Тормоз ли е да си любовница на шефа | webcafe.bg
Webcafe

Тормоз ли е да си любовница на шефа

Мария Господинова
17.08.2010, 11:40 (обновена 18.08.2010, 10:43)
Офис

Любовница на шефа... най-лесният начин да се издигнеш или да изхвръкнеш от една фирма

"Човек, не издържам вече - направо не се търпи тоя..." На телефона беше близка приятелка, чийто шеф иска да я прави любовница. Силно напрегната ми каза, че ще разкаже по-късно, тъй като е някъде около нея.

Любовница на шефа... най-лесният начин да се издигнеш - или да изхвръкнеш от една фирма.

Може да срещнеш в негово лице любовта или бъдещия си съпруг, но тази вероятност е доста малка.

Преди около две години работех в една фирма, която се оказа истински Big Brother Family. За близо седмица успях да науча от клюкарника, че шефът е набутал майка си, сестра си, любовницата си и детегледачката в един офис. Да, шантава история!

Любовницата беше адвокатката. Тридесет и няколко годишна, добре поддържана жена, която имаше дете-тийнейджър и за която мълвата гласеше, че е била доста палава в градчето, от което идваше. Настоящия й приятел зърнах само веднъж.

Другия й настоящ гледах всеки ден, тъй като беше Големият Бос. Тя идваше на работа, когато си искаше, тръгваше си с него, улисана в сериозни разговори и слухтеше наоколо - кой какво обсъжда. Беше хладно дружелюбна с цялата фирма и караше бившата кола на съпругата му, уж закупена от нея.

Никой не задълбаваше в техните взаимоотношения, освен когато нямаше някоя прясна клюка - жени сме, простено ни е. Никой не се впечатляваше и не й завиждаше за положението, защото този женомразец крещеше на всички, включитело и на нея. Но все пак тя винаги гледаше отвисоко с леко високомерие.

Хем адвокатка, хем любовница... Много внимавахме какво говорим пред нея, защото после Големият бос бе осведомен за клюките, проблемите и пиперливите коментари на служителките си. Когато ни викаше на обяд, всички избягвахме ежедневните пикантни теми и се правехме на лоялни към фирмата. Да, любовницата беше оше един "член" от голямата шефска фамилия, с когото се съобразявахме.

Моя приятелка започна работа в компания, където 90% от персонала бяха мъже. Имаше и няколко жени, сред които, по нейни думи, "кукла Барби". Тя ми казваше, че момичето е доста празноглаво, но добродушно и мило. Около 23-годишна, без особени качества за позицията си на HR, но с доста висока заплата и личен автомобил, подарък познайте от кого - от шефа.

Приятелката ми често се нервираше как той си избивал напрежението върху служителите, като крещял и хвърлял предмети по тях... само любимата била с протекции.. Казваше ми, че който е неин приятел, е приятел и на шефа. Всички работещи били мили и усмихнати с Барби и водели ежедневни диалози мазно-мазно, макар зад гърба й да се носели нелицеприятни коментари. После моята приятелка се смееше на глас и повтаряше: " Ех, колко лесно било да се издигнеш някъде... трябва само да станеш любовница на шефа!"

Дали е толкова лесно наистина? Ами ако не искаш, а само шефът иска?!?

Сексуалният тормоз на работното място е престъпление, трудно доказуемо в нашите ширини.

Случаят с моята приятелка, чийто шеф има отявлени мераци към нея, не е прецедент в професионалнната сфера. Преди около 5 месеца тя напусна предишната си работа заради обещания за добра заплата, нормален работен ден и дружелюбна колегиална среда.

Е, тогава никой не й каза, че под "дружелюбна" евреинът е разбирал "интимна". Нейният шеф - освен с висок материален статус, разполага и със семейство в Израел (съпруга и 2 деца) и любовница (с украинска кръв и темперамент), която изпълнява функцията на заместник-шеф във фирмата.

Първите два месеца моята приятелка се усмихвала доволно на новата си работа. Шефът често отсъствал, а заместник била държанката му. След една негова командировка започнали проблемите.

Kiss по телефона, целувки за здравей по двете бузи, покани за барбекю през уикенда и..., вече лице в лице: "Искам да ми станеш любовница". Когато ми разказа за това, тя беше в шок.

Приятелката ми е свястно момиче без големи управленски амбиции, със сериозна щастлива връзка и съмвсем спокоен и обикновен живот. Малко е цапната в устата, но все пак тогава направила опит за дипломация и не го питала иронично как ще се спогажда с две любовници на едно място. Нито го пратила директно по дяволите, все пак той е човекът с парите, а е и криза.

Уж се разбрали криво-ляво и той приел нейния отказ без последици за работното й място и заплата. Но да бъдем честни... повечето мъже трудно приемат отказ. А когато от тях ти зависят приходите, могат да бъдат доста настоятелни.

Седмица след разговора им започнал отново с нападките - намигал й, карал я нарочно да остава до по-късно след работа, за да довършват някакви текущи задачи и даже я сграбчил в офиса и, хилейки се, предложил на любовницата си да й развърже роклята (уж като на игра...).

Спомням си, че го псуваше цял ден. Днес онзи пак е "получил факс", но дори и аз не знам развръзката, защото чакам да се обади отново, за да ми разкаже продължението на историята... Знам само, че този път може и да напусне, въпреки нуждата от работа.

Има много амбициозни жени. За съжаление, малко са тези, които успяват да се издигнат и да бъдат правилно оценени и уважавани в компаниите, където работят. Не съдя никого, нито поощрявам дадено поведение. Но една жена сама трябва да реши дали да се възползва от качествата си, а не да бъде притискана. И ако пожелае, по-добре да стане фактор, с който не само служителите, а и шефът да се съобразява!


Още от Masters of Sex

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

6 fALLEN | 16.09.201019:31

аз пък мога да разкажа доста истории "от обратаната" страна, но като гледам настръхналите баби по тоя сайт - нема... Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

5 fALLEN | 16.09.201019:24

за кого тормоз все пак? Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.01.2010, 13:36

4 r_p_mc | 24.08.201012:20

ами, те щото много решават да станат фактор и затова по подразбиране е ела да ми пуснеш, а аз ще те пусна малко по-нагоре във фирмата...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.08.2010, 15:02

3 Terry | 23.08.201015:10

Ице, ако не си на 13 години, просто не знам дали си заслужава да се коментира отговора ти.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 10:19

2 Компетентна | 20.08.201014:30

Статията си е напълно действителна. Такива неща се случват в истинския живот, защото и аз мога да дам подобни примери.
А на Ицко мога да му препоръчам да излезе от мишата дупка, в която се е заврял и да опознае света, доколкото това е възможно за една малка мъжка мишка-сексист (както става ясно от думите му).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2010, 12:34

1 Ицо | 19.08.201012:00

тази Мария Господинова сигурно е някоя стара мома + грозна като смъртта.
Статията е много тъпа.
За любовница на шефа всъщност е трудно да се уредиш, защото желаещи има многооооо.
Мария Господинова тайно си мечтае някой шеф да иска да му стане любовница, ама ... нема немаааа.
Ако знаеш колко празноглави барбита обикалят и търсят такива шефове.
Може наистина да има някоя която е отишла на такава работа с надеждата че я оценяват по професионалните й качества, но просто дълбоко се е заблудила.
Никой шеф не търси красива служителка с големи професионални качества. Всеки предпочита за работа да назначи мъж. Щото една жена - забременява, ражда деца ... гледа ги после - въобще се губи за работа.
Така че тази която е описана в историйката или се е заблудила или е просто измислена история.
А пък какво й пука ако не иска да се чука с шефа - да напусне. Ще си намери работа някъде другаде ... докато и там не й предложат секс ... после напуска и т.н.
Само не ми е ясно какво иска от живота ? Някой бедняк за мъж ? нещо не ми се вярва.
Май просто е измислена тази история.
   

оценка

+1 -1

Най-коментирани