Към мъжете | webcafe.bg
Webcafe

Към мъжете

Валерия Душкова
07.03.2012, 11:32 (обновена 09.03.2012, 08:50)
8 март

Снимка: © Getty Images

Няма как, в този полу пролетен ден от този, така начален месец в годината да не ви опръска еуфорията, разплисквана по улици и тротоари

Скъпи господа,

Да се празнува е нужно. Задружно! Имам към вас специфична молба: апелирам за искрена, смела мъжественост, когато настъпи Денят.

Аз и тази година заради вас ще се наглася! Ще си сложа по-късата рокля, любимия гланц, червените токчета и шала на точки. В четвъртък в нула часа започва осмият ден на третия месец, по-известен като Деня на жените.

Е, аз съм от тях - нееманципирана, леко отнесена, весела, типична мома

Подобно на вашата кокетна жена. Любимата. Знам я историята, че празникът бил "комунистическа измислица" за почит на трудещата се жена. Не е лошо. Вероятно тогава мъжете са почитали високо труда, а трудът, поделен и рамо до рамо с красива/работлива жена - какво по-добро от това?

Така заедно са строили... Града. Макар светът да се презастрои на места, култът към богинята Майка е действащ и досега. По-късно, докато растях, разбрах, че това е празник за много важна в живота ни дама. Познахте. Най-първа и най-важна е всяка Мама.

И мисля, бихте се съгласили, че това е доста красиво признание: снимка, саморъчно направена картичка, две-три търкулнати думи и малко букетче с канап. Всеки от нас е правил такива неща, подтикван от някоя госпожа - или на своя глава.

Това сгрява душата. Нашата/вашата майка определено заслужава зюмбюла. Заради грижата, за шамарите, за най-добрата чорба, за неспирните приказки за това-онова.

А после в живота ми нахлу Любовта

Бонбонени цветчета, с найлонова панделка, поднесени от любими момчета истински ме умиляваха на този ден. Пазих ги години наред. В кръгла кутия със спомени, с теменужена панделка по ръба.

Свидни истории с Пешо, Иво и Сашо още се съхраняват в шкафа с резето най-горе, в дясното отделение под рошавата ми коса. Помня, че учителят по математика не изпитваше момичета на 8 март. Спомням си с най-мили чувства за набития, плешив, леко свадлив господин, насмитащ момците пред дъската.

Няма как в този полупролетен ден да не ви опръска еуфорията, разплисквана по улици и тротоари. Знам, че ще зарадвате някого. С кутия сладки, бонбони, бутилка бира, скъпи вина. Със син минзухар, пръстен с диамант или рокля на жълти цветя. Все тая.

Изисква се единствено искреност

Ден, в който пак да покажете бълбукащи чувства признателност, радост, гордост и разбира се, суета. Като да пожелаеш "наздраве", "всичко добро", или "внимавай със стълбата, има боя". Още една причина да бъдете силно добри. Много е мъжко и храбро.

Харесваме рози, лалета, широко отворена врата. Предимство в трамвая, приятелско рамо със здрава ръка. Разходка с колата в 2 през нощта. Специалната поза под душа в банята. Прегръдка, изслушване и кимане на глава. Няколко танца, поклащане в ритъм. Всички жени ще се радват.

И надутата мацка с лъскава кола. Кресливата фръцла със зелена коса, бунтарката...

На бас се хващам, че и на вас ви е по-готино така. Под ръка с дъщерята, майката или с жената. Очаква се радост на всички нива. И печалба за търговците. Празнувайте и се целувайте, правете кексове/сексове. Предварително благодаря!

Oще: 8 март  ден на жената  жена  празник 


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

28 deowin | 09.03.201218:48

>Взел съм си я такава че и се налага да е гримирана и пак не е красива

Поправих ти изречението.
Все пак я видяхме на някаква снимка, дето беше сложил Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.07.2011, 18:23

27 no_sense | 09.03.201208:01

http://biskvitka.net/uploads/posts/2012-03/1331117477_69.jpg
приятен ден на всички Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

26 Bobby_gBG | 09.03.201207:53

24 Bichkiiata | 08.03.201218:28
----------------------------------
Всъщност коментирах общата ситуация, не тукащата си такава Намига
Текущата жена не прави такива процедури, като изключим боядисване на коса и лак на ноктите. Взел съм си я такава че да не и се налага да е гримирана за да е красива...


А така или иначе сервирането на вечерята (която тя е сготвила) и правенето на салатата ги поемам аз.


Но за съжаление фактите в България са такива, че заплатите на над 90% от мъжете не позволяват сам мъж да издържа жена с 2 деца... Тоест въпроса не опира до това че мъжа не си е намерил добре платена работа, ами до това че просто такава работа в България почти няма, а на "късметлиите" дето са си намерили такава обикновено им се налага да работят по 12 часа на ден...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

25 Bichkiiata | 08.03.201218:32

"П.С. Аз съм ОК с часовете... стига да са през работно време..."

Голяма лисица си леле мале...кефиш!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

24 Bichkiiata | 08.03.201218:28

Боби гБг

"....WTF... Таз жена за мен ли се гласи или за комшията? Щото ако съдим по фактите - да принуждава мъжа си да я гледа по няколко часа с изключително неприятна външност (пак повтарям - не говоря за нормалнодо домошарско излъчване, ами за загрозяващи в къщи процедури, за да изглежда добре навън), то явно се грижи за доброто настроение на мъжете на вън, за сметка на това на мъжа си... "

Много просто бе пич, бачкаш така, че жена ти да си позволи да не ходи на работа. Цял ден тя ще е с маски, ролки и т.н. загрозители, а довечера, като се прибереш наточена отваря вратата и ще хвърчат искри и сатенови дантелени прашки, ще се лее качествено червено вино, ще се палят свещи ще има лазене по мечата кожа пред камината и т.н...

Но какво става в действителност: връщате се от работа тя се мята над тенджерите и междувременно маже лицето и инсталира ролките, а ти смучеш бира пред телевизора и чакаш манджата да е сервирана и отделно всичко да е по по-горните спецификации. Не става.

Честит празник важното е да има настроение.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2011, 09:28

23 Theodora | 08.03.201217:13

Леле Мале #13 ДА! ДА! ДА! на бира
И мен за това ме радва 8-ми март Усмивка
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

22 lele male | 08.03.201217:13

Смее се Смее се хихихии... Целувки и на теб Мис Ивано и весел купон!
Весело на всички!

П.С. Аз съм ОК с часовете... стига да са през работно време... Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.11.2010, 20:40

21 Miss Ivano | 08.03.201216:13

Написаното е симпатично Усмивка
Към жените: Честит празник! Нека денят ви е изпълнен с малки, сладки изненади! Усмивка

Леле Мале, кисс и специални поздрави!
На това нещо /20/ се кръстих на номер 7. Ако не са го отменили, а само си говорят, дано поне часовете да са понамалили луд!?!?! Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

20 lele male | 08.03.201214:34

Не знам дали сте чели това... Мен лично - много ме разсмя:

Декрет за отмяна на частното притежание на жени

Декрет на Саратовския Губернски Съвет на Народните Комисари за отмяна на частното притежаване на жени.

Законният брак, който съществuваше доскоро, несъмненно е продукт на социалното неравенство, което трябва да бъде изкоренено от Съветската Република. Досега законните бракове служеха като сериозно оръжие в ръцете на буржоазията в нейната борба с пролетариата, благодарение на което всичките най-добри екземпляри от прекрасния пол бяха собственост на буржоата империалисти и такава собственост не можеше да не наруши правилното продължение на човешкия род. Затова Саратовският Губернски Съвет на Народните Комисари с одобрението на Изпълнителния Комитет на Губернския Съвет на работническите, селските и войнишките депутати постановява:

§ 1. От 1 януари 1918 година се отменя правото на постоянно частно притежание на жени, които са достигнали 17-годишна и до 30-годишна възраст.

Забележка: Възрастта на жените се определя по съответната документация, паспорт, а в случай на липса на такива документи - от кварталните комитети или кметствата и по външния им вид или свидетелски показания.

§ 2. Действието на настоящия декрет не се разпространява върху омъжените жени, които имат пет или повече деца.

§ 3. Бившите владелци (съпрузи) запазват правото си да ползват извънредно своите жени. Забележка: В случай на противодействие от страна на бившия мъж при изпълнението на този декрет, той се лишава от правото, което му се предоставя по този параграф.

§ 4. Всички жени, които попадат под действието на настоящия декрет, се изземат от частно постоянно владение и се обявяват за достояние на целия трудов народ.

§ 5. Разпределението на отчуждените по този начин жени се предоставя от Съвета на работническите, селските и войнишките депутати на Губернския, Областния или Селския Съвет, според приложимия случай.

§ 7. Гражданите мъже имат право да ползват дадена жена не по-често от четири пъти в седмица и не повече от 3 часа при спазване на условията изложени по-долу.

§ 8. Всеки член на трудовия колектив е длъжен да отчислява от заплатата си 2% във фонда за народно поколение.

§ 9. Всеки мъж, желаещ да се възползва от екземпляр, който представлява общонародна собственост, е длъжен да представи от работническия заводски комитет или професионален съюз удостоверение за своята принадлежност към трудовата класа.

§ 10. Мъжете, които не принадлежат на трудовата класа, получават право да ползват жени отчуждени по настоящия декрет при условие, че внасят месечен внос в размера на 1000 рубли във фонда посочен въ § 8.

§ 11. Всичките жени, обявени с настоящия декрет за народна собственост, получават от фонда за народно поколение месечно заплащане в размер на 280 рубли.

§ 12. Забременелите жени се освобождават от своите преки и държавни задължения за период от 4 месеца (3 месеца преди и 1 след раждане).

§ 13. Новородените деца след изтичане на един месец се дават в приют «Народни Ясли», където се възпитават и получават образование до 17-годишна възраст.

§ 14. При раждане на близнаци родителката получава награда от 200 рубли.

§ 15. Виновните за разпространяване на венерически болести ще бъдат привличани към отговорност от съда нареволюционните органи.


Източник: Архив на УФСБ на Орловска област на Руската Федерация, дело №15554-П
Публ: В-к «За права человека», 1999, № 4-5. стр. 8

Според някои историци, Декретът е влязъл в дейстие и е бил прилаган в продължение на най-малко 2 месеца докато територията на Орловска Област не е била завзета от чешки военни части по време на Гражданската война 1918-19 г., които са премахнали съветската власт на тази територия. Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.12.2010, 18:10

19 Hristo Petrov Mourtazov | 08.03.201214:30

ПОКЛОН!!!
Дълбок поклон пред майката, съпругата и дъщерята!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани