Мъжете не са като хората | webcafe.bg
Webcafe

Мъжете не са като хората

Виктория Миланова
19.08.2010, 13:01 (обновена 04.10.2011, 19:43)
мъж, жена

Да, той наистина си мисли, че всеки път като го погледнеш на кръв, той е виновен

Ако срещна Златната рибка, ще й поискам следните три неща: малко имение с лозови масиви и винарна в Южна Италия, една нощ с Лени Кравиц (може и без секс, само ей така да го погледам и да го понюхам) и мъжко-женски разговорник.

Не й ща несметните богатства, "брад пит"-ите, 90-60-90, великите любови, любовните магии, световната слава и глобалното влияние. Само тези три неща искам.

Но понеже съм сигурна, че дори Златната рибка не може да се справи с последното, ще се опитам да дам своя малък принос към изкореняване на междуполовото неразбирателство, като споделя някои свои открития в превода от мъжки на женски език.

На бившия ти по-голям ли му беше от моя?

Тук много зависи с какво си имаш работа. Ако му е много голям, няма да те попита. Той си знае. Може да се случи само ако е виждал инструмента на бившия ти - примерно в съблекалнята, или е дочул потискащи слухове от общи познати. Тогава става сложно и действаш като с пичовете с нормални размери  - но за това след малко.

Ако говорим за тип "запалка", не е удобно да крещиш възторжено: "Не! Не! По-голям от твоя не съм виждала!", защото мъжете все пак са по-добре с окомера и с ориентацията в пространството от нас.

Във всеки случай отговорът: "Размерът няма значение" няма да мине. Нито пък: „Боже, колко ме възбужда сертификатът ти от МЕНСА!"

"Перфектен си за мен!" е добро измъкване, но остава тегаво настроение и след него.

Най-хитро е да отговориш с въпрос, който по възможност леко да те унижи. Нещо като: "Защо питаш, да не съм ти широка?" Тук той ще се впусне да те успокоява и ако се цупиш убедително и успееш да му внушиш вина, че те е обидил, може и да забрави откъде е тръгнал разговорът.

Но това е палиативна мярка, защото въпросът може да възникне отново. Тогава смело пристъпвай към същината... Няма друго измъкване.

При нормалните размери обаче е сложно. Те са най-масовия случай и какво, по дяволите, си въобразяват? Че ги меря на всички мъже с линийка и описвам резултатите в тефтерче? Може да кажеш нещо като: "О, сега ще ти кажа. Аз ги меря на всички мъже с линийка и описвам резултатите в тефтерче. Чакай да стана да си взема измервателния уред и записките и веднага ще ти отговоря." Ако няма чувство за хумор и не се засмее при тази шега - лошо.

Друг възможен правилен отговор: "Откъде да знам? Не съм му го виждала отблизо, никога не съм му правила свирки. Само на теб съм правила, щото те обичам. А на проникване не мога да преценя, защото ти така ме възбуждаш, като влезеш в мен, че изгубвам представа за пространство. Само ти го можеш това."

Меренето на пенисите е чисто мъжки спорт, той се практикува само между момчета и жените нямат никакво участие в него. Нито ги вълнува крайният резултат. Но няма сила на света, която да може да им го обясни. Отговорът" "Да, по-голям му беше на бившия ми" ти върши работа само ако си решила да го разкараш. Смело го дай и до 24 часа ще изчезне яко дим от живота ти и никога повече няма да се завърне в него.

Какво пък направих сега, че се сърдиш?

Да, той наистина си мисли, че всеки път като го погледнеш на кръв, той е виновен. Не, той сериозно иска да знае какво е направил и защо се цупиш. Не те предизвиква на скандал и не те унижава с отказа си да вземе кристалната топка и да разбере.

Мъжете са буквални същества. Те обичат указания, наръчници, пътеводители, обяснения, чертежи, скици, схеми. Те не могат да се сетят, че си в предменструален синдром и просто имаш нужда да тероризираш някого с променливите си настроения.

Не могат да прочетат от разстояние мислите ти и на идване към вас да ти вземат голям шоколад и букет рози, за да ти покажат колко те обичат. Ако се обадиш и кажеш: "Вземи на идване голям шоколад и букет рози, че съм в предменструален синдром и съм крива, затова имам нужда някой да ме поглези" - ще ти вземе, няма проблем.

А пък ако добавиш: "А на теб си вземи 5-6 бирички, щото без тях няма да ме изтърпиш, както съм яхнала метлата" - е тогава е твой до гроб! Ако с мусаката и свирките всичко е наред, направо ще дотърчи с годежен пръстен.

Ако не искаш след този въпрос да скъсате, просто обясни защо се цупиш. И особено наблегни на това, че вината не е негова. Защото обикновено не е, а пустият разбушувал се естроген е за бой.

Ей, на тая кака от телевизора (на русата ти приятелка с големите цици) как бих й го отперил!

Абсолютно безопасна реплика, заради която обаче са проляти много женски сълзи. Тук важи старата народна мъдрост: "Куче, което лае - не хапе!" Виж, ако няма такива наивни изпуснати признания - тогава заставай нащрек.

Щото тези, дето съвсем физиологично го отперват на каките по телевизията и на приятелките ти, мълчат като пънове и са галантни като наследници на британския престол.

Правилният отговор е: "Ми дай да си направим тройка! И мен мацката ме кефи."

To be continued... Надявам се с ваша помощ.


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.08.2010, 04:30

22 Ateista | 29.09.201006:19

И от мен браво!
Свежа и вярна статия.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 22:29

21 krupp | 29.09.201000:05

Меренето на пениси е чисто ученически спорт,като се започне от 6 ти та чак то 9-ти клас .След 25-30 на подсъзнателно ниво това се смесва с Егото и се добавя елемента на Играчките,при някои са коли,при други часовници,при трети пушки,а при някои просто марки (не дойче).Ако един мъж се съмнява ,то той реагира на други фронтове."Лошо" за жената става когато не се съмнява и реагира на другите фронтове задължително.А това с мацките по тв-то минава с годините и се имплозира до елементарното "Хм,симпатична мацка"(с неутрален тон).Шоколада и розата са просто изражение на чувство , е и на възпитание.

към авторката--Та кой влюбен предател е издал четата казвате?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

20 fALLEN | 05.09.201020:32

намали простотиите и лигавщините на минимум и може и да не си криворазбрана другия път. Усмивка обикновено лиглите са все недоразбрани. Усмивка или недоразбрали, най-вече.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2010, 15:16

19 emo13 | 30.08.201018:04

Готина статия. И доста точна. Браво.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.08.2010, 13:33

18 Kiril Atanasov | 26.08.201015:25

Еееее първата статия за отношенията между мъжете и жениет, с която съм на 1000000% съгласен Усмивка Сега ако и повече жени освен да го прочетата, а го и разберат малко по малко ще се напаснат нещата .... Браво на авторката ... !!!!

П.П Това с метлата и бирите направо ме разби .... !!! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.08.2010, 14:43

17 Dimitar Savov | 23.08.201014:44

Разбира се, че мъжете не са като "хората", както и жените, впрочем. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.08.2010, 15:45

16 Mo | 22.08.201020:44

добра е Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 22.08.2010, 13:18

15 Georgi Georgiev | 22.08.201013:33

Хе-хе, забавна статия. Много щастлив Има доста верни неща.
Поздрави Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.08.2010, 16:05

14 angel | 21.08.201013:49

ДА! Забавна статия!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.08.2010, 04:02

13 raimond | 21.08.201013:37

Въпреки че статията дежурно парадира със зрял опит от ранга на Мадам Дьо Помпадур,чаровна ми е точно обратната страна на луната ,а именно подрастващото почти пубертетско безсилие да се състави „мъжко-женския разговорник”,но поради липса на адекватни примери и сърцевина ,и в това много не успява.Ала не може да се отрече че безмерно се кефи на углавното разиграване на между-полови шах-матни роли и ситуацийки,в които фигурките са Барби и Кен и в които собственото Его маскирано като полов йезуит, разпределя развоя на ситуацията според привидно самоосъзнатите си интереси.Не е пропуснат и модела за безотказното самочувствие в което жената се вижда в шарманто психологическата си мощ,държаща стабилен контрол над мъжката си сексуална полвинка – йеа и с невидими юзди на обиграно поведение ,щателно сверява позициите си в личен или привнесен опит.Тук няма слабост и простодушно съмнение–тук вече има яко инвитро родено решение .Това ли са трите най важни и съществени между-полови акцента на разминаващо неразбиране за авторката,че в тях да е ключа за прословутото мужкото самочувствие!?Че там гдет ни е силата – там да ни е и слабостта–ех смешности.Защо изобщо обслужва това клише.Така нещата се свеждат,от ситуация на фин манипулативен онанизъм-всеки чрез другия,до някакво почти майчинско снизхождение,което повива или разбива,тъй глупавичкия комплексиран мъж със собствените му заблуждения–авто розови фройдищиниУсмивкаИ въпреки статията,вярвам че водещ пол в самоцелната спартакиада,по НЕНУЖЕН успех,за не/щастие - няма.Всеки пол,сам си прави и раздава медалите.А комплексарщината е спаринг чието начало,като най безполезно за ситуацията, се корени в общочовешкия синдром ,да е над другия ,но най горчивото в настоящия спаринг е припознаването да е точно в човека,който трябва да е най близък,ала с такова безотказно независимо или псевдо-хрисимо доминиране се явява ,че той /тя е просто като трамплин за самочувствие към собствения мироглед,а не за равноправно отношение и ред.Но какво да се прави, златната мярка е скучна рафинирана работа-и тук формули от 1001 нощници дават единствено и само собствен резултат за масови цели.
   

оценка

+0 -0