал, Маймуникой е от онези същества, които са намерили смисъл в украсяването на другите със собствените си грехове. А и какво друго остава на посредствения Сивушко освен да украси себе си с едно....трудолюбие. Другото – интелект, последователност, въображение – няма как да си ги присвоиш като характеристика, поради лесното им разпознаване и още по-бързото установяване на тяхната липса. Но виж, като каже “аз съм трудолюбив”, тогава в неговата си фантазия (бедна, но все пак негова, нали), той придобива един статус на превъзходство над останалите. Дет се вика – “тъп съм, прост съм, ама поне да ми повярват, че се трудя яко”

Няма да лъжа – първоначалната ми реакция беше да заобиколя Маймуниковото “творение”, така както се прескача прясно изакано л......о на улицата. Аналогията между двете се набива още от пръв поглед...или по-точно от първо обоняние. Но пък като видях, че е постнал “отговора” си десетина дена след мен (естествено, подхвърляйки извинението, че е много зает – заетост, която иначе не му пречи да си виси в същия форум) ми стана ясно, че човечецът е хвърлил доста усилия. Десетина дена е писал, редактирал, преправял, преписвал, трил, мислил, пуфтял, потял....повтарял е същия процес многократно. И отново и отново. Всъщност това доказва и цялата мистерия около неговото “трудолюбие”....хвърляне на много усилия с незначителен краен резултат. Нисък коефициент на полезно действие. И все пак, когато някой, макар и МаймуНикой е положил такова нечовешко старание, ти трябва да проявиш елементарно възпитание и от учтивост да драснеш няколко реда.
Та така, в този шедьовър (според разбиранията на пещерните хора) на МаймуНикой, аз отново не останах изненадан. Досадата отново се е разляла напосоки, целейки да удави и най-беглата ми, едва подаваща се мисълчица, че все пак той би бил способен да прояви въображение макар и в най-начално, зачатъчно ниво. Всъщност, единственото предизвикателство пред един човек, четейки въпросното лице е : кое чувство е по-силно – досадата от еднообразието и скуката, породена от едно индоктринирано с клишета съзнание или погнусата, предизвикана от това, че трябва да се отъркаш в посредствената агресия на едно същество като МаймуНикой. Какъвто и да е отговорът едно е ясно – МаймуНикой и средата, която го е създала са неспособни да произведат нещо друго освен предсказуемост! Отегчение, скука, сивота – това са думите, рисуващи примитивния образ на МаймуНикой.

Как да се изненадаш например от това, че МаймуНикой говори така нашироко за комплексите. Няма как да си сюрпризиран, че той е навлязъл в тема, която явно не разбира и не може да дефинира (нали вече се разбрахме, че Ортега-И-Гасет беше формулирал това като една от първите и най-важни характеристики на средната класа, на посредствения човек). Няма как да си изненадан и от това, че за хора като него замерването с комплекси е като кофата с помия, с която заместват липсата на аргументи. Интересно би било да се направи изследване за най-често употребяваните думи по форумите. Аз съм сигурен, че в топ 3 ще бъде думата “комплекси”. Някой би казал – народ от психолози или психоаналитици, от проницателни умове, които дори да не са професионални психолози веднага напипват “комплекса” на други. Аз бих казал – изобилие от маймуникоистващи глупаци, неспособни да формулират теза, да водят дискурс и да защитават мнение. А глупакът, както знаем лесно се изнервя и тогава единственото, което може да направи е да хване кофата! Затова вместо психоанализа, при него се е получило нещо като пръц-пръц анализа, а субстанцията от кофата си я изконсумирал сам-самичък.

А, че той е глупак личи за пореден път от това, че не е способен да разбере една съвсем простичка и елементарна алегория – тази за дядовите му потури. Буквалисткото му мозъче се е пуснало за пореден път по най-лесната крива и “тълкувайки” по възможно най-буквалния, до животински начин, наистина почнал да разказва за....дядко си. Човечецът дори не е разбрал, че това не са истинските потури на истинския му дядо (въпреки, че и там може да си напише много) , а метафора за неговото тесногръдие и неспособност да погледне на света от различни ъгли. Неумение да обхване в широта процесите, които протичат в един динамичен и променящ се свят. И това нямаше да е толкова лошо, ако не се опитваше да прави невъзможното, смешното и нелепото – а именно, да напъха цялото разнообразие на света в капаците, рамкирали чесъново-луковия му мироглед.. Прилича на далтонист, който настоява целия свят да бъде пребоядисан в черно-бяло. Съжалявам, не става!!! Ако от гьола света ти изглежда грозен...по-вероятно е очите ти да са пълни с тиня. Стой си в гьола – няма проблеми. Но не се опитвай да каляш света около себе си! Светът няма нужда от възпроизвеждащи се гьоладжии – с тях и без тях – все тая. Затова и аз няма да кажа, че се надявам Маймуникой да спре да се възпроизвежда. Така или иначе – дали ще има 2-3-4 броя серийно производство с марка “маймуникой”, умножено по милион пъти, светът от
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.02.2011, 11:56

165 Nora Pencheva | 09.04.201110:58

Лелче по манталитет и обречена женска по БГ селска реалност, на теб кой ти е дал да пишеш?!! КОЙЙ? Не бих ти доверила и селска драма, а уж сайта ви претендира да е модерен!?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

164 Nikoj Nqkoj | 05.04.201111:15

Яница, ком 139,

Честно по разсъжденията си приличаш на 12-год дете.
Айде все пак да ти помогна да напипаш верният път , щото си ми симпатична.

Мила истинската любов, я има навсякъде, но нейните проявления са различни в различните периоди.
Например :
Във границата 12-25 год – проявленията на любовта са в държането на ръце , целувките, гледането на звездите. Тогава е най-подходящо да се ожениш, защото проявленията на истинската любов са толкова явни и прости , че и най-тъпата жена може да ги усети.
В периода 25-50 – проявленията на любовта са в измиването на чиниите от мъжа, или гладенето на ризата от жената, или смяната на памперсите от мъжа, и т.н.

В едно семейство с дългогодишен брак, жената каза така – “мъжът ми никога не е казвал че ме обича , но той винаги го е показвал.”
Това, че не чуваш семейните да си говорят поезия или да гледат звездите, не означава че при тях не съществува истинската любов, просто не си дорасла за да я разбереш.
Надявам се че поне малко открехнах, вратата към разбирането на истинската любов
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

163 Nikoj Nqkoj | 05.04.201110:53

до паразитчето- Севтус , ком.113

“Човекът поради някаква причина (не знам каква) е развил способността да избира.”

Ами като не знае, да те светна – причината е мързелът. Мързелът различава хората. Затова има хора с блестящи кариери,блестящи деца ,- но в същото време , има хора без кариери , без деца. Разликата в двете ситуации е само и единствено мързелът.Това са двете крайности.
За да не бъда толкова крайни примерите ще дам още. Има хора които пишат стихове и имат деца , а има такива които пишат само стихове.
Има хора които композират музика и имат деца (и децата има стават много велики музиканти), има такива които само композират музика.
Има хора които правят изкуство (живопис, скулптура) и имат деца, има такива които само правят изкуство.
Има хора които просто се разхождат по морския бряг с децата си, и други които се разхождат сами.
Разликата между тези примери е само и единствено мързелът. Мързел при животните няма.

И поради това че човека има избор , искрено се надявам хората като Севтус – да направят правилният избор за планетата , като не създават семейство и деца.
Благодаря предварително.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

162 Nikoj Nqkoj | 05.04.201110:35

Ха ха ха Блумквист, ком 103

И ти ли , Блумки, си комплексиран от селския си произход.
Мануелчето се опита да обиди девочките – аз просто и отговорих от името на девочките.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

161 Nikoj Nqkoj | 05.04.201110:35

Със сигурност и прадядо ми не е можел да пише правилно перифразирам, но със сигурност е бил мъж, професионалист, съпруг, баща, какъвто ти никога няма да бъдеш , защото си едно комплексирано до болка мекотело. На което единствената му цел в живота е да кисне пред компа и да плюе по-качествените от него.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

160 Nikoj Nqkoj | 05.04.201110:24

Да разкрия и следващият ти комплекс (който да не забравяме е формиран до пубертета).
Комплекса от невъзможността от общуване с противоположният пол. Той прозира навсякъде – явно си доста задръстен.
И се дразниш на хора които могат да общуват с жени. А да не говоря че дори и кучетата на улицата имат по-голямо умение за четене с разбиране от теб . Извинявам се на кучетата , че ги сравнявам с теб, все пак те имат доста интелект.
Това, че съм водил жените на кафе за да ги опознавам е след като вече съм се наиграл с достатъчно жени (но няма подходяща тема за да разкажа доста интересни истории, за живота преди брака (достатъчно много са ми го потрошили) - повечето статии в кафето са за брака), и съм си избирал коя точно ще ми пасне, и след като съм решавал че няма да ми пасне за брака, просто съм ги отсвирвал (въпреки че те също са били от типа който харесвам – само че не са ставали за брак – поне в периода от 5 години напред (или не са се наиграли , или са прекалени кариеристки)).
Така, че не те са ми отказвали , а аз съм ги отсвирвал, още преди те да разберът какво се случва. Накои от тях , дори се усещаха след известно време за какво е ставало дума и са идвали при мен , само че аз вече се бях наиграл, а и те не ми пасваха – така че съм ги разочаровал. Какво да се прави – такъв е живота.
Така че паразитче , това че не можеш да общуваш с жени , съвсем не означава че и другите не могат.
Колко си комплексиран и жалък – направо не е истина , чак те съжалявам. Природата, Съдбата или Бог (който каквото си избере ) достатъчно се е подиграла с теб.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

159 Nikoj Nqkoj | 05.04.201110:23

чак сега намерих време за един коментар, макар че под тази тема отдавна не се пише. Но все пак ще отговоря тъй като се засегнаха въпроси които са ми много интересни и не бях ги коментирал никъде досега.

До Севтусчето-паразитчето, ком 100
“светът излезе от ледниковата епоха и потурите на дядя ти, в които се опитваш да намъкнеш целия свят, отдавна не са нещо, с което можеш да го изкушиш.” – като гледам колко авторки и коментаторки си мечтаят да се намъкнат в потурите на такива мъже като дядо и прадядо ми (ама видиш ли нямало вече такива мъже) и направо почвам да се смея.

И тъй като си вземам поука дори и от паразитите , ще ти обясня като на малоумен (какъвто явно си). Знам че комплекси не се насаждат , а го използвам като по-дразнещо словосъчетание (за да дразня олиго.рените като теб).

И така , това че аз разкивам твоят комплекс от комплекси , явно те кара да пикаеш газ и да сереш кръв от яд , и затова ще продължа с удоволствие.

Новият ти комплекс който ще разкрия (който разбира се е формиран до пубертета) , е този от селският си произход. Явно си намерил в някой шкаф цървулите на баба си (в което няма нищо лошо) . Само същество с огромен комплекс от селският си произход , може да се опитва да обижда другите че са от село.

Сега малко и за моят селски произход. Дядо ми и прадядо ми са били едри земевладелци , с огромни земи. Прадядо е имал 8-9 деца. Така че аз се гордея с такива предци (а камо ли да се срамувам). И съм работил на нивите , и в овощните градини, и в лозята и в зеленчуковите градини.
Само, че същество като теб със селяндурски манталитет, няма как да разбере това – как може хората да не се срамуват от това че са наследници на хора със селски произход.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.10.2010, 19:27

158 Smart Na Mishkite | 26.03.201122:24

Хора, женят се само мъжете,лисбийките и русите Смее се Смее се Смее се ...нормалните жени се омъжват.аз не че много отбирам ама Смее се женена Смее се поклон
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани